Estetik ve plastik cerrahide kombine ameliyatlar

Güncelleme Tarihi:

Estetik ve plastik cerrahide kombine ameliyatlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2021 11:57

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, estetik ve plastik cerrahisinde oldukça tercih edilen kombine ameliyatları anlattı, ayrıntılı bilgiler verdi.

Haberin Devamı

GÜZELLİĞE verilen önemin yüzyıllar öncesine dayandığını belirten Anadolu Cerrahi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, yüzyıllar boyunca ve insanoğlunun kendini keşfiyle birlikte ‘nasıl daha güzel görünürüm’ sorusunun her daim cevap arayan bir soru olduğunu söyledi. “Biz de bu zamanın ötesinden gelen sorudan yola çıkarak diyoruz ki; ‘güzellikte sınır yoktur, sınırları siz belirlersiniz’ diyen Evinç, estetik ve plastik cerrahide oldukça tercih edilen işlemlerden birinin de kombine ameliyatlar olduğunu kaydetti. ‘Kombine ameliyat’ın basitçe birçok ameliyatın birden yapıldığı ameliyatlar serisi olduğunu dile getiren Evinç, “Bu işlemler hastanın ihtiyaç ve isteklerine göre belirlenir. Karın germe, meme dikleştirme, meme büyütme ya da toparlama, kol germe, bacak germe, gıdı germe, liposuction gibi ameliyatlardan oluşabilecek ameliyatlardır. Kombine ameliyatlar rinoplasti (burun estetiği), kepçe kulak ameliyatı, göz kapağı estetiği (blefaroplasti) gibi farklı kombine ameliyatlardan da oluşabilir” dedi, şu bilgileri verdi: 

Haberin Devamı

Meme Dikleştirme (Mastopeksi): Hamilelik ve emzirme, aşırı kilo alıp verme ve hormonal etkiler yanı sıra yerçekiminin etkisi ile de meme kendini bırakıp sarkabilir. Meme dikleştirme (toparlama) operasyonu ile göğüsleri eski dikliğine ve diriliğine kavuşturmak mümkündür. Meme dikleştirme operasyonu göğüslerin boyutunda herhangi bir değişiklik yapmaz.

Meme Büyütme: İdeal meme boyutu kişiden kişiye değişen ve kişiye özel bir kavramdır. Kişinin kilo, boy, omuz ve kalça genişliğiyle ilgili bir ölçüdür. Meme büyütmek için kullanılan en geçerli yöntem, silikon protez kullanımıdır. FDA onaylı bu protezler, içlerinde akıllı jel dediğimiz hafızalı bir jel bulundurmaktadır ve bu sayede silikon patlasa, kesilse ya da delinse bile içeriği dışarıya akmamaktadır. Bu nedenle de güvenli bir yöntemdir.

Meme Küçültme (Mamoplasti): Meme küçültme ameliyatı estetik bir ameliyat olmasının yanı sıra hayat standartını da artıran bir operasyondur. Bel ve boyun ağrıları, meme altında oluşan pişik ve mantarlar, sutyen askı izleri, yatarken ağırlığa bağlı nefes alma zorluğu, birtakım uyuşukluklar ve tabi ki asosyal kişilik bozuklukları da önlenmiş olacaktır.

Haberin Devamı

Karın Germe Ameliyatı (Abdo- minoplasti): Karın ön duvarındaki fazla deri ve yağların alınması ve kas dokularının sıkılaştırılması amacıyla yapılan estetik bir operasyondur. Kilo alıp verme, hamilelik gibi nedenlerle karın ön duvarında biriken yağ dokusu ve derideki sarkıklıklar, belirli bir dönemden sonra yoğun egzersizle bile kaybedilemeyebilir. Bu operasyon için ideal hasta; ek sağlık problemi olmayan, sigara kullanmayan ve ideal kilosuna yakın hastadır. Karın germe ameliyatının kilo verme ameliyatı olmadığı unutulmamalıdır.

Kol Germe Ameliyatı: Kol germe, önkolda oluşan sarkma ve kalınlaşmaların cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi operasyonudur. Genetik nedenler, ilaçlar, çevresel faktörler, kilo alıp verme gibi nedenlerle oluşan kolun üst kısmındaki sarkmalar, fonksiyonel, psikolojik, hijyenik ve kozmetik açıdan hastalarımızı rahatsız etmektedir. Kol germe operasyonuyla tüm bu sorunlara çözüm üretilebilmektedir.

Haberin Devamı

Liposuction: Uygun diyet ve egzersizle bile vücudumuzdaki yağ dokularının bir kısmı bizi terk etmemekte direnebilir. Liposuction, bu dirençli yağ dokularının cerrahi tekniklerle alınmasıdır. Bu popüler yöntem, karın, basen, kalça, uyluk, kol, çene altı ve diz çevresi gibi alanlardaki yağ dokularının uzaklaştırılmasında yaygın olarak kullanılır. Bu operasyon için uygun hastalar, ideal kilosuna yakın, cilt esnekliği yeterli, ek sağlık sorunları olmayan, egzersize dirençli yağ birikimleri olan hastalardır.

Six Pack Ameliyatları: Kas estetiği, karın bölgesindeki fazla yağlardan kurtulup daha fit ve sağlıklı bir karın görüntüsü oluşturmayı sağlayan bir estetik müdahale şeklidir. Modern estetik görünüm anlayışında fit ve ince bir bedenin yanı sıra atletik bir vücut yapısı ve kasların ön plana çıktığı karın görüntüsü öne çıkmaktadır. İnsan vücudu istenmeyen yağların büyük bölümünü karın ve bel bölgesinde toplar. Bu problemden kurtulmak isteyen hastalar, doktorlarıyla birlikte alacakları ortak karar neticesinde kas estetiği ameliyatı olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!