Genital estetikle artan mutluluk

Güncelleme Tarihi:

Genital estetikle artan mutluluk
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 02:45

Op. Dr. Çiğdem Karas, kadınların genital bölgelerindeki rahatsız edici bir görüntünün psikolojik açıdan sıkıntılar doğurabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

 

Genital bölgedeki kötü görüntü nedeniyle oluşan bazı problemlerin cinsel hayatın yanı sıra aile hayatını bile etkileyebildiğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, genital estetikle kadınların hem kendilerine olan güvenlerinin arttığını hem de kendilerini çok daha mutlu hissettiklerini kaydetti.

Tüm kadınların güzel olmak istemesinin doğal bir hak olduğunu belirten Karas, “Yüz, vücut güzelliği ve sağlığı kadar cinsel sağlık ve cinsel organ estetiği de günümüzde önemli. Vücudumuzun diğer bölgeleri gibi genital bölge de yaşlanıyor, dokular gevşiyor ve yer yer sarkmalar oluyor. Bir çok kadın cinsel organının yapısından hoşnut olmayıp daha sağlıklı ve rahat bir cinsellik için hekimlere başvurup destek almaktadırlar” dedi.

 

Haberin Devamı

ESTETİK BİR SORUN

Normal doğum yapan kadınların sık karşılaştıkları sorunlardan birinin epizyotomi kesisine veya kontrolsüz doğuma bağlı vajina girişi ve vajina yapısında oluşan kalıcı bozukluklar ve haznede genişlemeler olduğunu belirten Karas, “Bu tür genişlemeler hem cinsel hem de estetik görünüm şikayetlerine yol açmasına rağmen bunların üzerinde çok az konuşulmaktadır. Bu çoğunlukla utanç duygusundan, bazen de çare olmadığı düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Artık günümüzde giderek artan bir şekilde kadınlarımız hekimlere başvurmakta ve bu şikayetlerine çare aramaktadırlar” diye konuştu.

 

İKİ ÇEŞİT PROBLEM

 

Vaginadaki sık gözlenen estetik problemlerin iki çeşit olduğunu dile getiren Karas, şöyle devam etti: “İlk grup normal doğum sırasında yapılmış epizyotomi kesisinin iyi dikilmemiş veya iyileşmemiş olmasına bağlı vajina girişindeki genişlik ve estetik bozukluktur. Bu gibi durumlarda eski kesi bölgesi çökmüş, büzüşmüş, deri kıvrımları bozulmuş, renk değiştirmiş ve kesi yapılan bölgede sikatris adı verilen yapı değişiklikleri oluşmuştur. Eski epizyotomi yerine ait olan bu bozulmuş dokunun düzeltilmesi ve eski haline getirilmesi basit bir operasyon olup genellikle bölgesel, lokal anestezi ile yapılmaktadır. Adetten hemen sonra planlanan bu operasyondan sonra 1 aylık cinsel beraberlik kısıtlaması yapılmaktadır. Çok hızlı bir şekilde eski haline dönen kadın cinsel birlikteliğinde daha rahat olmakta ve kendini psikolojik açıdan daha rahat hissetmekte ,kendine olan güveni artmaktadır.”

 

Haberin Devamı

DOĞUMLARA BAĞLI OLUŞABİLİR

 

Kadın doğum uzmanlarına başvuran en büyük hasta guruplarından birinin de vaginanın doğumlara bağlı travmatize olup genişlediği, yapısının bozulduğu ve buna bağlı cinsel problemlerin yanı sıra idrar kaçırma şikayetlerinin de yaşandığı hastalar olduğunu vurgulayan Karas, “Çoğunluğu, eşlerinin veya her ikisinin de cinsel yaşamlarının doğum sonrası bozulduğunu ifade ederler. Vagina ile penis arasındaki uyumsuzluk, her iki partnerde orgazm konusunda sorun yaratmaktadır. Vagina genişlik açısından kişisel farklılık göstermekle beraber genellikle doğum yapmamış bir kadında iki parmağın girimine müsaittir. Fakat doğum sonrası yapısı bozulmuş vajinalarda bu açıklığın belirgin artması yanı sıra vajinanın aksı ve yapısı, ön-arka duvar desteği de bozulmaktadır. Fakat şu da bir gerçektir ki, bir çok aynı şikayetten muzdarip olan kadınlar utandıklarından veya nereye başvuracaklarını bilmediklerinden dolayı bu şikayetleri ile yaşamaya devam etmektedirler” şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

VAJİNA GENİŞLİĞİ TEDAVİSİ

 

Vagina genişliğinin tedavi edilmemesi sonucunda kadınların zamanla özgüvenini yitirdiğini ve cinsel yaşamdan uzaklaştığını ifade eden Karas, şunları söyledi: “Oysa günümüzde vajina daraltmaya yönelik operasyonlar sayesinde kadının cinsel ilişkiden yeniden haz alması sağlanmaktadır. Vajina daraltma operasyonları (vajinoplasti) genellikle genel anestezi ile adet sonrası dönemde yapılmaktadır. Ameliyat olan kadının, operasyon sonrası hastanede 4-5 saat kalması yeterli olmaktadır. Vaginanın arka duvarından boylamasına bir parça çıkarılarak kesik kenarlar birbirine dikilir. Vagina daraltma ameliyatı sonrası dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Yaklaşık 1 ay sonra normal cinsel hayatına dönmekte ve daha sağlıklı bir cinsel yaşamı olmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!