Gezgin "Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü" - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 03:54

YÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

 

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

              

SANATA DAİR: ZAI YAŞAM

HİÇLİĞİN ortasında bir değer yaratmak ve o değerle Bodrum’a kültürel anlamda örnek teşkil edecek bir yol çizmek ve belki de sadece ‘sanat için sanat’ yapmak adına açılmış bir mekan Zai Bodrum... Ve o mekan zamanla ‘halk için sanat’ kavramına evrilmiş. Bilemeyiz aslında belki de halkı evriltmiş. İşte böyle sofistike, ama bir o kadar basit bir yer Zai Bodrum.

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Haberin Devamı

Devasa zeytin ağaçları altında, birbirinden değerli modern sanat eserleri arasında, yemyeşil doğa ile baş başa kahvenizi yudumlayabilir ya da arkadaşlarınızla yemek eşliğinde sohbetler edebilirsiniz. Kerem Görsev Trio ile caz konserleri kadar kült film gösterileri de yapılan mekanda aynı zamanda imza günleri ve söyleşiler de gerçekleştiriliyor. Unutmadan, 15 yaş altı kabul edilmiyor.

Adres: Halide Edip Adıvar Cad. No:7 Konacık

Tel: (0252) 319 18 88

 

YEREL VE GELENEKSEL: KISMET LOKANTASI

DAMAK zevkimizin gelişmesi çocukluk dönemlerimizde annelerimizin yaptığı tencere yemekleri ile olmuştur. Bizim de damak tadımız, lezzet yolculuğumuz boyunca fine dining restoranlar, dünya mutfakları, global markalarla evrimleşmiş olsa da iyi bir esnaf lokantasına da hiçbir zaman ‘hayır’ demeyiz. Bodrum’a ilk yerleştiğimizde meze-balık mekanlarına olan ilgimizi kısa sürede tatmin ettik ve iyi bir esnaf lokantası arar olduk ve kime sorsak karşımıza tek bir isim çıktı: Kısmet Lokantası... Mekanda o gün ne yiyeceğiniz aynı adı gibi kısmet! Zira menü o mevsim taze hangi sebze çıkıyorsa ya da şefin o günkü tercihi neyse tam da ona göre şekilleniyor. Peki, neler mi var o menüde? Sizi ‘Ratatouille’ filmindeki editör gibi çocukluğunuzdaki anne sofrasına götürecek sulu yemekler, yöresel otlarla hazırlanmış zeytinyağlılar, pazı sarmaları, hünkar beğendiler ve daha neler neler... Bizim favorimiz karışık zeytinyağlı tabağı ve sadece belli günler çıkan ve sıcak servis edilen zeytinyağlı yaprak sarma. Yıllardır çizgisini bozmadan varlığını sürdüren bu yerel işletmeyi mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres: Çelebi Kaptan Sok. No:3/A Konacık

Tel: (0252) 319 00 96

 

DENİZ+KUM+GÜNEŞ: ORTAKENT SURFER CARAVAN BEACH

SON dönemde yıldızı parlayan Ortakent beach’lerinin arasında özellikle ayrı yetişkin alanı ile gönlümüzde taht kurmuş bir mekan Surfer Caravan Beach... Sabah saatlerinde sakinliği sevenlere, özenle hazırlanmış kahvaltı tabaklarıyla serpme kahvaltıdan farklı bir arayışta olanlara iyi bir alternatif. Günü deniz kenarındaki şezlongunuzda keyifle geçirmek, happy hour’da DJ performansıyla doyasıya eğlenmek istiyorsanız Surfer Caravan’ı da listenize almalısınız. Merkezde yer alan kale manzaralı diğer şubesi de yüksek sezon harici zamanlar için tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres: Müsgebi Cad. No:189 Ortakent

Tel: (0532) 287 50 48

 

DENİZ KENARINDA MASAJ KEYFİ: DAPHNE SPA BODRUM

BODRUM’da gündüz deniz, akşam eğlence derken, eh vücudun da biraz kendini yenilemeye ve adeta bir ruh detoksu yapmaya ihtiyacı oluyor. İşte bunun için size muhteşem bir önerimiz var: Gündoğan’ın o her dem püfür püfür koyunun en güzel noktalarından birindeki Mivara Luxury Bodrum’un sahilinde, hemen akvaryum gibi denizinin yanında yemyeşil bir bahçede masaj yaptırdığınızı hayal edin... Daphne Spa’nın Massage Garden’ı böyle bir yer. Geniş ve ferah hamam bölümü, buhar banyosu ve sauna alanıyla ‘yıldızların altında’ temalı mistik dinlenme alanına da mutlaka zaman ayırın deriz. Şimdiden bol keyifler.

