Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü "Hem Göze, Hem Damağa"

Güncelleme Tarihi:

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 03:23

BODRUM’un geç de olsa hareketlenmeye, o renkli ve eğlenceli yüksek sezon enerjisini yeni yeni yakalamaya başladığı şu günlerde, yarımadanın dört bir yanındaki farklı mekanlarda partiler, etkinlikler, konserler de tüm hızıyla devam ediyor. Durum böyle olunca da özellikle temmuz ve ağustos ayında Bodrum’a akın edenlerden bize sıklıkla gelen, “Nerede kalalım?”, “Nerede yiyelim?”, “Bu senenin en popüler restoran / beach / hoteli hangisi?” gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Tabii ki farklı beklentilerdeki arkadaşlardan gelen bu sorulara her defasında onların zevk ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş cevaplar vererek adeta fahri concierge hizmeti de sunmuş gibi hissediyoruz kendimizi çoğu zaman. Bodrum’da yaşayan kişiler olarak eminiz benzer soru yağmurları size de geliyordur. “Kime nereyi tavsiye etsem beğenir?” diye kafanızı yorup zahmete girmeyin diye, biz sizin için tek tek deneyimleyerek, bu hafta da özellikle damağa olduğu kadar göze de hitap eden şık, kaliteli ve rafine mekanları paylaşmak istedik.

Haberin Devamı

 

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

BODRUM’DA MICHELIN ESİNTİSİ-AZUR

YEMEĞİN yaşamak için bir ihtiyaçtan çok hazırlayan (şef) için bir sanat eseri, hazırlanan (misafir) için ise kendisine gösterilen özen, şahit olan için ise (takipçi) kıskanılası deneyimler haline geldiği bir çağdayız. İşte bu çağa ayak uydururken, lezzeti de bunlarla harmanlayan, üzerine de ambiyans katabilen mekanlar, diğerlerinin bir, hatta birkaç adım önüne geçiyor ve hak ettikleri ödülü de fazlasıyla alıyorlar. İstanbul Yeniköy şubesiyle aldığı Michelin ödülünün, önümüzdeki yıl eğer Bodrum’a da gelirse en büyük adaylarından biri olacağını da mekanı deneyimlediğimiz nefis bir Bodrum akşamında fazlasıyla hissettirdiler bize... Harika bir günbatımı manzarasına karşı, özenilerek tasarlanmış birbirinden şık sunumlarla servis edilen kalamarlı humus, sargos carpaccio, ceviche, taco ve paella ile lezzet dolu bir serüvende başroldeyiz adeta. “Bitter chocolate cigar için gecenin sonunda mutlaka yer ayırın” deriz. Eğlenceye devam etmek isterseniz DJ performanslarıyla club kısmına da geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

 

YALIKAVAK’TA BİR CENNET BAHÇESİ-MEZRA YALIKAVAK

SENELERDİR Türk mutfağının global arenada hak ettiği noktada olmadığından yakınırız. Anadolu coğrafyasındaki çeşitlilik ve lezzeti evrensel boyuta taşımadaki en büyük sıkıntımızın da sunum olduğunu düşünürüz. Tabağı tıka basa doldurmanın, sunum yaptığımız kişinin karnını doyurma güdüsünün her zaman gözüne hitap etme kaygısına ağır basması da en büyük dezavantajımızdır. Bu hafta deneyimlediğimiz bir mekan ve şef, bizleri bu tabuları yıkmak adına umutlandırdı. 10 gün evvel 7 dönüm arazi üzerinde açılmış Mezra Yalıkavak, Masterchef şampiyonu Serhat Doğramacı şefliğinde Türk mutfağının özünü değiştirmeden fine-dine kalitesinde sunumlarla, yerel ve sürdürülebilir mottolarıyla, chef table geceleriyle misafirleri ile buluşmaya başladı. Alışageldiğimiz klasik lezzetinden uzaklaşmadan, nar ekşili tuile, lavaş kıtırları, sumaklı sos, limon köpüğü ve tabak içi yerleşimi ile önce göze, sonra da mideye hitap edecek şekilde tasarlanmış çiğ köfte tabağı damağımızda unutulmaz bir etki bıraktı. Mezra, yemyeşil bahçesi, zengin kahvaltısı, birbirinden farklı bölümleri ve DJ partileri ile kısa sürede Yalıkavak’ın buluşma noktası olacak.

