Ekol Hastanesi’nde ameliyatlarda Da Vinci Robotik Cerrahi dönemi

Güncelleme Tarihi:

Ekol Hastanesi’nde ameliyatlarda Da Vinci Robotik Cerrahi dönemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 03:55

 Ekol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, küçük kesilerle ameliyat imkanı sunan ve üroloji, kadın hastalıkları, genel cerrahi, kulak burun boğaz cerrahileri başta olmak üzere birçok alanda kullanılabilen Da Vinci Robotik Cerrahi teknolojisini Ekol Hastanesi bünyesinde hastalarının hizmetine sunduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

 

 

Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan ameliyatların hastanede daha az kalış süresi başta olmak üzere hastalara birçok kolaylık sağladığını belirten Ekol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “Ekol Hastanesi olarak her geçen gün hastalarımıza nasıl daha iyi hizmet verebiliriz düşüncesindeyiz. Bu anlamda hem hastalarımıza hem hekimlerimize cerrahi operasyonlarda büyük kolaylık sağlayacak olan Da Vinci Robotik Cerrahi’yi hastanemize getirerek kullanıma sunmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

 

BÖBREK KANSERLERİNDE KULLANIM

 

Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Orçun Çelik ise üroloji alanında bir çok ameliyatta Da Vinci Robotik Cerrahi’den yararlanabildiğini belirterek, böbrek kanserlerinde Da Vinci Robotik Cerrahi kullanımı hakkında bilgiler verdi. Böbrek kanserinin dünyada ürolojik kanserler arasında sık görülen dördüncü kanser türü olduğunu kaydeden Prof. Dr. Orçun Çelik, tüm dünyada özellikle erkeklerde hipertansiyonu olan hastalarda, ağrı, kanama ve ani tansiyon atakları şikayetiyle gelen hastalarda ultrasonla ve görüntüleme sistemleriyle özellikle bilgisayarlı tomografi ile böbrek kanserlerine sıklıkla karşılaşıldığını söyledi.

 

Haberin Devamı

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR

 

Da Vinci Robotik Cerrahi’nin kullanımı böbrek kanseri ameliyatlarında da büyük kolaylıklar sağladığını kaydeden Prof. Dr. Orçun Çelik, şunları söyledi: “Özellikle erken ve orta evredeki böbrek kanserlerinde yedi santimden küçük kitlelerde, sadece kitle alınarak böbrek yerinde bırakılarak kanserden kurtulmak mümkün olmakta. Burada Da Vinci Robotik Cerrahi bize çok büyük avantajlar sağlıyor. Eskiden açık ameliyatlarda kan transfüzyonu ve yüksek oranda kanama olması nedeniyle hastalarımız hastanede uzun süreler yatmaktaydı. Fakat bunun önüne geçmiş olduk. Da Vinci Robotik Cerrahi ameliyatlarında kanama açık cerrahiye göre çok daha az oluyor. Ayrıca tümörlü dokunun çıkarıldıktan sonra kalan böbreğin sağlam böbreğin dikiş atılarak kapatılması aşamasında robotun minimal invazif kollarının 540 derece açıyla hareket kabiliyeti ve dokuya on altı kat büyütmeyle yaklaşma avantajları hekimlere böbrek kanseri tedavisinde ve böbrek koruyucu cerrahisinde çok yardımcı oluyor. Da Vinci Robotik Cerrahi ameliyat süresini de kısaltarak hastanın daha az anestezi almasını sağlamaktadır. Bu açıdan hastanede yatış süresinin de azalması maddi açıdan da faydalar sağlamakta.”

 

Haberin Devamı

İYİLEŞME SÜRESİ HIZLI

 

Da Vinci Robotik Cerrahide hastanın iyileşme süresinin de hızlandığını söyleyen Çelik, “Hasta iyileşmesi açısından da açık ameliyata oranla enfeksiyon riski, hastanın kısa sürede ayağa kalkması, ağrının daha az olması ve ileri dönemde açık insizyondan fıtık oluşma oranı neredeyse yüzde sıfıra inmektedir. Bu açıdan böbrek kanseri tedavisinde özellikle böbreğin alınmadan sadece kanserin çıkarıldığı nefron koruyucu cerrahi işlemi de Da Vinci Robotik Cerrahi ile başarıyla uygulanabilmektedir. Özellikle iyileşme sürecinde açık cerrahi oranla robotun büyük üstünlüğü bilimsel çalışmalarda kanıtlandı. Hastanede yatış süresinin azlığı, Sosyal hayata daha hızlı dönüş, ağrı skorunun azlığı, normal beslenmeye hızlı geçiş gibi avantajlar sağlamaktadır. Özellikle açık cerrahide bir hafta on gün süresince hastanın hastanede kalması gerekirken Da Vinci Robotik Cerrahide bu süre iki veya en fazla üç güne inmektedir” ifadelerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!