Gezgin - Ferzan Yapkuöz "Çeşme’nin serin lezzeti"

Güncelleme Tarihi:

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çeşme’nin serin lezzeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 04:40

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma, Çeşme ve Alaçatı’da birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor, serin bir lezzet deneyimi sizi bekliyor.

Haberin Devamı

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çeşme’nin serin lezzeti

ÇEŞME, Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olarak her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Sıcak yaz günlerinde serinlemek için tercih edilen dondurma, Çeşme ve Alaçatı’da da büyük bir öneme sahip. Tatilcilerin damaklarını şenlendiren dondurmacılar, farklı lezzetleriyle misafirlerine unutulmaz bir tat deneyimi sunuyor. Çeşme’nin merkezi, Alaçatı ve Hacımemiş’te yol boyunca birçok dondurmacıya rastlamak mümkün. Bu dondurmacılar hem geleneksel, hem de modern tatlarıyla ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. İşletmeciler, doğal ve taze malzemeler kullanarak dondurmalarını üretiyor ve müşterilerine sağlıklı bir seçenek sunuyor. Yaz aylarında yolunuz Çeşme’ye düşerse, bu dondurmacılardan birini ziyaret etmeyi unutmayın!

Haberin Devamı

 
ÇOCUKLUĞUMUZDAKİ GİBİ
ÇEŞME’nin dondurmacıları arasında öne çıkan birkaç mekan bulunuyor. İlk olarak, yıllardır hizmet veren ve geleneksel tariflerini koruyan Dondurmacı Veli Usta’yı ziyaret edebilirsiniz. Veli Usta’nın dondurmaları, çocukluğumuzda yediğimiz dondurmalara benziyor. Ilıca, Şantiye ve Yalı’da üç şubesi bulunan Veli Usta, dondurmalarında organik süt ve keçi sütü tercih ediyor. Üretim aile üyeleri tarafından nesilden nesile aktarılan formülle devam ediyor.

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çeşme’nin serin lezzeti

 
TÜM MALZEMELERİ DOĞAL
ALAÇATI Hacımemiş’te güzel bir yürüyüş sonrası dondurma keyfi yapacağınız mekan İtalyan Da Franco Gelato... Tüm malzemeleri doğal, ev yapımı. Katkı maddesi ya da aroma kullanılmıyor.

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çeşme’nin serin lezzeti

 
DAMLA SAKIZLISI BURADA
ALAÇATI’nın en ünlü tatlıcılarından İmren’de damla sakızlı dondurma yenir. Servis yapılan tatlılar mutlaka bir top dondurmayla servis edilir.

Haberin Devamı

 
KENDİ DONDURMANIZI YAPIN
MAGNUM Alaçatı’nın önünden her geçtiğinizde sıra olduğunu görebilirsiniz. Magnum Store dekoru ve satılan ürünü ‘Benim Magnumum’ fikriyle kişisel tercihlere göre süsleyip sunması markanın pazarlama başarısını gösteriyor. Kendi Magnum’unuzu yaratma fikri kulağa hoş geliyor. Gençlerin ve çocukların tercihi bu yönde olabiliyor. Ayrıca çubuklardaki şifreyi göndererek araba kazanma şansınız bile olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz yıl bu çekilişlere 15 milyondan fazla insan katılmıştı. Bu da oldukça popüler olduğunun bir kanıtı.

 
1945’TEN BERİ DEĞİŞMEYEN LEZZET
ALAÇATI Selanik 1945 Pastanesi, isminden de anlaşılacağı üzere 1945’ten bu yana hayatta. Dedelerinin kurduğu dükkanı günümüzde iki genç kardeş devam ettiriyor. Sakızlısı, limonlusu, karadutlusu, bal bademlisi özel çikolatalı külahıyla damakta hoş bir tat bırakıyor. Gittiğinizde reçellere de bir göz atın derim!

Haberin Devamı

 
KAVUNU OVACIK’TAN DUTU İSE TİRE’DEN
RUMELİ Pastanesi, “Nerede o eski dondurmalar?” sözünün tam karşılığı olabilir. Yaklaşık 78 yıldır önce Çeşme’de kurulan Rumeli Pastanesi bugün Hüseyin-Semra Mersin, oğulları Ali ve Osman Mersin’le lezzet yolculuğuna devam ediyor. Kavunu Ovacık’tan, dutu Tire’den geliyor. Keçi sütünden mahlepli yapılan doğal dondurma çeşitlerinin mutlaka tadına bakmalısınız.

 
DONDURMACI Dogi, Alaçatı’da yer alıyor. Renkli ve çekici dondurma dolabında çok fazla çeşit olduğu için seçmekte zorluk çekebilirsiniz. Hem geleneksel tatlarI, hem de farklı aromaları deneyebilirsiniz.

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çeşme’nin serin lezzeti

Haberin Devamı

 
TAM BİR İTALYAN
DONDURMİNO geçtiğimiz yıllarda The Financial Times tarafından dünyanın en iyi 25 dondurmacısından biri olarak gösterilmişti. Tam mevsiminde taze meyveler kullanarak yapılan dondurmalar gerçekten lezzetli. Bundan birkaç yıl önce sahipleriyle kapı önünde kısa bir sohbet etme şansım olmuştu. 45 yılı aşkın süredir süt endüstrisinin içinde olan farklı firmalara dondurma tesisi kuran Mehmet Ali Akbulut aynı zamanda Alaçatılı bir turizmci. Yaptığı işi önemseyen ve en iyisini ortaya koymayı hedefleyen tecrübeli bir isim. Benim de severek yediğim ve tavsiye ettiğim Dondurmino’da mutlaka farklı lezzetler deneyin. Ayrıca meyveli sorbe çeşitlerini de tadabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çeşme’nin serin lezzeti

 
FROZEN YOĞURDU
DENEDİNİZ Mİ?
PEKİ, Yomumu Frozen Yoğurt’u denediniz mi? İzmirli bir marka. Özcan İçli ve eşi Süreyya’nın 2.5 ay ev ortamında yürüttüğü çalışmalar sonucunda ‘yoğurdun mucizevi mutluluğu’ anlamına gelen ‘Yomumu’ markası 2016’da doğmuş. Günümüzde İzmir ve İstanbul’da 9 noktada yolculuğuna devam eden markanın Çeşme’deki lokasyonu ise Alaçatı Köyiçi’nde. Türkiye’de frozen yoğurt kültürünün gelişmesi için emek veren İçli çifti, Yomumu’yu diğer markalardan ayıran özelliğini lezzetleri olarak gösteriyor. “Bunun yanı sıra sektörde 48 çeşit toping seçeneğiyle hizmet veren tek markayız” diyen İçli ailesi, bu çeşitliliği de belirli zaman aralıklarıyla güncelliyorlar. Ayrıca ezmeleri ve özel soslarıyla da hayli iddialılar. Bu arada frozen yoğurdun kalori değeri de düşük ve probiyotik. Bu yönüyle de sağlıklı yaşamayı tercih edenlerin listesinde yer alıyor. Son bir not: Özel yapım çikolatalardan diyetisyenin hazırladığı atıştırmalık protein granolaya, mevsim meyveleriyle de ek bir lezzet sağlanabilir.

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çeşme’nin serin lezzeti

 
Çeşme’deki dondurmacılar sadece dondurma değil, aynı zamanda waffle, milkshake ve dondurmalı tatlılar gibi çeşitli lezzetler de sunuyor. Tatilciler, plaj keyiflerini tamamlamak için dondurmacılardan aldıkları lezzetleri denize karşı yiyebilir ve serinlemenin tadını çıkarabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!