Fizik tedavi programları kişiye özel planlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Fizik tedavi programları kişiye özel planlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 03:43

 Prof. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği’nde fizyoterapistler, psikolog, diyetisyen, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekiple hizmet veriliyor ve hastaların tedavisinde modern yöntemler uygulanıyor.

Haberin Devamı

 

 

 

 

Spor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, başta eklem sorunları, kas, tendon ve bağ yaralanmaları olmak üzere duruş (postür) bozuklukları ve skolyoz gibi omurga sorunlarında klinik tecrübelerini sahip oldukları yüksek teknolojik donanımlarıyla birleştirerek kişiye özel ve nitelikli fizik tedavi programları uyguladıklarını söyledi. Prof. Dr. Metin Ergün, “Kliniğimizde muayene ve tetkikler sonucunda yapılan ilk basamaktaki klinik değerlendirmede postür analizi, kas kuvvet, denge ve motor kontrol testleri ile esneklik, sürat ve çeviklik testlerinin yanı sıra yaralanma risk analizi yapıyoruz ve bunların sonucuna göre kişiye özel egzersiz ve fizik tedavi programı oluşturuyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM

 

Tedavide kullandıkları yöntemler hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Metin Ergün, şunları söyledi: “Manuel uygulamalar, mobilizasyon teknikleri, lenf drenajı, derin doku masajı, Graston tekniği, kinezyolojik bantlama ve terapötik egzersiz gibi çeşitli uygulamalardaki tecrübemizi yüksek teknoloji ile birleştiriyoruz. Hastalarımızdan çok iyi geri dönüşler aldığımız Tecar terapi (odaklanmış radyofrekans terapisi) ile derin dokuda hipertermi oluşturarak ağrı kesici, kas gevşetici, ödem azaltıcı etkiler sağlıyoruz. Yüksek yoğunluklu robotik lazer (Hilterapi) ile de ağrılara son vererek hücre ve dokuların tamiri ile yenileyici tedavi imkanı sunuyoruz. Tedavilerin yanı sıra hem yaralanmalardan korunma hem de spor sonrası gelişen kas ağrıları ve yorgunluğun giderilerek hızlı bir toparlanma (recovery) sağlanması için çeşitli uygulamalardan oluşan seanslarla hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti veriyoruz.”

 

İYİLEŞME KALİTESİ ÖNCELİĞİMİZ

 

Haberin Devamı

Prof. Dr. Metin Ergün, iyileşme kalitesinin önemine vurgu yaparak, “Bütüncül ve yenilikçi bakış açısıyla hastalarımızın ağrılarının giderilmesine, hücre ve dokularının yenilenmesiyle iyileşme kalitesinin artırılmasına çalışıyoruz. Eklem, kas, tendon ve bağ yaralanmalarında manuel terapi ve nitelikli fizik tedavi ile birlikte kök hücre, PRP, aktive PRP, sitokinden zengin serum, kolajen tedavisi, mezoterapi ve nöralterapi gibi modern tedavi yöntemleri kombine edilerek iyileşme kalitesinin artırılması hedefleniyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!