Fethiye yıldız gibi parlayacak

Güncelleme Tarihi:

Fethiye yıldız gibi parlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 16:08

Ege ve Akdeniz’in ortasında turkuaz deniziyle göz kamaştıran, her yıl milyonları ağırlayan dünyanın gözbebeği Fethiye, hem yaza hazırlanıyor hem de kentin altyapı, sosyal ve kültürel eksikleri tamamlanıyor.“Önceliğimiz Fethiye ve geleceğimiz çocuklarımız” diyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve ekibi, gece-gündüz çalıştıklarını ve söz verdikleri yatırımları gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

FETHİYE Belediye Başkanı Alim Karaca, 24 ayda onlarca projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Hedeflerinin 600 milyon liralık yatırımla ilçeyi marka şehir haline getirmek olduğunu belirten Karaca, “Biz doğaya, denize aşığız. Çevreye duyarlıyız. Geçen hafta sonu ailem ve personelimle katıldığım etkinlikte yarımadada çöp topladık. Fethiye’yi kirliliğe ve betona teslim etmeyeceğiz. Koyları korunmuş, altyapısı bitmiş, sosyal ve kültürel standardını yakalamış, en önemlisi gelecekte çocuklarımızın huzurla yaşadığı bir Fethiye istiyoruz” dedi, şu bilgileri verdi:

Fethiye yıldız gibi parlayacak

Haberin Devamı

- ALTYAPI: Biz zora talip olduk. İsteseydik, göz boyayıcı birkaç işle başka bir algı oluştururduk. Ama şu an Fethiye’yi şantiyeye çevirdik. Vatandaşımızın rahatı için. Evinin içinde sorun yaşayan vatandaş nasıl rahata edemezse, biz de altyapımızda sorun olduğunda rahat edemiyoruz. 100 milyon liralık yatırım yaptık.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’ün desteğiyle de 330 milyon liralık yatırımımız var. Daha da devam ediyoruz. Pandemide hem borç ödedik hem yatırım yaptık hem de kasamıza para koyduk. Bunlar kolay işler değil. Fethiye’yi önümüzdeki yıl başka bir çehreye dönüştüreceğiz. Caddeleri, kaldırımları ve parklarıyla fark yaratacağız. Amacımız koltuğu korumak değil, bu çok güzel memleketin çocuklarına geleceği hazırlamak.

- TURİZM: Turizmi 12 aya çıkarmak bizi başka bir lige taşır. Pandemi öncesi 50 bin ziyaretçiye yaklaşan Çinliler, ilçemize yoğun ilgi gösteriyor. Yamaç paraşütüne bayılıyorlar. Dünyanın en güzel ikinci yamaç paraşütü parkuru bizde. Babadağ’dan atlayıp Ölüdeniz’e iniş yapmak herkes gibi onları da cezbediyor. Yakında Teleferik de açılacak. O zaman ziyaretçi sayımızda patlama yaşanacak. Kültür turizmi için de projelerimiz var. Kaya mezarlarını ziyaret eden misafirimiz şehir merkezindeki tarihi yerleri gezdikten sonra amfitiyatroda izleyecekleri konserlerle muhteşem bir doygunluğa erişecek. Hedefimiz pandemiden sonra her yıl 500 bin Çinli’yi misafir etmek.

Haberin Devamı

Fethiye yıldız gibi parlayacak

 

HER PARTİDEN
SEVENİMİZ VAR

BELEDİYEYE makam aracıyla gidip gelmediğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gerekmedikçe makam aracını kullanmadığını ifade etti. Bu durumu vatandaşların da takdir ettiğini kaydeden Karaca, şöyle devam etti: “Mesai bitince hemen eve gitmiyorum. Sabah ve akşam mutlaka ev ve esnaf ziyareti yapıyorum. Onların çayını kahvesini içmeden günüm tamamlanmaz. Cenaze, taziye ve hasta ziyaretlerini es geçmemeye çalışırım. Bilirim ki, böyle zamanlarda insanların bizi yanlarında görmeleri, onlara da moral olur, güç kuvvet verir. Geçenlerde bir anket yapıldı. Bizim dışımızda. Türkiye’nin ilk 10’u arasına girdim. Partizanlık yapmadığımız için her parti seçmeni seviyor beni.”

Haberin Devamı

Fethiye yıldız gibi parlayacak

 

DEVAM EDEN PROJELER

- Çalış Sahil Düzenlemesi
- Bahriye Üçok Parkı
- GES Pazaryeri
- Hisarönü - Ovacık Altyapı / Fethiye Merkez Altyapı

BİTEN PROJELER

- Fethiye-Göcek Halkevi
- Karaot Plajı
- Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi
- Ölüdeniz Atıksu Tesisi
- Göcek Kapalı Pazaryeri
- Down Kafe
- 100 Yaş Evi
- Likya Kadın Girişimcilik Kooperatifi

PROJESİ OLANLAR

- Göcek Sahil Bandı Projesi
- Üzümlü Şarap Üretim Tesisi ve Sirke Fabrikası
- Balık Hali Restorasyonu
- Nikah Salonu
- Çocuk İzleme Merkezi

Fethiye yıldız gibi parlayacak

 

Bahriye Üçok Parkı için imzalar atıldı

FETHİYE Belediyesi tarafından yapılacak olan Bahriye Üçok Parkı’nın yapımı için düğmeye basıldı. Parkın Fethiye’ye hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Alim Karaca, “Çok fonksiyonlu bir park olacak. Fethiye’deki her vatandaşın yararlanabileceği güzel bir alan yaratacağız” dedi. 2 milyon 665 bin TL’ye mal olacak Bahriye Üçok Parkı, 5 bin 840 metrekare alana kurulacak. Parkta çocuk oyun alanı, basketbol sahası, açık hava kütüphanesi, gölgelikli oturma alanları, çay bahçesi, çiçek gösteri alanları, çim alanları, yürüyüş yolları olacak. Aynı zamanda İşitme Engelliler Derneği’ne ait bölüm yenilenerek, derneğe teslim edilecek. Peyzajı ve çocuk oyun gruplarıyla birlikte adeta bambaşka bir boyut kazanacak park ile ilgili imzalar, Bahriye Üçok Parkı’nda atıldı.

