Göseroğlu Motorlu Araçlar İzmir Torbalı’da çiftçilere çözüm ortaklığı sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Göseroğlu Motorlu Araçlar İzmir Torbalı’da çiftçilere çözüm ortaklığı sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 19:25

İzmir’in Torbalı ilçesinde makine ve ekipmanları sektöründe tarım, hayvancılık ve ormancılık makine ve ekipmanlarıyla aksam ve parçalarının toptan ticaretini gerçekleştiren 44 yıllık bir firma olan Göseroğlu Motorlu Araçlar, sektördeki büyümesini sürdürüyor.

Haberin Devamı

 

2010 yılının kasım ayından itibaren sektörün öncülerinden Erkunt Traktör’ün İzmir yetkili satıcısı olarak hizmet veren Göseroğlu Motorlu Araçlar firması, bölge çiftçilerine çözümler sunuyor. Göseroğlu Motorlu Araçlar’ın, Erkunt Traktör’ün çiftçilerin ihtiyaçlarına cevap veren tüm modellerinin satışını gerçekleştirdiğini ifade eden firma yöneticisi Fakı Koyuncu, gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi. ‘Erkunt Traktör İzmir Yetkili Satıcısı’ olarak Ege Bölgesi çiftçilerinin beklenti ve taleplerine uygun olarak satış ve satış sonrası hizmetler sunduklarını kaydeden Fakı Koyuncu, firma olarak tarımsal römork, pulluk, gübre yayma makinesi, mibzer, biçerdöver, süt sağma makinesi, kümes hayvanları makineleri, arıcılık makineleri satışında da etkin olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Göseroğlu Motorlu Araçlar İzmir Torbalı’da çiftçilere çözüm ortaklığı sunuyor

BEKLENTİLERİNİ BİLİYORUZ

Göseroğlu Motorlu Araçlar’ın 1977 yılında Hamza Fakı Koyuncu tarafından kurulduğunu ifade eden Fakı Koyuncu, bu tarihten itibaren sektörün önde gelen firmalarının bayiliğini üstlendiklerini vurguladı. 2010 yılının kasım ayından itibaren de gücüne ve kurumsallığına inandıkları yerli bir marka olan Erkunt Traktör’ün İzmir Yetkili Satıcısı olarak bölgedeki çiftçilere hizmet vermeye devam ettiklerini dile getiren Koyuncu, “Bölgeyi ve çiftçileri çok iyi tanıyan bir firmayız. Bu nedenle onların istek ve beklentilerine cevap veren traktör modelleri, tarım ekipmanları ve satış sonrası hizmetlerle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Göseroğlu Motorlu Araçlar İzmir Torbalı’da çiftçilere çözüm ortaklığı sunuyor

EGE’YE ÖZEL DESTEK VERİYOR

Erkunt Traktör’ün ürün gamını sürekli çeşitlendirdiğini ve ürünlerin teknik özelliklerinin de kullanıcılar tarafından çok beğenildiğini vurgulayan Fakı Koyuncu, “Markamızın çiftçilerin geri dönüşlerini dinlemesi, onların ihtiyaç ve isteklerine uygun ürünler üretmesiyle her geçen gün bölgemizde Erkunt’a yönelik ilgi artıyor. Dolayısıyla Erkunt Traktör’ün pazar payı bölgemizde hep yükselme trendi içerisinde. Kalıplaşmış gelenekçi bir pazarda yüzde 18.5 pazar payıyla bölgemizdeki markalar sıralamasında uzun süredir ikinci sırada yer alıyoruz. Traktör sektöründe alışkanlıkların zor değiştirilebilir olmasına rağmen, markamıza olan müşteri teveccühüyle başarıyı elde etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii, burada Ege Bölgesi’ne özel olarak destek verip bu bölgenin ihtiyaçlarına uygun traktör üretilmesine yön veren şirketimizin CEO’su Tolga Saylan da en büyük destekçilerimizden birisi oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Göseroğlu Motorlu Araçlar İzmir Torbalı’da çiftçilere çözüm ortaklığı sunuyor

KARŞILIKLI GÜVEN VE MEMNUNİYET

Göseroğlu Motorlu Araçlar’ın 44 yıllık bir firma olduğunu belirten Fakı Koyuncu, bu süre içerisinde binlerce müşteriyle karşılıklı güven ve memnuniyet esaslı önemli bir iletişim içerisinde olduklarını bildirdi. Firma olarak bin 500 metrekare alanda geniş ürün yelpazesiyle çiftçilere sıfır ve ikinci el traktör satışı ve satış sonrası destek sunduklarını kaydeden Koyuncu, alanında deneyimli satış pazarlama ve teknik ekipleriyle hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

 

ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANIYOR

FİRMA olarak ödeme kolaylığı sağlayarak çiftçilerin yanında yer almaya çalıştıklarını dile getiren Faik Koyuncu, “Banka kredi imkanları harici kalan peşinatları, çiftçinin mahsul tarihine uygun belirliyoruz. Yani çiftçimiz istediği takdirde ürüne nakit olarak para ödemeden mahsülden mahsüle ödeme imkanıyla sahip olabiliyor. 3 sene garantili ürünüyle mahsülünü yetiştirip kazandıkça ödeyebiliyor” dedi.

