Genital estetik uygulamaları hakkında merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Genital estetik uygulamaları hakkında merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 17:33

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz,genital bölge estetikleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Haberin Devamı

BATI Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, günümüzde kadınların estetik konular hakkında çok daha cesaretli davrandığını söyledi. Kadınların estetik olarak genital bölgeden de rahatsız olabildiğini belirten Op. Dr. Gürbüz, “Bu bölgede yapılan estetik işlemler hem fiziki olarak hem de ruhsal olarak rahatlama sağlıyor. Genital bölgede yapılacak olan estetik dokunuşlar bölümlere ayrılarak gerçekleştirilir” dedi, şunları anlattı:

» Labioplasli (vajina iç dudak estetiği): Labium adı verilen dudaklar dış genital yapıyı oluşturan kalın olan kısım büyük dudaklar içte olan ince olan kısım küçük dudaklardır. Labioplasli birçok genç kız ve kadının sıkıntısını gideren uygulamadır. Basit olmasına rağmen oldukça başarılı bir işlemdir. Genç kızlarda genital bölgenin iç dudakları yapısal olarak fazla büyük ya da asimetrik olabilir. Bu dış görünümdeki anormallik psikolojik olarak rahatsızlık yarattığı gibi enfeksiyona da neden olabilir. Bu görünüm nedeniyle kişi mayo bikini, kot giymekte zorlanabilir. Sürtünme sonucu sürekli kaşıntı gibi durumlar oluşturabilir. Daha ileri yaşlarda sarkmalar oluşturabilir. Ve bu görünüm kişiyi rahatsız ettiği gibi eşler arasında da probleme neden olabilir. Operasyon daha önce dediğim gibi basit yaklaşık 15-30 dakika, operasyonla birlikte 1-2 hafta içerisinde tamamıyla doğal ve güzel bir görünüm oluşur. Operasyon oldukça yüz güldürücüdür.

Haberin Devamı

» Vaginoplasti operasyonu: Vaginoplasti, vajenin sıkılaşması ve daralması amacı ile yapılan cerrahi işlemin adıdır. Özellikle normal doğum yapmış kadınlarda bu bölgedeki genişleme ve sarkmalar hem kişiyi rahatsız edebilir hem de eşler arasında cinsel açıdan sıkıntı yaratabilir. Bu kişilerde idrar torbası sarkmasıyla beraber idrar kaçırma ya da bağırsak rektüm kasının sarkması ile beraber kronik kabızlık gibi şikayetlere neden olabilir. Tam olarak vajinal daraltma işleminde yaklaşık 30 dakika, 1 saat arasında süren işlem, belden yapılan lokal anesteziyle gerçekleştirilir. 1 gece hastanede yatış gerekebilir. Yaklaşık 3 haftada iyileşir. Başarılı operasyonla olup sizin eski genç kız halinize dönmenizi sağlar.

Haberin Devamı

» Doğum sonrası yırtık işleminin azalması: Vajinal doğum sırasında bebek başının rahat çıkmadığı durumlarda bazı kesiler yapılır. Bazen bu kesiler uzar ya da iyileşmesi yeterli derecede güzel olmaz. Bu işlem küçük bir operasyonla düzelebilir.

» Kızlık zarı dikilmesi: Sosyal ya da ailevi problemler nedeniyle hastalar elinden talep edilen kızlık zarı dikilmesi de estetik müdahale ile yapılır. Genital estetik olan kadınlar kendini daha iyi hisseden ve özgüveni olan spor kıyafetler mayo, bikini problemleri olmaz. Cinsel açıdan da hem kendi açısından hem de eşler açısından çok konforludur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!