Gezgin - Erkan İyigüngör "Ada’ya farklı bir noktadan bak!"

Güncelleme Tarihi:

Gezgin - Erkan İyigüngör Ada’ya farklı bir noktadan bak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:18

Kuşadası açıklarında hem dalış turizmini canlandırmak, hem de resif olarak kullanılmak üzere Aydın Bükşehir Belediyesi tarafından batırılan dünyanın büyük batık uçağı Airbus A300, yerli ve yabancı dalış meraklılarının ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Gezgin - Erkan İyigüngör Ada’ya farklı bir noktadan bak



KUŞADASI’nda geçirdikleri tatillerine farklı bir etkinlik sığdırmak isteyenlerin yanı sıra sadece su altı güzelliklerini görmek için gelenlerin de bulunduğu çok sayıda yabancı turist, teknelerle dalış noktalarına hareket ediyor. İlçeye gelen kruvaziyerlerdeki bazı yolcular için de özel dalış programları düzenleniyor. Ve ilginç bir nokta şu: Dalış için yüzme bilmeniz gerekmiyor. Panik atak ve nefes probleminiz yoksa Ada’nın su altı güzelliklerini deneyimleyebilirsiniz.
Önce uzman eşliğinde kısmen daha sığ bir noktada ortalama 20-25 dakikalık deneme dalışı gerçekleştiriliyor. Dalışa uygun olanlar batığın kokpit kısmını görebiliyor ve uçağın içini baştan sonra yüzerek geçebiliyor. Kuşadası’nda önemli dalış okulları bulunuyor. Kuşadası Diving Center, Active Blue Diving, Diver Bees Dive Center bunlardan sadece birkaçı. Hem dalış turları, hem de uzun vadeli dalış eğtimi veren bu okullarda uzman eğitmenler görev alıyor.

Haberin Devamı

Gezgin - Erkan İyigüngör Ada’ya farklı bir noktadan bak

Gezgin - Erkan İyigüngör Ada’ya farklı bir noktadan bak

BALIKLAR SİZE EŞLİK EDİYOR
Uçak batığının yanı sıra bölgede bulunan mağara ve resifler de dalış tutkunlarının gözdesi. 6 metreden 40 metreye kadar derinliği olan birçok resif bulunuyor. En çok tercih edilen resif Adabanko... Dalışlarda Ada’nın muhteşem denizaltı dünyasını keşfedebilirsiniz. Orfoz, lahoz (girida), sarı kuyruklu eşkina, müren, ahtapot, sarpa sürüleri ve bazen barakuda balıkları dalarken size eşlik edebilir. Ayrıca dalış turlarında Akyar, Pamucak, Adakule, Pine Bay resiflerine de dalış gerçekleştiriliyor. Dalış süreleri ortalama 35-40 dakika oluyor.

Gezgin - Erkan İyigüngör Ada’ya farklı bir noktadan bak


İLGİNÇ DENEYİM: GECE DALIŞI
Son yıllarda gece dalışı da çok ilgi görüyor. Hava karardıktan sonra yapılan dalış olarak tanımlanan gece dalışı ile normal dalışlarda karşılaşamayacağınız deneyimler yaşayacaksınız. Yapılabilecek dalışların içinde belki en heyecan verici olanı, en ilginç olanı, en renklisi ve de en canlısı. Gece dalışlarında gündüz dalarken göremediğimiz birçok deniz canlılarını görme şansına sahip oluruz. Özel ışıklar ve ekipmanlar sayesinde gündüz dalışlarından daha fazla zevk alacağınız garanti.

Gezgin - Erkan İyigüngör Ada’ya farklı bir noktadan bak


SUYUN ÜSTÜ AYRI KEYİFLİ
EĞLENCE dolu bir gün geçirmek isteyenler için Kuşadası’nda yapılacak çok şey var. Su parkları da bu anlamda size göz kırpıyor. Bu parklarda onlarca aktivite sizleri bekliyor. Ayrıca yeme-içme imkanları da bulunuyor. Adaland ve Aqua Fantasy en çok tercih edilen parkların başında geliyor. Adaland’da 0-3 yaş ücretsiz. 4-9 yaş 550 TL, 10 yaş ve üzeri ise 800 TL. Aqua Fantasy’de de 0-3 yaş ücretsiz. 4-9 yaş 550, 10 yaş ve üze ise 670 TL. Biletler online alınırsa biraz daha uygun olabiliyor.


ADRENALİN DOLU ANLAR
SUDAKİ eğlenceli anlar bununla da sınırlı kalmıyor. Ada’da birçok su aktivitesi ve sporu yapmanız mümkün. Jet-ski, parasailing, flyboard, su kayağı, günlük tekne turu, wake board, sürat teknesi turu yapabilirsiniz. Gowater Watersports işletmesi bu konuda güvenilir bir hizmet sunuyor.

Haberin Devamı


MASMAVİ KOYLARDA YÜZÜN
ADA’nın muhteşem koylarında yüzmek istiyorsanız bir de tekne turlarını deneyin derim. Bunun için iki ayrı seçenek bulunuyor. İlk seçenek Güvercinada’dan kalkan turlar. Bu turlarda ulaşım açısından daha kolay ama turistik olduğu için kalabalık koylara gidiliyor. Diğer ve daha çok keyif alacağınız seçenek ise Güzelçamlı’dan kalkan tekne turları. Yunan adası Samos’un dibinden geçmek, turkuaz koylarda yüzmek isterseniz bu seçeneği değerlendirin derim. Bu arada tekne turlarında öğle yemeği de bulunuyor. Ayrıca tura katılırken sağlığınızı ihmal etmeyin. Başka bir deyişle güneş kremi, şapka ve gözlük gibi eşyalarınızı yanınıza almanızı öneririm.

Haberin Devamı

Gezgin - Erkan İyigüngör Ada’ya farklı bir noktadan bak


NE YENİR?
BU haftaki ne yenir bölümümüzde çok ünlü ancak yıllardır kalitesini bozmayan bir mekan var: ‘Andız’... Burasının kahvaltısı oldukça ilgi görüyor. Ayrıca keşkek ve çökertme kebabı da favorilerim arasında bulunuyor. İyi bir akşam yemeği önerisi isterseniz ‘Mezgit Balık’ tam size göre. Mekanın üst katı oldukça keyifli. Ekip iyi organize olmuş, servis başarılı. Deniz ürünleri ve mezeleri çok başarılı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!