Gitmiyoruz buradayız

Güncelleme Tarihi:

Gitmiyoruz buradayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 01:32

Delphi Technologies, “Türkiye’den çekiliyor” iddialarının aksine, İzmir’de iki önemli parçanın üretimi için düğmeye bastı. Şirket, SCR ile rayın seri üretimine eylülde başlıyor.

Haberin Devamı

DÜNYANIN önde gelen otomotiv orijinal ekipman üreticileri için emisyon ve yakıt tasarrufu çözümleri üreten Delphi Technologies, Ege Serbest Bölgesi’ndeki yatırımlarına ağırlık verdi. İngiltere merkezli şirket, “Türkiye’den çekiliyor” söylemlerinin aksine, dizel motorlar alanında devrim niteliğinde gösterilen SCR (Seçici Katalist İndirgeme) teknolojisini İzmir’deki tesislerinde üretecek. Delphi Technologies ayrıca, ağır ticari araçların motoru için de rayı (heavy duty rail) bundan sonra grup bünyesinde sadece Ege Serbest Bölgesi’nde üretecek. İzmir’i önemli bir üs olarak tanımlayan firma; Türkiye, Kafkasya, Ortadoğu ve Afrika’nın satış sonrası pazarını da yine buradan yönetecek. 2017’nın sonunda Delphi Technologies, New York Borsası’nda gerçekleştirilen 4.5 milyar dolarlık işlem ile Delphi Automotive’den ayrılmış, Delphi Automotive de Aptiv olmuştu. Aptiv’in Ege Serbest Bölgesi’nde bulunan yatırımlarının yurtdışına kaydırma kararı aldığı biliniyor.

 

Haberin Devamı

KÜÇÜLME PLANI YOK

Delphi Technologies’in İzmir İnsan Kaynakları ve İSG Müdürü Özgür Torcu, firmanın Ege Serbest Bölgesi’ndeki yatırımlarının arkasında olduğunu dile getirdi. “Küçülme planı yok” diyen Torcu, tam aksine, İzmir’de yeni ürünlerin üretiminin devreye alındığını söyledi. “Ege Serbest Bölgesi’nde mühendislik ve yüksek teknoloji isteyen ürünler yapıyoruz” diyen Özgür Torcu, eylülde İzmir’de üretilmesi gündemde olan yeni ürünlerle ilgili şu bilgileri paylaştı:

 

İKİ ÖNEMLI PARÇA

“Burada iki yeni ürün var. Bunlardan ilki SCR teknolojisi. Şu an bu alanda dünyada üç üretici var. Biz dördüncü olacağız. SCR dizel motorlar arenasında çığır açacak, devrim niteliğinde yepyeni bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde yeni nesil dizel motorlarda performans artışı sağlanırken, zararlı nitrojen oksit emisyonları suya ve zararsız nitrojene dönüştürülerek ortadan kaldırılıyor. Ayrıca, SCR sistemi sayesinde dizel motorlar optimum verimlilik seviyesi için kalibre edilirken, CO2 emisyonları da daha düşük seviyeye getiriliyor. Dizel motorların geleceği için hayati önem taşıyan SCR sistemi grup bünyesinde sadece eylülden itibaren İzmir’de üretilecek. Bir diğer ürün ise ağır ticari araçların motoru için ray. Şu an grup bünyesindeki diğer tesislerde bu üretiliyor. Oradaki üretim buraya yüksek teknolojik yatırımla kaydırılacak. Her iki ürünü de yerlileştirerek dünya piyasalarına sunacağız.”

Haberin Devamı

Gitmiyoruz buradayız

5 milyar dolarlık ciroya sahip olan Delphi Technologies’in 3 kıtada 20 imalat tesisi ve 12 teknik merkezi bulunuyor.

 

ÜST DÜZEY YÖNETİCİ MERKEZİ

ARLIK 2017’de yaşanan yeniden yapılanmanın ardından İzmir’in öneminin daha da arttığını dile getiren Özgür Torcu, “Şubat 2018’de Ege Serbest Bölgesi’ndeki tesiste CEO’muzu ağırladık. Onun ardından da birçok üst düzey yönetici İzmir’e geldi. Şu an hem yazılım, hem de diğer ürün ayağında yatırımlarımız sürüyor. Yeni katılacak ürünlerle de İzmir’deki büyümemiz sürecek. Yazılım mühendisliği konusunda 2013’te bir tane bile mühendisimiz yokken bugün yıl sonunu 105 mühendisle kapatmaya hazırlanıyoruz. AR-GE merkezi ile bu sayı 200’e ulaşıyor. Toplan çalışan sayımız ise bin 100 civarında. 350’nin üzerinde beyaz yaka var. İzmir, insan kaynağı açısından Delphi Technologies dünyasında da dikkat çekiyor. İzmir’de bulunan 35’e yakın arkadaşımız global yönetici pozisyonda. Bu da İzmir’in öneminin ayrı bir boyutu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gitmiyoruz buradayız

Delphi Technologies’in İzmir’de bulunan fabrikası hem istihdam, hem de üretim kapasitesi olarak ilk 5 tesisi arasında yer alıyor.

 

67 ÜLKE İZMİR’DEN YÖNETİLİYOR

DELPHI Technologies bünyesinde İzmir’in öneminin bir göstergesinin de satış sonrasında da üs olması olarak gösteren Türkiye, Kafkasya, Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, “İzmir bu yıl, Türkiye, Kafkasya, Ortadoğu ve Afrika’nın satış sonrası üssü oldu. Ben de bölge direktörü olarak atandım. Satış sonrası organizasyonda 67 ülkeyi İzmir’den yönetiyoruz. Bu operasyonda 100’e yakın arkadaşımız görev alıyor” bilgisini verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!