Haberin Devamı

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres: Farilya Küçükbük Cad. No:9 Gündoğan

Tel: (0532) 659 40 69

 

KAHVALTI MÜHİM MEVZU: QUZINE

İSMİNİ iç mekanında yer alan ve üzerinde tavşan kanı çaylar pişip, ekmekler kızartılan kuzinesinden alan gizli bir kahvaltı cenneti Quzine’den bahsedeceğiz size... Quzine’nin adeta Alice’in harikalar diyarına yolculuk etmişsiniz hissi veren sihirli bahçesinde en sıcak yaz günlerinde bile serin olmayı başaran çardaklarının altında lezzetli ve bol çeşitli kahvaltınızı yaparken size tavsiyemiz buz gibi taze sıkılmış mandalina suyunu mutlaka denemeniz. Bahçelerinden toplanmış otlarla hazırlanan börekler, yaprak ve kabak çiçeği sarmaları ve de çökelekli organik yumurtayı yemeden bu masadan sakın kalkmayın!

Haberin Devamı

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres : Farilya Mah. Aşık Veysel Cad. No:17/A

Tel: (0545) 387 83 85

 

BODRUM GECELERİ: FERAYE YALIKAVAK

YALIKAVAK Marina’nın hemen karşı sokağındaki Feraye Bodrum gün batımının büyüleyen renkleriyle ve mavi-beyaz ambiyansıyla tam bir sıcak ve samimi Ege meyhanesi. Yorgo Kertis’in güçlü sesi ve sirtaki danslarıyla Ege’nin iki yakasını birleştiren sahne şovları ve Semiha Yankı, Gülden Karaböcek gibi sanatçıların nostalji akşamlarıyla fark yaratan mekan isteyene fiks menü ya da a la carte olarak hizmet veriyor. Acılı karides, ahtapot söğüş gibi seçenekler yanında Grek usulü atom ve saganaki gibi Yunan mezelerini de tadabileceğiz menüden masanıza ‘alevli malevli’ özel sunumuyla gelen tuzda balık, buğulama ve balık kokoreçi tavsiye ediyoruz. Dikkat, bu mekanın eğlencesi sokağa taşıyor.

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres: Çökertme Cad. Özkan Sok. No:25/A Yalıkavak

Tel: (0533) 935 26 48

 

BODRUMDA YAŞAMAK: DİYET KAPIMDA BODRUM

EN çok aldığımız soru, “Bu kadar çok dışarda yeyip de nasıl kilo almıyorsunuz?” İşte bugün sizinle sırrımızı paylaşıyoruz: Diyet Kapımda Bodrum ve 5+2 kuralı. Hafta sonu 2 gün dilediğimiz gibi gezip, yeyip içerken, hafta içi 5 gün evimize gelen sağlıklı ve kalorisi hesaplanmış besinlerle dengeyi sağlamak... Bunun için en büyük destekçimiz olan, eski birer beyaz yakalı Mahmut ve Dilara çiftinin kurduğu Diyet Kapımda Bodrum sayesinde gün boyu tüketeceğimiz kahvaltıdan öğle yemeğine, akşam yemeğinden ara öğününe kadar tüm leziz ve sağlıklı yemekler anne elinden çıkmış gibi hijyenik koşullarla ve en iyi malzemelerle bizim için pişirilip, henüz taptazeyken, her sabah özenle paketlenip, özel çantalarla adresimize getirilmiş oluyor. Üstelik hepsi diyetisyen kontrolünde ve belirlediğimiz günlük kalori miktarına uygun şekilde deneyimli şefler tarafından hazırlanırken, alerjimiz olan ya da sevmediğimiz besinleri de önceden belirtip eleyebilme şansımız oluyor. Eh insan daha ne ister? Arada bir de olur ya yeme-içme dozu bir tık kaçarsa 3 günlük detoks sıvı paketleri de hızır gibi imdadımıza yetişiyor. Bu arada sadece Bodrum’da değil, aynı zamanda İzmir’de de şubeleri var.

