Göz çevresi estetiği

Güncelleme Tarihi:

Göz çevresi estetiği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2022 21:29

Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Onur Aydın, estetik gözkapağı ameliyatları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Haberin Devamı

ATAGÖZ Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Aydın, göz kapağı sarkması ve gözaltı torbaları için uygulanan ‘göz çevresi estetiği’nin sürecini anlattı. Aydın, göz kapağı sarkmasının kişinin görme kalitesini de olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Operasyonla hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin daha rahat görmesi sağlanır. Genellikle 30 yaş üzeri, üst ve alt gözkapaklarında sarkma ve torbalaşma meydana gelmeye başlamış, başka sağlık problemi olmayan kişiler bu ameliyat için adaydır” dedi. Yaşın ilerlemesiyle birlikte oluşan göz kapaklarındaki sarkma ve gözaltı torbalarının tek operasyonla giderilebileceğini kaydeden Dr. Aydın, “Yaşın ilerlemesiyle ve yerçekiminin de etkisiyle kaşlarda, göz kapaklarındaki deride gevşeme, bollaşma, sarkma oluşur. Bununla birlikte özellikle alt göz kapaklarında yağ dokularının öne doğru fıtıklaşmasıyla da torbalanma olabilir. Bu durum hem estetik görünüm bozukluğuna neden olur hem de gevşemiş üst göz kapaklarının gözün önünü kapatmasıyla kişinin görmesini engelleyebilir. Estetik göz kapağı ameliyatıyla fazla deri ve fıtıklaşmış fazla görülen yağ kitlesi alınır. Bu şekilde hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin daha rahat görmesi sağlanmış olur. Üst göz kapağında kapak boyunca hafif bir iz kalır. Ancak zamanla silinerek fark edilmez bir hale dönüşür. Göz kapakları insan vücudunun en az iz bırakan bölgesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

HASTA SEÇİMİ ÖNEMLİ

Göz çevresi estetiğini kimlerin yaptırabileceğini de anlatan Aydın, “Genellikle 30 yaş üzeri, üst ve alt gözkapaklarında sarkma ve torbalaşma meydana gelmeye başlamış, başka sağlık problemi olmayan kişiler bu ameliyat için adaydır” açıklamasında bulundu.

AYNI GÜN TABURCU OLUR

Ameliyata ilişkin bilgi veren Dr. Aydın, şöyle devam etti: “Ameliyat, hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde ve ameliyathanede yapılır. Lokal anestezi ve gerekirse narkoz olmadan intravenöz sedasyon (damar yolu ile uyutma) yöntemi tercih edilir. Hastanın mevcut şikayetlerine göre sadece üst veya alt kapaklar ya da hem alt ve üst kapaklar aynı anda ameliyat edilebilir. Ameliyat ortalama 1-1.5 saat sürer. Aynı gün eve çıkmak mümkündür.”

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI BAKIM 

GÖZ hastalıkları uzmanı Op. Dr. Onur Aydın, göz çevresi estetiği süreciyle ilgili yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Göz etrafında şişlik ve morarma olabilir. Gözlerde kuruluk, yanma hissi, görme bulanıklığı ortaya çıkabilir. Gözyaşı artabilir, gözler ışıktan bir süre rahatsız olabilir. Hasta ilk günlerde gözünü tam olarak kapatamayabilir. Bunlar ilk hafta içinde kendiliğinden geçen beklenen olaylardır. Dikişler 5 gün sonra alınır. Ameliyat iyi sonuç verir. Nadiren revizyon (yeniden cerrahi girişim) gerekli olabilir. Kişi 3 gün sonra işine dönebilir. Gözkapaklarının yeni şekli, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden, kişinin bünyesine göre bazen 5-6 yıl bazen de ömür boyu dayanır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!