Göz kapağı estetiği ve lazer kullanımı

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı estetiği ve lazer kullanımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 17:06

Göz HastalıklarıUzmanı Op. Dr.Abdullah Karaca,‘karbondioksitfraksiyonel lazer’yöntemi sayesinde göz kapağıtoplanması vesıkılaşması operasyonlarındauygun hastalarauygulandığındabaşarılı sonuçlaralındığını açıkladı.

Haberin Devamı

ÖZEL Alfa Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdullah Karaca, göz kapağı estetiği ile ilgili son yıllarda lazer teknolojinin gelişmesiyle birlikte ameliyatsız bir şekilde göz kapağının toplanması ve sıkılaşmasında CO2 fraksiyonel lazer kullanılmasıyla başarılı sonuçlar alındığını söyledi. CO2 fraksiyonel lazer ile göz kapağı estetiği işlemlerinin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirten Op. Dr. Abdullah Karaca, “Ameliyattan korkan kişiler için daha konforlu bir şekilde işlem yapılabiliyor. Fakat gerekli zamanlarda cerrahi işlem ile desteklemek gerekebilir. Karbondioksit fraksiyonel lazer, aynı zamanda çatlak tedavisinde, cilt kırışıklıklarının kozmetik açıdan düzeltilmesi ve cildin yenilenmesinde de kullanılmaktadır. Bu uygulama hasarlı olan alanı kısmen buharlaştırıp buharlaşan dokunun yerini vücudun ürettiği yeni doku alır” dedi.

Haberin Devamı

İŞLEM NASIL YAPILIYOR?

Ameliyatsız lazerle göz kapağı estetiği işleminin uygulama aşamaları hakkında bilgiler veren Op. Dr. Abdullah Karaca, “İşlem oldukça basit bir uygulamadır. Göz çevresine uygulanan lokal anestezik krem sonrasında sarkan kısma hekimin karar verdiği dozda lazer atışı yapılarak tüm göz çevresi taranır. İşlem kısa sürede tamamlanmaktadır” şeklinde konuştu.

İYİLEŞME SÜRECİ HIZLI

Lazerle göz kapağı estetiği sonrası bakımın doğru yapılması gerektiğini söyleyen Karaca, şöyle devam etti: “İşlem sonrası doğru bakım tedavinin en önemli parçasıdır. Lazerle göz kapağı işleminden sonra göz çevresinde şişme, ödem, morarma, sonrasında kuruma kabuklanma soyulma olabilir. İyileşme sürecinde hasta bakımı iyi yapmalıdır. İyileşme sürecini hızlı atlatmak için doktorunuzun size önerdiği tavsiyelere mutlaka uymalısınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!