Erkekte kadın tipi meme büyümesine cerrahi çözüm

Güncelleme Tarihi:

Erkekte kadın tipi meme büyümesine cerrahi çözüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 03:22

 Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, erkeklerde çok sık görülen jinekomasti (erkek memesinde büyüme) rahatsızlığının kalıcı olup olmadığına yönelik çok fazla soru geldiğini belirterek, erkeklerde meme büyümesinin günümüzde yeni tedavi yöntemlerinin (laser, vaser, J-Plasma) birlikte kullanılmasıyla kolaylıkla kalıcı olarak tedavi edilebildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

 

 

 

BÜYÜMENİN NEDENİ ARAŞTIRILMALI

 

Jinekomastinin her yaşta görülebildiğini belirten Op. Dr. Cenk Melikoğlu, şunları söyledi: “Erkekte meme büyümesine, bazı ilaçlar, hormonal hastalıklar ve genetik faktörler neden olabilir. Meme büyümesi şikayeti ile gelen erkek hastada, büyümenin normal mi (fizyolojik ya da kilo artışı nedeniyle) yoksa patolojik mi ( bir hastalık ya da ilaç kullanımı nedeniyle) olduğunun araştırılması gerekir. Büyümenin nedeni anlaşıldıktan sonra, tedavi planlanmalıdır. Eğer ilaç kullanımı ya da hastalık neden olduysa, öncelikle bu durum tedavi edilmelidir.”

 

Haberin Devamı

TEDAVİ SEÇENEKLERİ NELERDİR?

 

 

 

Erkeklerde meme büyümesinin tedavisinde, küçültme işlemi için liposuction ya da kesip çıkarma ve kesiyi dikme şeklinde iki ameliyat yöntemi uygulanabildiğini belirten Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “Her iki uygulama bir arada da yapılabilir. Uygun yöntem ve teknik seçiminde meme büyüklüğünün şiddeti ve buna neden olan dokunun niteliği önemlidir. Ayrıca meme dokusu, yağ dokusu ya da kombine olarak her iki doku birden sorumlu olabilir. Bunun tespiti sonrasında düzeltme işleminin gerçekleştirilmesinde tek başına liposuction, fazlalıkları kesme-çıkarma ve dikme teknikleri ya da kombine teknikler uygulanabilir” dedi.

 

CERRAHİ OPERASYON

 

Kullanılacak yönteme göre ameliyatın ortalama 1-2 saat sürdüğünü belirten Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “Hastalar aynı gün taburcu olabilirler. İşlem sonrası dönem çok ağrılı değildir ve ağızdan birkaç gün düzenli alınacak ağrı kesici ilaçlar ile hastanın ağrı kontrolü kolayca sağlanır. Hastalar 3-4 hafta korse ya da bandaj kullanırlar ve dren (içerde kan birikmesini engelleyen ve kanın dışarıda uygun bir kaba toplanmasını sağlayan plastik malzeme) konulmadıysa 2 gün sonra banyo yapabilirler. Dren varsa, dren çıktıktan sonraki gün ya da su geçirmez pansuman malzemesi uygulandıysa taburculuk sonrası istedikleri zaman banyo yapabilirler” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI DİKKAT

 

Operasyon sonrası pansuman için reçete edilen kremlerin kullanılmasının önemli olduğunu söyleyen Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “Hastalar günlük rutinlerine 1-2 gün içinde dönebilirler, ancak ağır iş ve egzersizler 4-6 hafta yapılmamalıdır. Sadece liposuction yapıldıysa, derideki milimetrik deliklerden çalışıldığı için izler kalmaz, ancak kesi ve dikişler varsa ilk aylarda kızarık olan bu dikiş izleri, 1 yıla kadar ten rengine yakın bir tona ulaşacağından oldukça belirsizleşecektirler” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!