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres: Gavaklı Sarnıç Cad. No:84/1 Bitez

Tel: (0533) 028 34 38

 

YENİ MEKAN ALARMI: SAGA BODRUM

BU sezon adından söz ettiren mekanlardan biri de restaurant & kokteyl bar konseptinde Yahşi’de kısa süre önce açılmış olan Saga Bodrum... Gündüz dünya mutfağı seçenekleri, akşam ise zengin et menüsüyle servis veren mekanda en beğendiğimiz lezzetler ekşi krema soslu pazı sarma, yahşi dolma ve kuzu kafes oldu. Finalde dondurma ile servis edilen kestaneli sufleye mutlaka yer ayırmanızı tavsiye ederiz. Yemek servisinin bitimine yakın müziğin ritmini yükselten Saga Bodrum, canlı DJ performansıyla, 80’ler, 90’lar Türkçe pop eşliğinde lezzetle eğlenceyi buluşturuyor. Bu arada ilk bizden duymuş olun, çok yakın bir zamanda Saga Bodrum’un hemen yanındaki 1 dönümlük bahçeye Maza Bodrum adlı mezelerin başrolde olduğu bir kardeş mekan daha geliyor.

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres: Oyder Cad. Bahçe Sok. No:11 Yahşi

Tel: (0552) 719 71 79

 

KALİTENİN ADRESİ: MEMEDOF YALIKAVAK

YALIKAVAK artık sadece marina ile özdeşleşse de aslında üzerinde bulunduğu Çökertme Caddesi’nin devamı da çok keyifli. Denizden batan güneşin keyfini Bodrum’da en güzel çıkarabileceğiniz yerlerin başında da 20 yılı aşkın mazisiyle Memedof Yalıkavak gelir. Tabii ki yerel bir marka olması da mekanı bizim için cazip kılan unsurlardan biri. Yazın eş zamanlı 450 kişiye kadar hizmet verebilen mekanda buna rağmen yüksek sezonda yer bulmak kolay değil. İşte bu yoğun ilgiye hep aynı hizmet kalitesiyle cevap vermelerinin sırrı da şef Burhan Sütçü başta olmak üzere uzun zamandır aynı ekiple devam etmeleri. O büyüleyici gün batımına eşlik edecek mezelerinizi seçerken zorlanırsanız size tavsiyemiz file bademli enginar ezme ve elmalı karides. Ara sıcaklardaki otlu levrek sarmasının ve ızgara ahtapotun da mutlaka tadına bakın.

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres: Çökertme Cad. No:42 Yalıkavak

Tel: (0252) 385 46 46

 

DENİZ BALIK MEZE: AQUA BİTEZ

HER zaman çarşaf gibi görünen ışıl ışıl denizi ile doğal bir gölü andıran Bitez, Bodrum’daki en favori koylarımız arasında. Yürüyüş yapmayı da çok sevdiğimiz bu koyu bizim için değerli kılan bir diğer unsur ise Aqua Bitez... Kumların üzerinde, ayağınızı her an ince bir dalganın ıslatabileceği mesafedeki masanızda otururken o sakin Bitez akşamının ve çeşit çeşit mezelerinin keyfini çıkardığınız mekan özellikle yüksek sezonda Yalıkavak, Türkbükü ya da merkezin kalabalığından uzak durmayı tercih edenler için çok iyi bir alternatif. Gündüzleri beach olarak hizmet veren mekanda geceleri yer bulmak için mutlaka önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Gördüğümüz en büyük meze dolaplarından birine sahip mekana, sırf Medeni Şef’in bizzat hazırladığı ve bizce Türkiye’nin açık ara en iyisi olan Girit ezmesi için bile gidilir. Bizden söylemesi!

Gezgin Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü - Türkiye’nin İbiza’sında, deniz, eğlence ve lezzete yolculuk

Adres: Çökertme Cad. No:94 Bitez

Tel: (0552) 158 08 48

 

 

BODRUM’DA NELER OLUYOR

 

SÜPER STAR AJDA PEKKAN MES ETTİ

TİTANİK Bodrum Otel’de bayramda sahne alan Ajda, canlı performansıyla izleyenleri mest etti.

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA ŞİMDİ DE BODRUM’DA

Masterchef Jürisi Mehmet Yalçınkaya, yeni mekanı Denizden’i, Kocadon Museum Hotel’de açtı.

FEDON SAHNESİYLE YILLARA MEYDAN OKUYOR

Tilkicik’te yeni açılan bir Yunan restoranında sahne alan Fedon, şarkıları kadar sirtaki dansı ve tabak kırma şovuyla da sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

DA MARİO SEZONA ‘MERHABA’ DEDİ

İstanbul’un en eski İtalyan restoranlarından biri olan Da Mario, Gölköy’de yaz sezonunu açtı.

METİN AROLAT’LA 90’LARA YOLCULUK

Park Şamdan’da İstanbul’un müdavimi olan seyirci kitlesiyle buluşan Metin Arolat, 90’ların sevilen şarkılarını seslendirdi.

Güncel etkinlikleri kaçırmamak için takibe alın: @bodrumdaneleroluyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!