Fizik tedavide yenilik: Yüksek yoğunluklu robotik lazer tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Fizik tedavide yenilik: Yüksek yoğunluklu robotik lazer tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 03:20

Dr. Hatice Banu Kenar, günümüzde geleneksel yöntemlerin yanı sıra yüksek yoğunluklu lazerlerin fizik tedavideki öneminin giderek arttığını söyledi.

Haberin Devamı

 

 

Robotik manuel yüksek yoğunluklu lazer tedavisiyle konvansiyonel lazere göre 50 kat daha güçlü etki elde edildiğini belirten Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Başhekimi ve Mesul Müdürü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Banu Kenar, “Robotik kol ile geniş alanda tedavi uygulama olanağının yanında daha küçük alanlarda ise manuel küçük elektrot ile yoğun güçlü etkinlik elde edilmektedir” dedi.

 

DOKULARIN DERİNLİĞİNE ETKİ

Yüksek yoğunluklu lazerlerin fizik tedavi alanındaki ana avantajlarından birinin, dokuların derinliklerine nüfuz edebilme yetenekleri olduğunu söyleyen Dr. Hatice Banu Kenar, “Böylece ilgili bölgedeki kan dolaşımını artırıp ödemi azaltır. Ayrıca o bölgenin iyileşmesini sağlayan hücreleri aktif hale getirerek hasar görmüş, yıpranmış ya da travmaya uğramış dokuyu tamir etmektedir.” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

AĞRI TEDAVİSİNDE BAŞARILI
 

Bu tedavi yöntemi esnasında hastanın, yüksek yoğunluklu lazerin uygulandığı hasar bölgesinde hafif bir şekilde ısı artışı hissedebildiğini belirten Dr. Hatice Banu Kenar, “Hastaların günlük rutinini olumsuz etkileyen akut kronik adı verilen ağrılara yönelik tedavide sırt, bel ve boyun ağrıları başta olmak üzere kas romatizması (fibromiyalji), boyun ve bel fıtıkları, kas-tendon yaralanmaları, tetik nokta ağrıları, diz ve kalça kireçlenmeleri, tenisçi ve golfçu dirseği, sinir sıkışmaları, omurga rahatsızları ve eklem hastalıkları gibi sıkça görülebilen rahatsızlıkları tedavi etmektedir” şeklinde konuştu.
 

KULLANIM ALANI GENİŞ


Tedavinin geniş kullanım alanı olduğunu belirten Dr. Hatice Banu Kenar, şöyle devam etti: “Omuzda kas sıkışmaları, kas yırtıkları, kalsifik tendinit gibi durumlar, tenisçi dirseği, golfçü dirseği gibi dirseği ilgilendiren tendinit durumları, el bileği ve başparmak tendon hasarlanmaları, başparmak eklem kireçlenmesi, karpal tünel sendromu, miyofasyal ağrı sendromu, kuyruk sokumu ağrıları, diz kireçlenmeleri, ayak bileği ve ayak ağrıları, topuk dikeni ve spor yaralanmaları gibi bir çok hastalıkta kullanılabilir. Bunların yanı sıra ortopedik problemler de ameliyat sonrası hızlı iyileşmelerde kullanılmaktadır. Ayrıca nöropatik ağrılar spastisite azaltılması, kasların gevşetilmesi -güçlendirilmesi sinir yaralanmaları ve bunun gibi pek çok nörolojik hastalığın tedavisinde oldukça etkilidir.”

 

Haberin Devamı

DOĞRU DOZ UYGULANMALI

“Rahatsızlığın akut ya da kronik olması durumuna göre hekim tarafından seans sayısı belirlenerek uygulama yapılır” diyen Dr. Hatice Banu Kenar, “İlk seanslardan itibaren rahatlama elde edilebilir. Uygulamanın doğru şekilde yapıldığından ve uygun dozajların belirlendiğinden emin olmak, etkili sonuçlar elde etmek çok önemlidir. Ayrıca, bu teknolojinin kullanımıyla ilgili güvenlik protokollerinin titizlikle takip edilmesi de gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!