Gazeteci Hepşenkal: İYİ Parti İzmir'de AK Parti'den yüksek oy alacak

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Hepşenkal: İYİ Parti İzmirde AK Partiden yüksek oy alacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 09:05

Gazeteci Hepşenkal: İYİ Parti İzmir'de AK Parti'den yüksek oy alacak

Haberin Devamı

İZMİRLİ Gazeteci Feyzi Hepşenkal, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu. İYİ Parti'yi tercih etmesinin nedenini "Türkiye'de umutsuzluğun hakim olduğu bir süreçte İYİ Parti bir umuttur" sözleri ile açıklayan Hepşenkal'ın iddiasına göre, İYİ Parti İzmir'de AK Parti'den daha yüksek oy alacak.

İzmir'de uzun yıllar gazetecilik yapan, bir çok televizyon ve gazetede çalışan, 2000-2002 yılları arasında da İzmir Fuarı'nın (İZFAŞ) Genel Müdürlüğü görevini yürüten 62 yaşındaki Feyzi Hepşenkal, İYİ Parti'den İzmir milletvekili aday adayı oldu. İYİ Parti'nin Türkiye açısından bir umut olduğunu söyleyen Feyzi Hepşenkal, "Türkiye'de kapanan, daralan ve umutsuzluğun hakim olduğu bir süreçte İYİ Parti bir umuttur. Bu umudu insanlara verdi, bir heyecan yarattı. Başta Meral Akşener olmak üzere, tüm teşkilat çok cesur ve dirençli bir tavır sergiledi" diye konuştu. İnsanların İYİ Parti'ye inandığını kaydeden Feyzi Hepşenkal, partinin toplumda çok ciddi bir karşılığının olduğunun görüldüğünü ileri sürdü. Cesur ve iyi insanların, azımsanmayacak kadar çok olduğunu, şimdi sıranın iyi ama yeterince cesur olmayan insanlara cesaret vermeye geldiğini söyleyen Hepşenkal, şöyle dedi:

"Eğer onlara da cesaret verebilirsek o zaman çok güçlü bir rüzgar esecek ve o rüzgarın karşısında hiç kimse duramayacak. Ankara'da 'Şöyle olur, böyle olur. Oylar şöyle manipüle edilir' endişelerini ancak böyle bir rüzgar dağıtabilir. İYİ Parti'nin böyle bir potansiyeli sinerjisi ve enerjisi var. Bu görülüyor. O nedenle, buna katkı vermek ve bunun içerisinde olmak istedim."

'TÜRKİYE'DE YAŞAMAK ENDİŞE KAYNAĞI'

İYİ Parti'de siyaset yapmanın riskli olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Feyzi Hepşenkal, şöyle konuştu:

"Günümüz koşullarında Türkiye'de yaşamak zaten endişe kaynağı. Başımıza ne zaman ne geleceği belli değil. Bunu bilerek yaşıyoruz ve bir şey yapacaksak yapıyoruz. İYİ Parti standına yönelik saldırı da gerçekten endişe verici. Umarım münferit bir durumdur. Organize bir hareketin parçası değildir. Fakat İYİ Parti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama, endişeleri gideren bir açıklama. Son derece sağduyulu bir tavır takınıldı, hukuk içerisinde her türlü mücadelenin verileceği belirtildi. Varolan hukuk ne kadarsa, o hukuk içerisinde mücadele verilecek. İYİ Parti'nin sokakta işi olduğunu sanmıyorum. Böyle bir şey olmaz. Ama başkaları ne yapar, bunu bilmem. O zaman da kaderde ne varsa o olur."

Siyaseti ve İzmir'i iyi bildiğini ifade eden Feyzi Hepşenkal, "O inançla da söylüyorum; İYİ Parti İzmir'de AKP'den fazla oy alacak" dedi. İzmir'in özel bir şehir olduğunu, bunu bilerek yaşadığını kaydeden Hepşenkal, kendisinin de bütün derdinin İzmir'e yakışan bir milletvekili olmak olduğunun altını çizdi. İzmir için her platformda mücadele ettiğini de anımsatan Feyzi Hepşenkal, "İzmir'e bir şeyler kazandırmak hep derdim oldu. Hiç şüphe yok ki, eğer milletvekili seçilirsem de İzmir'in lehine ne iş olursa, onu yapacağım" dedi.

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!