Haberin Devamı

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

 

ASARLIK’TA YENİ BİR NEFES-MIRADA EXCLUSIVE

BODRUM Marina’ya 5 dakika mesafede, mavi bayraklı tertemiz bir deniz, bembeyaz kumlar, yemyeşil ağaçlarla bezenmiş, ultra her şey dahil yepyeni bir otel açıldı. Mirada Exclusive kapısından girdiğiniz andan itibaren birebir konuk asistanı hizmetiyle hem de dilediğiniz anda whatsapp üzerinden iletişim kurarak size aynı adındaki ibare gibi kendinizi ayrıcalıklı hissettiren bir hizmet sunuyor. Oteldeki ana restoran ve Kara Ada manzaralı executive lounge alanı dışında sirtaki ve tabak kırma şovlarının yapıldığı Yunan restoranı ve de son dönemde dünya çapında Türkiye’yi temsil eden örnekleriyle yarışan bir steakhouse da A la carte olarak misafirlerin hizmetine sunuluyor. Dışarıdan da giriş yapılabilen bu restoranlardan steakhouseun zengin menüsünü biz de deneyimledik ve özellikle kuzu kafesi çok beğendik. Balayı çiftleri için de ideal olan oteli, kids club bölümüyle de çocuklu aileler de rahatlıkla tercih edebilir. Mirada Exclusive Bodrum, denizin üzerindeki geniş ve manzaralı iskelesiyle yaz düğünleri için de cazip bir seçenek.

Haberin Devamı

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

 

BİR ANNE KIZ İŞLETMESİ: GÜZELGÜN STEAKHOUSE

GİZLİ bir cenneti andıran bahçesinde begonvillerin, muz ve zeytin ağaçlarının altında leziz yemeklerden aldığımız keyif bir yana Güzelgün’ü bizim için özel kılan en önemli şey aslında erkek hegemonyasındaki bir sektörde bir anne-kızın tüm zorluklarla baş ederek var olması... 1900’lerin başından beri kasaplık yapan aile büyüklerinden feyz alarak İzmir’den sonra Bodrum’da da açılarak hem kasap, hem de steakhouse konseptinde hizmet vermeye başlamışlar. Lezzet ve kalitenin sürdürülebilir olması için yerli besi etleri 30 yıldır Balıkesir’deki aynı çiftlikten geliyormuş. Envai çeşit etle pırıl pırıl hazırlanan klasik kasap dolapları kadar özel dry aged dolabında bekletilen etlerde de etin suyu içinde muhafaza edilerek lezzet ve yumuşaklığın zirveye taşınması hedefleniyor. Bodrum’un önde gelen restoran ve otelleri yanında özel teknelere de et, şarküteri ve dry aged temini yapıyorlar. Bodrum gibi kalifiye eleman sirkülasyonun aşırı yoğun olduğu bir yerde onları bir gün servis yaparken, bir gün meze hazırlarken, hatta kasap önlüğüyle bile her daim güleryüzle işlerinin başında görebilirsiniz. Kremalı sosta pişen şaşlık ve şöyle bol çedarlı bir lokumu tatmanızı tavsiye ediyoruz.

