Geyikli zeytinyağını dünyaya tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Geyikli zeytinyağını dünyaya tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 12:46

Geyikli’nin önde gelen zeytinyağı üreticilerinden Olivoyage, Türkiye’yi dünyada temsil edecek bir zeytinyağı markası olma hedefiyle yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE’deki kaliteli zeytinyağı üretiminin önemli merkezlerinden Çanakkale Geyikli’ye özgü Geyikli Zeytinyağı resmi coğrafi işaret onayını aldı. 2019 yılı verilerine göre Çanakkale’de toplam 307 bin 257 dekar zeytinlik bulunuyor ve bunun yüzde 30.33’ünü Geyikli yöresi kaplıyor. Bu coğrafi bölgenin Akdeniz iklimiyle Karadeniz arasında bir geçiş iklimi özelliği göstermesi, yıl boyu değişik şiddetlerde ve yönlerde rüzgâr alması, açık denizden gelen yüksek oranda oksijen ve iyot içeren havanın etkisiyle yavaş ve geç olgunlaşan zeytinlerden elde edilmesi Geyikli Zeytinyağı’na coğrafi işaret veren ayırt edici özellikleri...
Geyikli’nin önde gelen zeytinyağı üreticilerinden Olivoyage Zeytinyağları markasının kurucusu Oya Zingal, bu coğrafi işaretin alınmasında önemli rol üstlenen isimlerden biri. MRESCO Türkiye Group CEO’su olarak catering, tarım, inşaat ve turizm alanında çalışmalarını sürdüren yapan Zingal, bir yandan da ‘Olivoyage’ markasıyla çocukluk hayali olan zeytinyağı üretimine başlıyor.

Haberin Devamı

Geyikli zeytinyağını dünyaya tanıtıyor

SENİ BANA HANGİ AŞKLAR GETİRDİ?
Oya Zingal, dedesinin zeytin bahçelerinde büyüyor. Daha çocukluk yıllarında içine zeytin ve zeytinyağı tutkusu işliyor. Olivoyage’ın ilk tohumlarını 2017 yılında Kuzey Ege’de, Geyikli bölgesinde atıyor. Bir zeytin yolculuğu anlamını taşıyan Olivoyage, aslında uzun zamandır aklında olan bir girişim. En kaliteli üretimi yapabilmek adına Toskana’ya gidiyor ve zeytinyağıyla ilgili birçok eğitim alıyor. İtalya’daki üretim tekniklerini inceliyor. Sonrasında İtalyan tarzı üretimi kendi topraklarında uygulamaya başlıyor. Toprağa ve zeytine saygıyla yaklaşım olmazsa olmazı... Olivoyage, Zingal için hem büyük bir heyecan, hem de büyük bir aşk. Egeli ozanların, “Seni bana hangi aşklar getirdi?” diye bir sözü var. Aslında bu söz Olivoyage’ı çok güzel anlatıyor.
Olivoyage’ın zeytinlikleri Geyikli’de bulunuyor ve yıllık 20 ton zeytinyağı üretiyor. Elle hasat edilen zeytinler, İtalya’dan gelen son teknolojik makinelerle el değmeden organik üretime uygun olarak hazırlanıyor. Olivoyage niteliğe odaklandığı için erken hasat ve soğuk sıkım yöntemlerini kullanıyor. Zeytinyağlar, lezzeti ve şifası en üst seviyedeyken doğallığı hiç bozulmadan şişeleniyor. Organik tarımın tüm gereklerini yerine getirdiğini tescilleyen Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası’na sahip. Üretimin her aşamasında Oya Zingal bizzat başında bulunuyor. Her ürünü titizlikle ve sevgiyle üretiyor, ailenin yeni bebeği gibi büyütüyor. Tabii tüm bunlar ancak butik bir anlayış ve sınırlı üretimle mümkün.

Haberin Devamı

Geyikli zeytinyağını dünyaya tanıtıyor

OLİVOYAGE GOURMET İLE BÜYÜYOR
Olivoyage’ın ürün gamında bulunan zeytinyağları şöyle: Delice Natürel Sızma, Olivoyage İlk Hasat Filtresiz Premium, Organik İlk Hasat Filtresiz Natürel Sızma ve Organik Erken Hasat Filtresiz Natürel Sızma. Zeytinyağların yanı sıra Olivoyage Gourmet grubunda doğal sabun çeşitleri ve doğal fermantasyon içilebilir elma sirkesi var. Olivoyage Gourmet grubunu büyütmeyi hedefliyor. Bu grupta yakın zamanda şeker ilavesiz doğal reçeller, marmelat, pekmez ve ezmeler de olacak.
Satışının çok büyük bir kısmını online kanallar üzerinden gerçekleştiren Olivoyage’ın ürünleri dönemsel olarak Datça Murat Çiftliği ile Kanyon AVM’deki özel projelerde yer alıyor. Ayrıca, Burgazada Adalar Market’te, Peynir Sepeti Gurme Evi’nde, Trendyol ve Hepsiburada gibi platformlarda satılıyor. Çok kısa bir süre sonra satış noktaları çoğalacak. Ayrıca marka, Katar ve Kuveyt gibi ülkelere de ihracat gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

 
DÜNYA MARKASI
OLMAYI HEDEFLİYOR
TÜRKİYE’yi dünyada temsil edecek bir zeytinyağı markası olmayı hedeflediklerini dile getiren Oya Zingal, Olivoyage’ın Geyikli’den başlayan hikayesini Anadolu’nun farklı bölgelerinin zeytinleriyle zenginleştirmek için hazırlandıklarını da anlatıyor. Zingal, “Yakın zamanda Anadolu topraklarının farklı zeytinlerinden özgün zeytinyağlarını ürün gamımıza ekleyeceğiz. Bu projenin Anadolu’nun belki de kıymeti yeterince bilinmeyen zeytinlerini ön plana çıkaracak olması beni ayrıca mutlu ediyor. İlk adımda Mardin Derik zeytinlerinden üreteceğimiz Olivoyage Mardin Derik’i ürün gamımıza ekleyeceğiz. Mardin Derik zeytini iklim özelliğinden dolayı oldukça lezzetli ve kıymetli bir ürün. Aynı anlayışla Anadolu’nun farklı bölgelerinin zeytinleriyle hikayemizi zenginleştirmek istiyoruz. Zeytinyağı benim için işten öte bir aşk, bir tutku. Her yıl yeniden filizlenen zeytin ağacının dalları gibi daima umutla ve aşkla yolumuza devam ediyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!