Ferzan Yapkuöz - Çeşme kazan, ben kepçe!

Güncelleme Tarihi:

Ferzan Yapkuöz - Çeşme kazan, ben kepçe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 06:08

İZMİR’de yaşayan biri olarak yaz boyunca telefonunuz hiç susmaz. “Nerede kalalım? Ne yiyelim? Hangi plaja gidelim? Balıkçıda yer yok, tavsiyen var mı?” gibi sorulara çokça maruz kalırsınız. Eşe dosta yardımcı olmak bir yana, bazen biz bile kendi aramızda, “Sahi nereye gitsek, ne yesek?” diye düşünmüyor değiliz. Çeşme ve Alaçatı’da tabii ki çok seçenek var. Ama fiyat ve performans dengesi de önemli! Bir İzmirli olarak 7 yayın boyunca sizlere bu sayfadan rehberlik etmeye çalışacağım. Malum; Çeşme ve Alaçatı sadece denizi, kumu, güneşi, muhteşem plajları, tarihi, doğasıyla değil aynı zamanda zengin gastronomisiyle de ünlü. Tüm bu konularda önerilerimi paylaşacağım. Şimdiden keyifli okumalar olsun.

Haberin Devamı

Ferzan Yapkuöz - Çeşme kazan, ben kepçe


nerede konaklayalım?
ÇEŞME birbirinden lüks ve konforlu otellere ev sahipliği yapıyor. Deniz manzaralı odaları, açık yüzme havuzları, SPA merkezleri ve restoranlarıyla lüks oteller, tatilinizi unutulmaz kılmak için ideal.
Gaia By The Sea: Sade, şık, deniz manzaralı, özel termal havuzlu olan odalarıyla kendinizi rahat ve keyifli hissedebilirsiniz.
The Stay Alaçatı: Özenli mimarisi, konforu ve sanata olan düşkünlüğü ile keyifle konaklayabileceğiniz otellerin başında geliyor.
Biblos Resort Alaçatı: Oldukça özenli peyzajıyla çocuklu ailelerin de rahatlıkla konaklayabileceği, güzel anılar biriktireceği bir tesis.
Alaçatı’da bulunan butik oteller ise daha samimi bir konaklama deneyimi sunuyor. Restore edilmiş taş evlerde yer alan bu oteller, kendine özgü atmosferiyle konuklarına huzurlu tatil imkanı sağlıyor.
Pachamama: Alaçatı Çarşısı’na yakın Pachamama, huzurlu, sakin bir tatil yapmak isteyenler için ideal. Detaylarını severek konaklayabileceğiz bir otel.
Manastır: rta alanda bulunan açık yüzme havuzu, odalarda beyaz renginin hakim olduğu, seyretmeye doyamayacağız bahçesi ile tam bir Alaçatı taş butik oteli. Palmiye ağaçlarının gölgesinde huzur içinde dinlenebilirsiniz.
Çeşme’de birçok tatil köyü de var. Geniş yeşil alanları, plajları ve çeşitli aktivite seçenekleriyle bu tatil köyleri, aileler ve çocuklu tatilciler için ideal bir seçenek.
Ilıca Hotel: İncecik kumu ve ılık deniz suyu ile özellikle çocuklu ailelerin rahatça ve keyifli tatil yapabileceği bir tesis.
Boyalık Beach Hotel: Çeşme’nin en güzel denizlerinden biri de kuşkusuz Boyalık Plajı. Bu uzun ve eşsiz kumsalda yer alan bir başka aile oteli ise Boyalık. Sevdiklerinizle birlikte denize ve güneşe doyabileceğiniz bir tatil imkanı sunuyor. Bütün gün hiç dışarıya çıkmadan birçok aktivite yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ferzan Yapkuöz - Çeşme kazan, ben kepçe

Haberin Devamı

 
nerede, ne yiyelim?

Deniz ürünleri: Çeşme, taze ve çeşitli deniz ürünleriyle ünlü. Restoranlarda taptaze balıklar, ızgara kalamar, midye dolma, deniz tarağı gibi lezzetleri bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra zeytinyağlı enginar ve kabak çiçeği dolması gibi Ege mutfağına özgü mezeler de denemenizi öneririm.
Otlu peynir: Çeşme’ye özgü bir lezzet olan otlu peynir, taze otlarla harmanlanan bir tür beyaz peynir. Kahvaltılarda, salatalarda ya da mezelerde sunulan otlu peynir, enfes bir tat deneyimi sunuyor.
Mekan önerisine gelince: Muhteşem ağaçların gölgesinde tahta sandalyelerin üzerinde dostlarınızla kalabalık masalar halinde harika bir akşam yemeği yiyebileceğiniz Ova Sofra’yı tavsiye ederim. Ovacık köyünde... Sadece akşam yemeği için rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Gün batımına yakın gidip manzaranın tadını çıkarın. Mevsimine göre değişse de hep aynı menü var. 5 çeşit zeytinyağlı meze, 2 ara sıcak (benim favorim yoğurtlu enginar kızartması) ana yemekte ise anne köftesi ve hünkar beğendi var, ikisi de çok lezzetli. Balık için ise yıllardır hiç değişmeyen adresimiz Cevat’ın Yeri... Dalyan’da bulunan mekana mutlaka günler öncesinden rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Yat limanının yanıbaşında otoparkı olan ve hızlı servis aldığınız bir restoran. Bir diğer öneri ise 166 yıl aradan sonra yeniden yaşam bulan eski bir Rum evi olan Fava Restoran... Geleneksel Alaçatı mimarisinin tipik bir örneği. Meze ve ara sıcakları çok lezzetli.

Haberin Devamı

Ferzan Yapkuöz - Çeşme kazan, ben kepçe

 
hangi beache gidelim?

Yuzu Beach: Çeşme’nin en güzel ve sakin denizi olan Ayayorgi Koyu’nda yer alan Yuzu Beach, kendine özgü konsepti ve yaza özel oluşturulan menüleri ile güzel bir plaj deneyimi sunuyor. Ajda Pekkan ve Teoman gibi ünlü isimlere ev sahipliği yapan mekan bu sezon dünyaca ünlü DJ’leri misafir etmeye hazırlanıyor. 30 Temmuz’da Zhu performans sergileyecek.
Fun Beach: Altın rengindeki kumu, soğuk ve berrak denizi, sunduğu çeşitli su sporu aktiviteleri ile Fun Beach, sizin ve ailenizin iyi vakit geçirmesini sağlayacak.

Ferzan Yapkuöz - Çeşme kazan, ben kepçe

Ferzan Yapkuöz - Çeşme kazan, ben kepçe

Haberin Devamı

 
nereleri gezelim?

Çeşme Kalesi: Tarihi dokusu ve muhteşem manzarasıyla Çeşme Kalesi, bölgenin en önemli turistik noktalarından biri. Kale içinde yer alan müze, ziyaretçilere Çeşme’nin tarihini ve kültürünü tanıtıyor.
Alaçatı: Alaçatı; taş evleri, dar sokakları ve rengarenk çiçekleriyle ünlü bir köy. Alaçatı’da dolaşırken tarihi çarşıyı keşfedebilir, kafelerde keyifli zaman geçirebilir ve geleneksel el sanatları ürünleri satın alabilirsiniz.
Ilıca Plajı: Çeşme’nin en popüler sahillerinden biri olan Ilıca Plajı, beyaz kumları ve berrak deniziyle ünlü. Burada güneşlenebilir, denize girebilir ve su sporları yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!