Gezgin - Ferzan Yapkuöz "Alaçatı’da kahvaltı bir başkadır"

Güncelleme Tarihi:

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Alaçatı’da kahvaltı bir başkadır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 05:48

Çeşme ve Alaçatı, Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından... Ancak; deniz, kum ve güneş haricinde Çeşme’yi özel yapan bir şey daha var. O da Ege’nin sıcacık ikliminin lezzet kattığı, endemik ürünlerin süslediği nefis kahvaltısı... Yolunuz bu güzel yarımadaya düştüğünde kahvaltısının tadına bakmadan dönmemeniz için sizler için en popüler mekanları bir araya getirmeye çalıştım. Afiyet olsun!

Haberin Devamı

 

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Alaçatı’da kahvaltı bir başkadır

“KAHVALTININ mutlulukla bir ilgisi olmalı” demiş Cemal Süreyya... Bence haklı da... Sizi bilmiyorum ama günün en sevdiğim ve asla atlamadığım öğünü kahvaltıdır. Ve eğer bu mutluluk kaynağını Çeşme ya da Alaçatı’da deneyimliyorsanız, mis gibi kokan taptaze domatesi, meşhur otlu peyniri ve tabii ki sıcak ve lezzetli pişisi olmadan bir kahvaltı düşünülemez. Siz tatilin keyfini sürerken, denizin serin esintisi eşliğinde sevdiklerinizle birlikte tadını çıkarabileceğiniz kahvaltı mekanlarına gelin birlikte göz atalım...
Alaçatı’nın dar sokaklarında yer alan butik otellerin birçoğu misafirlerine güzel bir kahvaltı deneyimi sunuyor. Bu otellerin bahçelerinde veya teraslarında, organik ürünlerle hazırlanan kahvaltıkları tadabilirsiniz. Taze sebzeler, zeytinler, peynirler, reçeller ve ev yapımı ekmeklerle donatılan kahvaltı sofraları, Alaçatı’nın doğal güzellikleriyle birleşince unutulmaz bir deneyim sunuyor. Oteller dışında diğer seçenekler de oldukça fazla. Alaçatı’da kahvaltı yapabileceğiniz mekanlardan biri de plaj restoranları. Alaçatı’nın güzel plajlarında yer alan bu restoranlarda, deniz manzarası eşliğinde kahvaltı yapabilir, sonrasında hiç beklemeden serin suların tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.
Sonuç olarak, Çeşme ve Alaçatı’da kahvaltı yapabileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Kendine özgü lezzetleriyle ünlü olan bu mekanlarda, doğal ve sağlıklı bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. Asıl zor olan aralarından seçim yapabilmek...

 

Haberin Devamı

ÇEŞME BAZLAMA KAHVALTI

Doymadan kalkmak yasak

İŞLETMENİN sloganı, “Doymadan kalmak yasak.” Başarı hikayesini ise Çeşmeli olan herkes bilir ve konuşur. 1992’de küçük bir kahvaltı dükkanı ile işe başlayan işletmenin İstanbul’dan sonra Dubai’ye kadar uzanan öyküsünden bahsetmek istiyorum. Çeşme Bazlama Kahvaltı 1992’de Çeşme’de bir aile işletmesi olarak kuruldu. Fikir babası ailenin büyüklerinden ama işe bir kadın ve anne eli değdikten sonra bambaşka bir noktaya geliyor. Nurten Hanım ve kızı Sinem sadece yaz aylarında işleyen bu modeli sürdürebilir bir konseptle tüm yıla yayarak İstanbul’un çeşitli yerlerinde ‘Çeşme Bazlama Kahvaltı’ adıyla mekanlar açtılar. Hatta en son yurtdışına taşıyarak Dubai’de de bir şubeyi hizmete sundular. Serpme kahvaltısında ise yok yok! Tam anlamıyla karbonhidrata doyuyorsunuz. Bazlamadan gözlemeye, pişiden binbir çeşit reçele kadar gerçekten tıka basa doyduğunuzu hissediyorsunuz. Alaçatı Port’un içinde bulunan mekan deniz kenarında ve çok ince detaylar düşünülerek dizayn edilmiş. Küçük misafirlerin fotoğraf çekimi için çeşitli dekorlar bile kurulmuş. Mutlaka siz de yolunuzu düşürerek bu kahvaltı deneyimini yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Alaçatı’da kahvaltı bir başkadır

