Geleceğin liderleri kürsüde yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin liderleri kürsüde yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 10:44

Geleceğin liderleri kürsüde yarıştı

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi 3'üncü Liselerarası Münazara Şampiyonası, 52 liseden öğrencilerin mücadelesine sahne oldu, kupa sevincini Özel Ege Lisesi yaşadı.

Gediz Üniversitesi Türkiye Liselerarası Münazara Şampiyonası 3'üncü kez gerçekleştirildi. Devlet adamlarının yetişmesindeki payı nedeniyle 'liderlerin oyunu' olarak bilinen turnuvaya ilgi bu yıl da büyük oldu, farklı şehirlerden 52 lise katıldı. Yaşları 15-17 arasında değişen gençler, 4 gün boyunca beyin fırtınası estirdi. Ankara, Boğaziçi, Bilgi, Dokuz Eylül, Ege, İstanbul Ticaret, ODTÜ ve Süleyman Demirel üniversitelerinden münazara turnuvalarında derece sahibi öğrenciler jüride görev yaptı. Jüri üyelerinin belirlediği konular ele alındı, fikirler yarıştırıldı. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dilini kullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirildi.

Zorlu turnuvanın finaline Çakabey Koleji, Özel Ege Lisesi, Fatih Koleji ve İstanbul Erkek Lisesi kaldı. Finalde bir uçak kazası sonrasında yaşananlar ve bu üzücü olayın hukuki boyutları değerlendirildi. Liseli gençler görüşleriyle ve kürsüde sergiledikleri hitabet yetenekleriyle beğeni topladı. Heyecan fırtınasının estiği finalin sonunda şampiyonluğa Özel Ege Lisesi ulaştı, bu okulu temsil eden öğrencilerden Zeynep Çalandağ aynı zamanda en iyi konuşmacı seçildi. Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi sosyal medya, Çakabey Koleji de en iyi kısa film ödülü kazandı.

GELECEK EMİN ELLERDE

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Türkiye'nin dört bir yanından gelen liseli öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti, her birini kutladı. Prof. Dr. Çevik, düşünen, düşündüklerini ifade edebilen ve kendine güvenen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi, şöyle konuştu:

"Liderlerin oyunu olarak adlandırdığımız münazara turnuvalarında ülke çapında marka haline geldik. Görüşlerini hem ifade edip hem de savunabilme cesareti ile özgüvenini sergileyen geleceğin liderlerini karşımızda gördükçe amacımıza ulaştığımızı görmüş oluyoruz, bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek gençlerimiz sayesinde ülkemizin yarınlarına güvenle bakıyoruz. Bu şampiyonayı her sene hem İzmir hem de Türkiye çapında düzenleyen Gediz Üniversitesi Münazara Kulübü'nü kutluyorum."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!