Gençleri geleceğe taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençleri geleceğe taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2021 12:38

Anaokulundan fen ve anadolu lisesine kadar kesintisiz eğitim veren Batı Anadolu Okulları, üniversitenin de bünyeye katılımıyla zinciri tamamlayacak. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Gürbüz, 14 alan 24 dalda eğitim-öğretime devam ettiklerini belirterek, “Her biri Türkiye’nin kalkınmasında gençlerimizin aktif rol almalarını sağlayacak önemli bölümler” dedi.

Haberin Devamı

 

BATI Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) bünyesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında sağlık meslek lisesi olarak ilk ders zili çalan Batı Anadolu Okulları, bugün anaokulundan anadolu ve fen liselerinin de dahil olduğu 14 alan, 24 dal ve 5 bin kişilik kontenjanıyla Türkiye’nin en büyük özel eğitim kampüslerinden biri. Batı Anadolu Üniversitesi’nin bünyeye katılmasıyla BASEK, anaokulundan üniversiteye kadar kesintisiz eğitim veren kampüs haline gelecek.

Gençleri geleceğe taşıyor

ANAOKULUNDAN FEN LİSESİNE
Batı Anadolu Koleji’ni anaokulundan fen ve anadolu lisesine kadar kesintisiz eğitim verilecek şekilde düzenlediklerini söyleyen BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Özer Gürbüz, “Bu anlamda anaokulunda kurumumuza gelen bir öğrenci, anadolu ve fen lisesine, hatta önümüzdeki yıllarda süreç tamamlandıktan sonra üniversiteye kadar kesintisiz eğitim alabilecekler” dedi.

Haberin Devamı

Gençleri geleceğe taşıyor

GELECEĞİN MESLEKLERİ BURADA
Batı Anadolu Okulları’nın Batı Anadolu Koleji ve Batı Anadolu Türk Alman Teknik Liseleri ile online uzaktan ve yüz yüze eğitim verdiğini belirten Opr. Dr. Gürbüz, “Sağlık, biyomedikal, veterinerlik, bilişim, elektrik, gıda, turizm, havacılık, otomotiv, raylı sistem, savunma sanayi, elektronik, enerji ve adalet ile birlikte 14 alan 24 dalda eğitim-öğretime devam ediyoruz. Özellikle sağlık, havacılık, savunma sanayi, elektrikli otomotiv, veterinerlik, elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri gençlerimizi geleceğe taşıyacak, Türkiye’nin kalkınmasında aktif rol almalarını sağlayacak önemli bölümler” diye konuştu.

Opr. Dr. Özer Gürbüz, Batı Anadolu Türk Alman Teknik Liseleri’nde yer alan eğitim dalları ve alanları hakkında ise şu bilgileri verdi:

Gençleri geleceğe taşıyor

Haberin Devamı

SAĞLIK BİLİMLERİ ALANI

* HEMŞİRELİK: Hastanın beslenmesini sağlama, sağlık hizmetlerinde etkili iletişim kurma, insan vücudunun anatomi ve fizyolojisini tanıma, mesleki hak ve sorumluluklar doğrultusunda çalışma, hastanın tıbbi bakımını destekleme, hastanın kişisel bakımını yapma, hasta/yaralıya ilkyardım uygulama, aseptik tekniklere uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem almaya yönelik yönelik eğitim ve öğretim verilmektedir. Kurum çatımız altında hizmet vermekte olan Central Hospital’da staj imkanı sunulmaktadır.
* EBE YARDIMCILIĞI: Doğum öncesi izlem ve doğuma yardımcı olma, kadın hastalıkları ve aile planlaması hizmetlerinde yardımcı olma, yeni doğan ve çocuk sağlığını koruma, özel bakım uygulamaları yapma, mesleki temel uygulamaları yürütmeyle ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim-öğretim verilen alandır.
* BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ: Biyomedikal cihaz teknolojileri alanından mezun olanlar, teknik servis elemanı olarak insan sağlığı ve yaşam kalitesi için çalışmaktadırlar. Bu bölümden mezun olanlar, hastanelerin ve özel sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Özel hastanelerin veya devlet hastanelerinin biyomedikal ünitelerinde, teknik servis ya da kalibrasyon birimlerinde çalışabilirler.
* HASTA VE ENGELLİ BAKIM TEKNİSYENİ: Hasta ve engelli hizmetleri dalında verilen eğitim yoluyla hasta/engelli bakımı ile ilgili bilgi ve becerilerin kullanılarak bakıma muhtaç kişilere bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunulması amaçlanmaktadır. Artan nüfus; sosyal, kültürel ve ekonomik koşulların değişmesi karşısında hasta/engelli bakımında yetersiz kalınmakta ve yeni bakım merkezlerine, bakım elemanlarına bakım hizmetlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bölümde Almanya’da staj ve istihdam olanağı sunulmaktadır.