 

BUMBA

Burada sınır sizsiniz

BİR başka sevdiğim ve sık sık gittiğim kahvaltı mekanı ise Alaçatı’nın içinde Hacımemiş Mahallesi’nde yer alan Bumba... Limon ve nar ağaçlarının altında küçük bir kahvaltı mekanı. Hafta içi ve hafta sonu yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Ama kapının önünde oturarak bekleyebileceğiz yerler mevcut. En sevdiğim özelliği ise küçük porsiyonlarla gelmesi ve bittiğinde tekrar takviye yapabiliyor olmanız. Yani Bumba’da sınır sizsiniz. Bir de masalarda elden ele gezen küçük kaplumbağaları sevebilir ve onları besleyebilirsiniz.

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Alaçatı’da kahvaltı bir başkadır

 

BOM DIA

Kuyruğa hazırlıklı olun

Haberin Devamı

BOM Dia son zamanların oldukça popüler mekanı. Ve eğer Bom Dia’ya gitmek için hafta sonunu seçtiyseniz uzun bir kuyruk sizi bekliyor olabilir. Bu durumda yapmanız gereken iki şey var. Biri sırayı beklemek, ikincisi ise alternatif yer düşünmek. Açlığa dayanma eşiğiniz biraz düşükse aklınızda mutlaka kahvaltı için ikinci bir mekan belirlemiş olun. Alaçatı ağaçlı yolun üzerinde bulunan mekan, alışkın olduğumuz serpme kahvaltının haricinde lezzetli, farklı tatları da damak zevkinize sunuyor. Smoothie kaselerini ve ekmek üzeri farklı lezzetleri mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca birbirinden sağlıklı detoks suları da sizi bekliyor. Bom Dia, 7’den 70’e hemen herkesin damağına uygun lezzetler sunma konusunda iddialı bir mekan.

 

SEDİR

Simit dolma, semaverle çay

Haberin Devamı

GÜNÜN en güzel başlangıcı olan kahvaltı için bir sonraki durağınız yol üzerindeki Sedir olabilir. Doğal köy yumurtası, kendi imalatı olan sucuğu ile serpme kahvaltıda yıllardır değişmeyen adreslerden biri. Semaverle sunulan çay, simit dolma ve kendine özgü lezzetleri deneyebilirsiniz.

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Alaçatı’da kahvaltı bir başkadır

 

TARLA ALAÇATI

Bembeyaz masa örtüleri

ALIŞILMIŞIN dışında farklı bir kahvaltı deneyimi isterseniz mutlaka gitmelisiniz. Son birkaç yıldır yenilenen konseptiyle sıkça tercih ettiğim yerlerden biri. Bembeyaz masa örtülerinin üzerinde Tarla Alaçatı bahçesinde yetişen türlü sebze ve meyveleri de sunan mekan, şu günlerde türlü etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Kahvaltı ederken ağaçların gölge etmesini ve stresinizi uzaklarda bırakmak istiyorsanız Tarla Alaçatı tam size göre.

Haberin Devamı

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Alaçatı’da kahvaltı bir başkadır

 

BAĞ BOSTAN ALAÇATI

Bağa gel, bostana gel!

TÜRK damak tadına uygun, zengin ve lezzetli seçenekleriyle Bağ Bostan Alaçatı’yı da listenize ekleyebilirsiniz. Kendi yetiştirdikleri domates, biber, kabak, salatalık, acur ve patlıcanların süslediği kahvaltı masasında çeşitlilik de oldukça fazla. Ev yapımı reçelleri, pekmezli balkabağı, zeytin çeşitleri, çıtır poşe ve otlu puf böreği, pişisi ve menemeni kahvaltının standartları.

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Alaçatı’da kahvaltı bir başkadır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!