Foçalı Lionlar'dan Kızılay'a kan ve kök hücre bağışı

Güncelleme Tarihi:

Foçalı Lionlardan Kızılaya kan ve kök hücre bağışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 12:31

Foçalı Lionlar'dan Kızılay'a kan ve kök hücre bağışı

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça İlçesi'nde faaliyetlerini sürdüren Phokaia Lions Kulübü üyeleri Kızılay'a 20 ünite kan bağışladı. 5 kişi de kök hücre bağışında bulundu. Bağışa Lions kulüplerinin bölge dışından gelen bazı üst düzey yöneticileri de katıldı.

Bir doktor, 2 flebotomist ve 2 destek görevlisinden oluşan Kızılay mobil kan alım ekibi İlçe Turizm Müdürlüğü Foklu Çeşme önünde konuşlandı. Phokaia Lions Kulübü üyeleri 5 saat süren bağış kabulu süresinde hem kan verdi hem de ekibe ve bağışçı vatandaşlara yardımcı oldu. Etkinlikte 20 ünite kan bağışlandı. 5 kişi de kök hücre bağışında bulundu.

Phokaia Lions Kulübü Başkanı Fatma Gül Gülaydın her yıl ekim ayında geleneksel hale getirdikleri kampanya ile kan, kök hücre ve organ bağışında bulunmaya devam ettiklerini söyledi. Gülaydın, "Yaklaşık 8 yıldır bu kampanyayı sürdürüyoruz.  Bu süreç içerisinde hem kulüp üyelerimiz hem de Foça'da bulunan vatandaşlarımız kampanyalarımıza katılıyorlar. Bu yıl üyelerimizin yanı sıra ilçemizde konuk olan Lions 118 R Bölgesi Genel Yönetmeni Zeynep Kocasinan, 118 R Bölgesi Genel Yönetmen Birinci Yardımcısı Kemal Çemberci, Lions 118 E Yönetim Çevresi Genel Yönetmen Birinci Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Sözen ve Lions İhtisas Kulüpleri Ülke Yönetmeni  Hayri Tuna Yükselen de bizlerle birlikte oldu. Kanın sürekli ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Bu ihtiyacın karşılanmasına sağlıklı bireyler olarak katkı vermeye devam edeceğiz" dedi.

Seyfi  GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!