Haberin Devamı

Gençleri geleceğe taşıyor

-----

ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ALANI

* HAVACILIK: Ülkemiz, dünyada havacılık sektörünün kurallarını belirleyen iki otoriteden biri olan JointAviationAuthorities’in (JAA) tam üyesidir. Bu tam üyelikle havacılıkla ilgili kuralların ve prosedürlerin standart duruma getirilmesi, üye ülkeler arasında uçak, uçak parçası ve bakım personeli alışverişinin kolaylaştırılması, sivil havacılık faaliyetlerinde en yüksek emniyet standartlarının geliştirilmesini sağlamıştır.
* ELEKTRİKLİ OTOMOTİV: Bu alanın amacı ülkemize elektrikli araç konusunda gerek otomobiller, gerek otobüsler, gerek raylı sistemler hususunda hizmet verecek, hepsinde çalışabilecek elektrikli araç konusunda uzman meslek elemanları yetiştirmektir. Elektrikli araçlar dalında hibrit araç teknolojileri, elektrik makineleri, batarya teknolojileri, otonom araç teknolojileri ve yakıt hücreli araçlar hakkında dersler verilecektir.
* RAYLI SİSTEMLER: Raylı sistem araçlarını servise hazırlama ve sürücü adayının sahip olması gereken raylı sistemler, kataner, sinyal ve haberleşme sistemlerinin kontrolü, bakımı ve onarımı işlemlerini yapma, raylı sistemlerle yapılan taşımalar sırasında taşıma, tren ve trafiği planlama, işletme sistemini kullanma, raylı sistem trafiğini işletebilme ve yolcu-lojistik hizmetlerini yapma, raylı sistem yollarının teşkili ile kontrol, bakım ve onarımını yapma, raylı sistemlerdeki mekanik, elektrik-elektronik ve bilgisayar teknolojilerinin birlikte kullanıldığı araç bakım ve onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim-öğretim verilen alandır.

------

Haberin Devamı

SAVUNMA SANAYİ ALANI
TEKNOLOJİNİN baş döndürücü hızı karşısında savunma alanında eğitim veren teknik liselerden mezun olacak teknisyenlere hızla ihtiyacın artmasıyla birlikte ara elaman değil, aranan eleman olgusu oluşmuştur. Makine teknolojileri ve elektronik teknolojileri bölümlerimiz bulunmaktadır. Savunma elektronik ve mekanik sistemlerinden mezun olacak öğrencilerimiz aynı zamanda ulaşım, enerji, güvenlik, otomasyon, sağlık alanların da teknolojik bilgi ve tecrübelerini kullanarak çalışma imkanına sahip olabileceklerdir.

Gençleri geleceğe taşıyor

-----

ELEKTRİK-ELEKTRONİK BİLİŞİM ALANI

* BİLİŞİM: Bilişim teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumunun yanında, alanın altında yer alan veritabanı programcılığı dalının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim-öğretim verilen alandır. Teknoloji hızla ilerledikçe bilişim teknolojileri alanına olan ihtiyaç artmaya başlamıştır. Bu nedenle bilişim teknolojileri alanında bilgi sahibi olan bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.
* YAZILIM: Nesne tabanlı programlama, veri tabanı, mobil uygulamalar, açık kaynak işletim sistemi ve mesleki yabancı dil, web tasarım ve programlama, internet programcılığı, grafik ve animasyon, açık kaynak işletim sistemi ve mesleki yabancı dille ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.
* BİLGİ-İŞLEM: Sistem bakım ve onarım, elektronik uygulamaları, mikrodenetleyici, bilgisayar destekli uygulamalar, açık kaynak işletim sistemi ve mesleki yabancı dil ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

-----

Haberin Devamı

GIDA, TARIM, HAYVANCILIK ALANI

* VETERİNER TEKNİKLERİ: Mesleki gelişim, hayvanlarda anatomi ve fizyoloji, mikrobiyoloji ve hijyen, iş ve barınak planlaması, zapturapt ve enjeksiyon, yem bilgisi ve teknolojisi ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra suni tohumlama, salgın hastalıklar, zootekni, klinik hizmetleri, doğum, temel operasyon, parazitlerle mücadele, koruma kontrol, arıcılık, atçılık ve pet hayvanlarıyla ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.
* GIDA TEKNOLOJİLERİ: Bu programda öğrenciye mesleki gelişim, gıda mikrobiyolojisi, maddede temel değişimler ve ölçümler, gıda kimyası ve laboratuvar tekniği ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra gıdalarda temel kontrol, kalite ve mikrobiyolojik analizler, gıdalarda fiziksel ve duyusal analizler, gıda ambalajları ve kontrolü, beslenme ve gıda güvenliği yetkinliklerinin kazandırılması hedeflenmektedir.
* TARIM TEKNOLOJİLERİ: Tahıllar, endüstri bitkileri, baklagiller, çayır mera yem bitkileri, tarla mekanizasyonu, üretme ve çoğaltma tekniği, tıbbi aromatik bitkiler, gübreleme, bitki sağlığı, tarımsal ve sulama, traktör bakımı, hayvan yetiştiriciliğinde kullanılan makineler, hasat, harman makineleri, ekim/dikim makineleri, arazi hazırlama-toprak işleme alet ve makineleri, bitki bakım, gübreleme alet ve makineleri, tarımda kullanılan motorlar, tarımsal ürünleri işleme makineleri, temel onarım işlemleri ve bitki koruma makineleri ile ilgili, beceri ve yetkinliklerin kazandırıldığı alandır.