 

Haberin Devamı

Çalış Plajı, yaz
için hazırlanıyor

FETHİYE Belediyesi tarafından yapılan Çalış Sahil Düzenlemesi’nin, bu yılın yaz sezonu başlangıcına kadar bitirilmesi bekleniyor. Oturma gruplarından peyzajına, özel parke taşından ışıklandırmasına kadar baştan sona yenilenecek Çalış Plajı’nda, altyapı bitirildi, projede artık üstyapı çalışmalarına geçildi. Projenin 7 milyon TL’ye mal olacağı açıklandı. Sahil bandı düzenlemesi öncesinde bölge esnafların katılımıyla toplantılar yapılırken, oturma alanlarının deniz suyu ve güneşe dayanıklı olmasına kadar tüm detaylar düşünüldü.

BÖLGEYE DEĞER KATACAK

Proje kapsamında bütün altyapının yenileneceğini kaydeden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, şöyle dedi: “Bölgedeki elektrik, içme suyu ve kanalizasyon sistemlerini yeniliyoruz. Aynı zamanda bisiklet ve yürüyüş yolları da olacak. Engellilerimiz için de yollarımız mevcut. Çok özel granit taşlarla birlikte bölgemize değer katacak özel bir proje. Sezona yetiştirmeyi istiyoruz. 7 milyon TL’yi de belediye olarak biz karşılıyoruz. Uzmanlarımız ve Kent Konseyi’nin de bu konuda görüşlerini aldık. Aydınlatma sistemlerini dahi, caretta caretta kaplumbağalarını rahatsız etmeyecek şekilde planladık.”

Haberin Devamı

Doğal yapısı itibariyle Çalış Plajı’nın ilçenin en güzel bölgelerinden, Türkiye’nin de en uzun plajlarından biri olduğunu ifade eden Karaca, “Gün batımının en güzel izlendiği yerlerden. Buraya daha farklı bir değer katabilmek adına projemizi hazırladık. Bazı mülk sahiplerinin talepleri oldu. Bununla ilgili incelemelerde bulunduk. Onların da fikir ve görüşlerini aldık. Biz iyi niyetle bir çalışma yapıyoruz. Hedefimiz, Çalış’ın güzelleşmesi ve değerini ortaya çıkartmaktır” diye konuştu.

 

NELER YAPILACAK?

- 2 bin metrekare ilave yeşil alan
- Seyir terasları
- Geniş yürüyüş yolları
- Engelliler için özel alanlar
- Oturma grupları
- Caretta carettalar için uygun aydınlatma

 

Çağdaş bir proje:
GES Kapalı Pazaryeri

YENİLENEBİLİR enerji kaynaklarını kullanarak projeler üretmek için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan bölgeye, kapalı pazaryeri için çalışmalara başlamıştı. GES projeli pazaryerinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Santrale kurulacak güneş panelleri sayesinde pazaryerinde elektrik enerjisi üretilecek. Yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olacak pazaryeri birçok ihtiyaca hizmet edecek.

 

İlk ekolojik plajı
misafirlerini bekliyor

GEÇEN yıl hizmete giren, tamamen ahşap malzemeler kullanılarak ve yapımı ihale edilmeden gerçekleştirilen Karaot Belediye Halk Plajı, yeni sezonda misafirlerini bekliyor. Caretta carettaların yuvalanma alanları, endemik bitkilerin korunması gibi birçok konuya dikkat edilen plajda, caretta caretta ve bölgenin çevresel anlamda zarar görmemesi için bir de Gözlemevi bulunuyor. Kafeterya, duş, şezlong ve şemsiye hizmeti verilen plajda uygun fiyatlar vatandaşın beğenisini kazanıyor.

 

Hisarönü-Ovacık
kanalizasyonunun
69 kilometresi tamam

MUĞLA Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde yapımı devam eden 121 kilometrelik Fethiye Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattının 69 kilometresi geride kaldı. Böylelikle 62 milyon liraya mal olacak hattın yüzde 46’sı bitmiş oldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bu projeyle Türkiye’nin gözbebeği Ölüdeniz’e büyük katkı sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün ve ekibine ne kadar teşekkür etsek az. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Altyapı nedeniyle kazı yapılan alan ve yollarda düzenleme çalışmaları havaların ısınmasıyla başlayacak. Hedefimiz, yaz başına kadar bu bölgedeki altyapı çalışmasının bitirmek” dedi.

 

Belediye ile Likya
Kooperatifi el ele

ÜRETEN kadınların desteklenmesi amacıyla Fethiye Belediyesi işbirliğiyle yürütülen çalışmalar neticesinde Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi projesi hayata geçirildi. Kadınların el emeği ürünlerinin satışının yapılacağı standlar Beşkaza Meydanı’na kuruldu. Kısa bir süre sonra başta İstanbul olmak üzere diğer şehirlerde de stantlar yerini alacak. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, beraberinde Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi kurucusu Çiğdem Karaca ve ekip üyeleriyle birlikte standları gezerek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Karaca, “Seçimlerden önce kooperatiflere destek vereceğimizi söylemiştik. Birçok il ve ilçede projeler gerçekleştireceğiz. Belediye olarak üzerimize düşenleri yapacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!