Haberin Devamı

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

 

EGE’NİN İKİ YAKASI YALIKAVAK’TA BULUŞTU–BOHO TAVERN

ARKAa fonda çalan buzuki tınıları eşliğinde denize nazır masamızda dostlarla güneşi batırıyoruz. Bir anda güzel bir Yunan adasına ışınlanmış gibiyiz adeta. Dert, tasa, hani tatil moduna girince hepsi bir anda unutulur ya; karşı tepeden uğurladığımız güneşin yansıdığı çarşaf gibi denizin ve ambiyansın sakinliği ve huzuruyla herkesin yüzünde ekstra bir mutluluk ifadesi. Nerede miyiz? Yalıkavak’taki Boho Hotel’in bahçesindeki rengiyle, dekorasyonuyla tam bir Greek restoranı olan Boho Tavern’deyiz. Amouse bouche olarak gelen o nefis balık çorbası akşamın gidişatı hakkında ilk sinyalleri verse de narenciye sosunda karidesli baby enginar, mezgitle hazırlanan tarama ve kalamar tava ile başlayan ziyafet; ahtapot ızgara, feta saganaki ve tavsiye üzerine deneyip bayıldığımız midyeli pilavla tam bir ziyafete dönüşüyor. Finalde gelen kadayıflı feta ise hafifliği ve lezzetiyle damakta dengeli bir künefe edasıyla enfes bir haz bırakıyor.

Haberin Devamı

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

              

YALIKAVA MARİNA’DA BİR UZAKDOĞULU-NOVIKOV

DÜNYANIN en iyi süper yat marinası seçilen Yalıkavak Marina, global arenadaki en lüks markalara da ev sahipliği yapmasıyla yerli-yabancı herkesin akın ettiği ülkemizin medar-ı iftiharlarından. Novikov Asian da muhteşem bir gün batımı keyfi sunan denize sıfır konumu, konuklarını denizden de kabul edebilen kendine ait tekne girişiyle ve şık ambiyansıyla marinanın en seçkin noktalarından. Ödüllü restoran zinciri olan Novikov’un uluslararası deniz ürünlerini yerel tatlardan da esinlenerek Çin ve Pan Asya mutfağının pişirme teknikleriyle sunduğu mekana girer girmez sizi tüm Novikov restoranlarında olduğu gibi pişmiş Pekin ördekleri ve dünyanın her yerinden gelen balık ve kabuklu deniz ürünlerinin buz üzerinde sergilendiği bir balık pazarı karşılıyor. Novikov Asian’da denediğimiz lezzetler arasında karides tempura, somon teriyaki, kişnişli levrek favorimiz oldu. Sashimiler ise öylesine tazeydi ki adeta ağızda eriyordu. Tatlılardan altın varak detayıyla servis edilen, içi dolgulu enfes çikolata topu rocher için mutlaka yer ayırın!

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

 

BEACHTE KAHVALTI KEYFİ–LAGO BODRUM

ÖZELLİKLE hafta sonları zengin bir serpme kahvaltı yapmak ve sonrasında günü beachte geçirmek Bodrum’un en klasik ritüellerindendir. Size, “Bu iki aktiviteyi  birleştireceksiniz, hem nefis bir kahvaltı yapacaksınız, hem de göl gibi bir denizde günü geçireceksiniz” desek? İşte, Gölköy’ün simgesi olan gölden esinlenerek ismi ‘Lago’ konulan, Babana Hotel içinde geçen yıl açılan beach&restaurantta bu şansa fazlasıyla sahipsiniz. İlk defa geçtiğimiz yıl deneyimlediğimiz,  malzeme kalitesi ve sunumların şıklığı kadar, İspanyol omleti, avokadolu poşet yumurtalı egg benedicti ile gönlümüzde taht kuran Lago’da tatlı niyetine denediğimiz o duble çikolatalı pancake de rüyalarımıza girecek kadar güzel. Ekmek dahil masaya gelen her şeyi kendileri hazırlıyorlar ve hepsi inanılmaz başarılı. Sizi şu konuda uyarmalıyız: Her ne kadar kahvaltı harika olup hepsini yemek isteseniz de mutlaka beach tarafına da yer ayırın. Zira, başta kokteyller olmak üzere snack menüsü de çok zengin. Akşamları meze balık restoranına dönen iskelesi ile Lago size tüm günü geçirmek için harika bir alternatif.