Gençleri geleceğe taşıyor

----

ENERJİ ALANI

* GÜNEŞ SİSTEMLERİ: İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri kapsamında güneş enerjisi (fotovoltaik) santral kurulumunun standartlara uygun şekilde yapılması, santral işletilmesi ile ilgili işlemlerin yasal mevzuatlara uygun biçimde yapılması, temel ve ileri otomasyonunun teknik şartnameler uygun şekilde yapılması, simülasyon programına uygun şekilde güneş enerjisi (fotovoltaik) santralle ilgili üç boyutlu modelleme çalışmalarının yapılmasının öğretildiği daldır.
* RÜZGAR SİSTEMLERİ: İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri kapsamında rüzgar enerji santrali kurulumunun standartlara uygun şekilde yapılması, santralle ilgili işlemlerin yasal mevzuatlara uygun olması, temel ve ileri otomasyon teknik şartnamelere uygun olarak yapılması, simülasyon programına uygun şekilde rüzgar enerjisi santrali ile ilgili üç boyutlu modelleme çalışmalarının yapılmasının öğretildiği daldır.

-----

TURİZM ALANI

* SAĞLIK TURİZMİ: En iyi sağlık ve konaklama olanaklarını değerlendirerek hastaların en iyi hizmeti almalarını sağlayacak kişileri sektöre kazandırmaktadır. Öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, sağlık sektörüne karşı ilgi ve merak sahip olması aranan başlıca özellikler arasındadır. Kurum çatımız altında hizmet vermekte olan Çeşme Farm Hotel, Central Hospital ve protokol kapsamında olan işletmelerde staj imkanı sunulmaktadır.
* OTELCİLİK: Otelcilik, turizm geliştirme, seyahat endüstrisinin yönetimi, turizm pazarlaması ve turizm hizmetleri, oteller, restoranlar, yolcu gemileri, eğlence parkları, ülke kulüpleri ve kongre merkezleri dahil olmak üzere konaklama faaliyetlerinin tüm yönlerine odaklanan bir alandır. Kurum çatımız altında hizmet vermekte olan Çeşme Farm Hotel ve protokol kapsamında olan işletmelerde staj imkanı sunulmaktadır.

-----

YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

YİYECEK servisi, konuk masasında servis, yemek gruplarının servisi, içecek servisi, uçuş öncesi ve sonrası işlemler, havayolu ulaşımı, otobüs/tren hostesliği, içecek servisi, yolcularla iletişim ve fuar/kongre hostesliği ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir. Kurum çatımız altında hizmet vermekte olan Çeşme Farm Hotel ve protokol kapsamında olan işletmelerde staj imkanı sunulmaktadır.

----------

ADALET ALANI

MESLEK ahlakı ve ahilik, iş sağlığı güvenliği, proje hazırlama, çevreyi koruma, etkili iletişim kurabilme, girişimcilik ve işe uyum sağlama, kamu hukuku ve özel hukukla yönetim teşkilatının yapısı ve etik kurallarına uygun işlemlerin yapılması, temel hukuk kuralları, adalet psikolojisi, yargı teşkilatı ve yargı bilişim sistemleri işlemlerinin yapılması, personel atamaları, kazanılmış olan hak, yükümlülükler ve bunlara ilişkin yazıların yazışmalarının yapılması, dosyalama sistemlerinin tür ve işleyişlerine uygun olarak evrak tasnif ve takip işlemlerinin yapılması, ceza ve ceza muhakemesiyle ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde ceza infaz kurumu, katiplik, karar ve infaz işlemlerine ait evrak ve dosyalama işlemlerinin öğretildiği alandır.

------------

BATI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
BATI Anadolu Üniversitesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Opr. Dr. Özer Gürbüz, “Hayalimiz olan Batı Anadolu Üniversitesi için kampüsümüzü oluşturduk. Sosyal alanları düzenledik. Yüksek Öğretim Kurulu ile çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda eğitime başlamasını planlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!