Eğitim-Bir-Sen'liler baharı fidan dikerek karşıladı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim-Bir-Senliler baharı fidan dikerek karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 12:03

Eğitim-Bir-Sen'liler baharı fidan dikerek karşıladı

Haberin Devamı

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi, İzmir Uzundere mevkiinde geçen yıl bin fidanla hayat verdiği Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı'na yeni fidanlar dikti.

Fıstıkçamı ve mavi servi fidanlarının toprakla buluşturulduğu etkinliğe sendika üyeleri aileleriyle birlikte katıldı. Etkinlikle ilgili konuşan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, “Önceki yıl Memur-Sen Konfederasyonumuzca '81 İlde Hedef 1 Milyon Fidan' sloganıyla başlatılan projemiz kapsamında Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanımıza bugün de yeni fidanlar ekiyor, öncekilerin bakımını gerçekleştiriyoruz. Yarınlara ve evlatlarımıza güzel bir dünya bırakmak istiyoruz. Eğitimciler olarak yaşadığımız hayatın ve coğrafyanın sorunlarına çok daha duyarlı bir kitleyiz. Öyle de olmak zorunda. Dolayısıyla üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Fidan dikiminin ardından Balçova'daki Yaşam Park'da bahar buluşması gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen’liler, piknik yaparak baharı karşıladı. Burada 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bina, kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları, zam oranları ve kadro sorununun çözümü için masaya oturacaklarını söyledi. Bina, "Masaya getireceğimiz teklifler için meydanlarda mücadelemizi sürdürüyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Çalışma mevzuatı üzerinde restorasyona evet, iş güvencesinde deformasyona hayır. İş güvencesine; dokunulmasına da, iş güvencesinin yıpratılmasına da seyirci kalamayız" diye konuştu.

 İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!