 

Haberin Devamı

YÜKSEK PERFORMANS
DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ

ERKUNT Traktör’ün ürün gamının hepsinin bölge çiftçisi için uygun olduğunu dile getiren Fakı Koyuncu, bölgenin hem bağ-bahçe hem sebze yetiştiriciliği hem de hayvancılıkta ileri ve gelişmiş tarımın gözbebeklerinden Küçük Menderes havzasında olduğunu hatırlattı. Dolayısıyla her ürünün müşteriler tarafından büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Koyuncu, Erkunt Traktör modellerinin çiftçilerin yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi konusundaki talepleriyle de örtüştüğünü kaydetti.

 

2020 yılının pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de zorlu bir yıl olduğunu belirten Fakı Koyuncu, traktör talebinin devletin sübvanseli kredi desteği, Ziraat Bankası kredileri ve insanların pandemi döneminde gıdanın ana ihtiyaç olmasını görmesi sayesinde düşmediğini vurguladı. Gıda fiyatlarının kısa bir dönem için de olsa çiftçi açısından artı gelir getirmesinin sonucunda satış adetlerinin 1 yıl öncesine göre hemen hemen yüzde 50 oranında artış gösterdiğini ifade eden Koyuncu, “2020 yılını satış sıralamasında Erkunt Traktör olarak Türkiye ikincisi olarak tamamladık. 2021 yılı için de hedefimiz satış adetlerimizi ve pazar payımızı daha yüksek seviyeye taşımak” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

AYDIN’DA İKİ SATIŞ
NOKTASI AÇACAĞIZ

GÖSEROĞLU Motorlu Araçlar olarak 2021 yılı için Aydın ili bayiliğini aldıklarını ifade eden Fakı Koyuncu, Türkiye’nin en önemli tarım havzaları arasında yer alan Aydın’da iki yeni satış noktası oluşturmak için gerekli altyapı çalışması ve yatırımlara devam ettiklerini vurguladı. Böylelikle daha çok çiftçiye Göseroğlu ve Erkunt Traktör kalitesini sunma imkanı yakalayacaklarını belirten Koyuncu, Torbalı’nın tarım potansiyeli ve nasıl geliştirilebileceği konusunda ise şu bilgileri verdi:

POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK

“Küçük Menderes havzasında sebze, meyve, hayvancılık gibi akla gelebilecek tüm tarım ürünleri potansiyel olarak üretilmektedir. İklimimiz ve toprak yapımız Küçük Menderes havzası olarak buna müsait. Hayvan yem bitkileri, sebze, meyve hem kışlık hem de yazlık olarak üretiliyor. Fakat çiftçi doğru yönlendirilmediği için, plansız ekim yapılıyor. Aynı ürün çok yetiştirildiği zaman satışında sorun yaşanıyor. Çiftçiler, ürüne harcadıkları paranın ve emeğin karşılığını alamıyor. Bunun için çiftçilerin ekim konusunda, yetiştireceği ürün konusunda gerek ilçe tarım gerekse ziraat odaları tarafından yönlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca Küçük Menderes havzasında gıda işleme tesislerinin üretim potansiyeline göre daha da artırılması lazım. Tarıma dayalı sanayinin bölgemizde rekabetçi bir şekilde daha da gelişmesini arzuluyoruz.”

 

Haberin Devamı

TASARIMLARI ÇİFTÇİLER
İLE BİRLİKTE YAPIYORUZ

EGE Bölgesi genelinde satışlardaki artışın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Göseroğlu Motorlu Araçlar firması yöneticisi Fakı Koyuncu, bu başarıda çiftçilerin de büyük katkısı olduğunu söyledi. Ege çiftçisinin ne istediğini iyi bildiğini, üstelik bunu çok güzel ifade edebildiğini kaydeden Koyuncu, “İsteklerini o kadar net anlatıyorlar ki, sanki tasarımları çiftçilerimizle beraber yapıyoruz. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Ege çiftçisi, çok önder ve aydın” dedi.

FARKLI ÖZELLİKLER

Tarım sektörünün Türkiye’de giderek önem kazandığını da ekleyen Koyuncu, şöyle devam etti: “Traktör sektöründe önümüze iyi bakmamız, ışığı doğru yerde görmemiz lazım. Bunu yapabilmek için önce çiftçiyi iyi anlamalıyız. Türkiye’nin tarımsal ürün çeşitliliği bakımından sahip olduğu zenginlik, farklı özelliklere sahip traktör ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Türkiye’de tasarlanan traktör markalarının burada bir avantajı olabilir. Çiftçiyi iyi dinleyemek şartıyla tabii ki. Bugün 150 farklı model ile Türkiye traktör pazarının yüzde 85’ine hitap edebiliyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!