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

 

GÖLTÜRKBÜKÜ’NDE 35 YILLIK BİR İSTİKRAR ABİDESİ–ORKİDE BALIK

TÜRKBÜKÜ ve Göltürkbükü, sık sık karıştırılan, hatta çoğu zaman aynı yer sanılan Bodrum’un yan yana kardeş koyları. Zamanla beachleri ve gece kulüpleri ile bir tık öne çıkan Türkbükü’nün aksine, adındaki göl ibaresinde olduğu gibi durgun denizi, kumların üzerinden yürüyüş yolu ile daha doğal ve sakin kalanıdır Göltürkbükü. İşte, burayı geç de olsa bize keşfettiren ve de müdavimi olmamızı sağlayan mekan ise 35 yıllık bir yerel aile işletmesi olan Orkide Balık... Yaz başında Orkide’nin iskelesinden atlayarak sezonu başlatan Fedon’la da adlarından bolca söz ettirdiler. Sahibi Ahmet Erol ve 7 yıldır adeta sağ kolu olan şef Adnan Sütçü, seneler içinde mezelerin lezzetlerini kusursuz hale getirmişler. Öyle ki bamya gibi herkesin arası olmayan bir lezzeti bile tempura olarak size ayıla bayıla yedirebilirler. (Kaan hayatında ilk defa yedi, şimdi devamlı sipariş veriyor.) Zengin ara sıcak ve ana yemek seçenekleri arasında size altın değerinde bir tüyo: Levrek pilaki.... Son bir not, gitmeden mutlaka rezervasyon yaptırın.

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Hem Göze, Hem Damağa

 

TOSCANA BODRUM’A GELDİ–TYRO ITALIANO

İTALYAN mutfağı denilince bizde akan sular durur. Şöyle erimiş peynirleri uzayıp giden nefis bir taş fırın pizzasına ya da ev yapımı malzemeli bir makarnaya kim ‘Hayır’ diyebilir ki? Kırmızı-yeşil-beyaz kareli masa örtüleriyle, şık ve samimi ambiyansıyla 12 ay açık olan Tyro, bizce Bodrum’un en iyi İtalyan restoranlarından... Myndos Kapısı’nın hemen yanı başında, tarihle iç içe ve merkezi konumuyla öne çıkan Bodrium Hotel’in girişinde yer alan Tyro’nun her zevke hitap eden 16 farklı pizza, çeşit çeşit makarna ve risottonun yanında, burgerler ve et yemeklerinin de yer aldığı menüsünde ürünlerin tazelik ve doğallığı kadar her şeyin mevsiminde ve yerel üreticilerden tedarik edilmesine öncelik veriliyor. Hamuru 72 saat mayalandığı için taş fırından dumanı üstünde çıkan incecik çıtır çıtır pizzalar mideyi de yormuyor. Haftanın belirli günlerinde canlı akustik müziğin de olduğu mekan, aile ve dostlarla güzel yemek ve keyifli ambiyans için tercih edilebilir. Menüden bizim seçtiklerimiz: Dana carpaccio, pancarlı risotto, dört peynirli pizza, güveçte lazanya ve mantarlı papardelle. Emily in Paris dizisindeki modacıya nazire yaparcasına creme brulee de mutlaka denenmeli.

 

BODRUM’DA NELER OLUYOR

 

VİLLA Maçakızı’nda 3 gün boyunca sürecek olan gastronomi, sanat, wellness ve gustolu yaşam konseptli ‘Range Rover House’ etkinliklerin ilk gecesindeki kokteyls ve DJ performansına katıldık.

 

ZAI Bodrum’da Kerem Görsev Trio ve Fatih Erkoç’la nefis bir caz akşamı yaşadık. Cazseverler, bu akşamki yeni konseri kaçırmayın!

 

SCORPIOS Mykonos’un daimi DJ’i olan dünyaca ünlü Valeron’un klarnet, ney, kanun gibi müzik aletlerine de yer verdiği müziğini Türkbükü’nde bir mekanda dinledik.

 

GÜNAY Yalıkavak’ta sahne alan Sıla, canlı performansı ve repertuvarıyla yine tüm konukları büyüledi.

 

Siz de güncel etkinlikleri kaçırmamak için hemen takibe alın! @bodrumdaneleroluyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!