Gerçek bir İtalyan

Güncelleme Tarihi:

Gerçek bir İtalyan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 02:43

Bodrium Otel&SPA bünyesinde hizmet veren ‘Tyro Italiano Pizzeria Ristorante’, İtalyan ve Türk lezzetleriyle konuklarını ağırlıyor.

Haberin Devamı

TYRO Italiano Pizzeria Ristorante, Bodrum’un gözde tesislerinden Bodrium Otel&SPA bünyesinde hizmet veriyor. Mekan tarihin tam kalbinde, dünyaca ünlü Myndos Kapısı’nın hemen yanında, Büyük İskender Caddesi’nin üzerinde. Tyro, Yunan mitolojisinde bir Teselya prensesi. Ama aynı zamanda ‘yeni bir başlangıç’ anlamına geliyor. İşte, tarihin hemen yanı başında otel ve spa’ya ek olarak tesise bir lokanta kazandırma fikri oluştuğunda isim de, konsept de kendiliğinden oluşuvermiş. Tyro, modern ve rahat bir ambiyansa sahip. Bahçeyle birlikte 100 kişi kapasiteli mekanda kırmızı-siyah ağırlıklı objeler hakim. Bir yandan ateşi, samimiyeti, heyecanı, mutluluğu; bir yandan da gücü, gizemi, zarafeti hissediyorsunuz. Lezzetin hiç bitmeyen bir yolculuk olduğundan hareketle dekordan sunuma her ayrıntı düşünülmüş. 20 kişilik genç kadro, haftanın 7 günü, 12.00-23.00 saatleri arasında gülen yüzleriyle hizmet veriyor. Tyro, İtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerden olan pizza konusunda oldukça iddialı.

Haberin Devamı

Gerçek bir İtalyan

KÖREK MANTARLI DA VAR
Her şeyin mevsiminde ve ağırlıklı olarak yerel üreticilerden alınıp kullanıldığını söyleyen Bodrium Otel&SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, “İtalyan lezzetlerine sadık olmakla birlikte sürekli olarak yeni tatlarla menümüzü güçlendiriyoruz. Bodrum’un yerel mantar avcılarından Süleyman Yıldırım’ın dağlardan taze taze topladığı harika mantarları da artık menümüzde bulabileceksiniz. Hem lezzetli, hem de şifa kaynağı olan körek mantarı, Türkiye’de şeflerin mutfağında ‘kral mantarı’, yurtdışında şeflerin ‘king oyster’, mikologlar arasında ‘pleurotus eryngii’ olarak bilinen bir mantar türü. Bodrum’un en önemli yerel lezzetlerinden olan körek mantarlı pizzamızla damaklarda yeni tatlar bırakıyoruz” dedi.

72 SAATTE MAYALANIYOR
Pizzaların mayalanmasından sofraya gelene kadar özenli bir yolculuktan geçtiğini belirten Girgin, “Tüm ürünler doğal ve taze. Hiçbirinde katkı maddesi yok. 14 farklı pizza seçeneği sunuyoruz. Margarita, ortolana, mantarlı, Türk, dört peynirli, pepperoni, somon, füme kaburga, ceviz, bresaola, dört mevsim, dana kaburga, deniz mahsullü, burrata ve körek mantarlı pizzamızla iddialıyız. Sırrımız pişirme tekniğimiz ve malzeme kalitemizde gizli. 72 saatte mayalanan ve mideyi rahatsız etmeyen özel pizza hamurunu taş fırında pişiriyoruz. Pizzalarımız incelikleriyle dikkat çekiyor ve çıtır çıtır yapısıyla müşterilerimizden beğeni topluyor. Kimseyi örnek almadık, kendi tarzımızı yarattık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gerçek bir İtalyan


Genel Müdür Yiğit Girgin, Süleyman Yıldırım, şef Ali Şahin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!