Engellilerin iş engelini kaldırmak için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Engellilerin iş engelini kaldırmak için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 18:34

Engellilerin iş engelini kaldırmak için buluştular

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde engelliler, önlerindeki iş engelini kaldırmak ve iş bulabilmek için çoğunluğu turistik otel olmak üzere firma temsilcileriyle toplantıda biraraya geldi.

Çeşme Kent Konseyi ve İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü, tarafından Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Nesrin Makbule Dank, İŞKUR Konak Hizmet Merkezi Müdürü İbrahim Ay, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral, Çeşme Kent Konseyi Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çeşme Şube Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Belediyesi'nin tahsis ettiği özel araçla evlerinden taşınan engelliler ve engelli yakınları, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, toplantının sonucunun iyi olacağından hiçbir şüphesi olmadığını vurgulayarak, "Önemli olan, katılımcıların, buradaki söyleşilerde yetkililerin anlatacaklarını dikkatle dinlemeleri ve kendi haklarını öğrenmeleri. Günümüzde yasallaşan ve işveren için kolaylaştırıcı, ama engelli arkadaşlarımızın da bilgisinin olmadığı konular var. Bunlar anlatılacak. Belediye olarak üzerinde çalıştığımız bir proje var. Engellilerimize bir okul yapmayı planlıyoruz. Onu hayata geçirdiğimiz zaman, engellilerimize önemli bir katkı sağlamış olacağız. Bu tür toplantıları arttırmak, geliştirmek gerekir. Yasalarda devamlı değişiklikler oluyor. Yetişebilmek mümkün olmuyor. Çeşme Kent Konseyi Başkanımız'dan rica ediyorum, bu tür toplantıları geliştirerek yapalım" diyerek çağrıda bulundu.

"4 BİN 914 ENGELLİ, İŞ İÇİN İŞKUR'A BAŞVURDU"

İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Nesrin Makbule Dank da konuşmasında, sadece İzmir'de 4 bin 914 engelli vatandaşımızın iş aramak üzere İŞKUR'a başvurduğunu söyledi. Dank, "2 bin 207 kişisi gerçekten işsiz. 5 bin 272 kişinin de engelli kadrolarında, özel sektörde ve kamu sektöründe çalıştığını ifade edebilirim. 2018 yılında da, özel sektör işverenlerimizin, yüzde 3 oranında, engelli kadrolarını doldurmaları yönünde tüm tedbirlerimizi aldık. İl düzeyinde, 5 hizmet merkezimizde 'Engelli toplu görüşmeleri' adını verdiğimiz operasyonlarımızla, çalışmak isteyen, sosyal hayata dahil olmak isteyen engelli vatandaşlarımızla işverenlerimizi buluşturuyoruz. Bu tür etkinliklerde de engelli vatandaşlarımızın işveren camiasıyla buluşmasını sağlıyoruz. 2018 yılında, ilave istihdam ile ilgili teşviklerin hayata geçtiğini, özel sektör işverenlerimizin ve çalışmak isteyen herkesin bu teşviklerden haberdar olmasını özellikle istiyoruz" diye konuştu.

"DEĞİŞİK PROJELERLE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da tüm engellilerin engellerini ortadan kaldırmaya çalışmayı görev bildiklerini vurgulayarak, "Dayanışma içinde olursak hem kendimiz mutlu oluruz hem de onların hayatını güzelleştiririz. İşte bu yüzden bizler Çeşme Kent Konseyi ve Konak İŞKUR Müdürlüğünce, Belediyemizin destekleri ile böyle bir kariyer günü yapmayı planladık. Sizler için yapacağımız çalışmaların ilki ve öncüsü olarak gördüğümüz çalışmamız, önümüzdeki günlerde değişik projelerle artarak devam edecektir. Hem çalışabilir durumdaki engellilerimize, hem de engelli yakınlarına sigortalı ve en az asgari ücret maaşlı iş imkanları sunulacaktır. Engeliler ile empati kurmalıyız. Engellileri anlamak için engelli olmaya gerek yok. Yalnızca anlamak istemek yeterlidir. Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile" diyerek sözlerini tamamladı.

İşitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile anlatımın yapıldığı açılış konuşmalarının ardından, İŞKUR İzmir Konak Hizmet Merkezi Müdürü İbrahim Ay, İŞKUR İzmir Konak Hizmet Merkezi Şefi Cengiz Özer ve Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, yasalardaki değişiklikler ve engellilerin hakları hakkında birer sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından da, Çeşme Belediyesi'nin özel olarak tahsis ettiği araçlarla evlerinden alınarak toplantıya katılan engelliler, büyük çoğunluğu turistik otel temsilcileri olmak üzere firma temsilcileri ile iş görüşmeleri yaptı.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!