Ege’nin en seçkin lezzetleri Gia Restoran’da

Güncelleme Tarihi:

Ege’nin en seçkin lezzetleri Gia Restoran’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 03:01

Sezer ve Doğan Dermenci kardeşler tarafından hayata geçirilen Ayşe Hanım Konağı içerisinde yer alan GİA restoran Urla lezzetlerini rafine Ege mutfağı ile sentezleyerek misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Haberin Devamı

 

YENİ nesil Ege Mutfağı olarak nitelendirilen Gia’da Urla ve İzmir bölgesindeki ürünler yalın pişirme teknikleri kullanılarak servis ediliyor. GİA restoran hakkında bilgiler veren Sezer Dermenci, “GİA ile oluşturduğumuz restoranın temel mottolarından biri de etrafımızda bulunan ürünleri kullanarak, bunları yalın pişirme tekniğiyle buluşturmamız” dedi. “Urla ülkemizin en bereketli ve en verimli topraklarına sahip olduğu bir yer” diyen Sezer Dermenci, “Gastronomi anlamında da Urla çok önemli bir yere geldi. Butik şarap üreticilerinin, lokal mutfakların artması bir Urla’da bir gastronomi zinciri oluşturdu. Gia Urla’da zincirin bir halkası olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Ege’nin en seçkin lezzetleri Gia Restoran’da


Gia Urla’nın bir Ege ve Şef restoranı olduğunu söyleyen Sezer Dermenci, “Lokal üreticilerden aldığımız ürünleri, yalın pişirme teknikleriyle ve modern sunumlarla misafirlerimizin önüne getiriyoruz. Bir ege ve şef mutfağı olarak hizmet veriyoruz. Çok başarılı bir şefimiz ve ekibimiz var. Taze olanı direkt herhangi bir aracı ve tedarikçi olmadan gidip yerinden alıp; malzemenin iyisine ulaşılabilirliğin vermiş olduğu rahatlıkla ürünlerin değerlerini değiştirmeden yalın bir şekilde servis etmeye çalışıyoruz. Bulunduğumuz bölgenin bize vermiş olduğu değerleri kullanarak hikayelerimize yön veriyor ve bunları misafirlerimizle paylaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ege’nin en seçkin lezzetleri Gia Restoran’da

Ege’nin en seçkin lezzetleri Gia Restoran’da

SADE SUNUMLAR
“Sunumlarımızda karmaşıklıktan ziyade sadeliğe önem veriyor; daha net ürünler, daha lezzetli tatlar ve her şeyin yenilebilir olmasına çok özen gösteriyoruz” diyen Dermenci, “Şefimiz tarafından her gün günlük olarak değişen ikramlarımız mevcut. Günde en az 1-2 ürünü menü dışı çalışabiliyor ve siz değerli misafirlerimizin isteklerine göre vegan, vejetaryen ve glütensiz olarak sunum yapabiliyoruz. Menümüzde Urla’dan edindiğimiz sebzeler, kendi bahçemizden elde ettiğimiz ürünler, et ürünleri, Urla denizlerinden yakaladığımız deniz mahsülleri, av ürünleri bulunmaktadır” diye konuştu.
Genç ve dinamik ekipleriyle Ege’yi tabaklara yansıtmayı hedeflediklerini kaydeden Sezer Dermenci, “Bu amaçla heyecanımızı ruhumuzu ve tarzımızı şekillendiriyoruz. Gia Urla olarak mottomuz geçmişten beri süregelen ürünleri alıp bugünde sentezlemek... Bu konudaki arzumuz ürünün dokusunu ve yapısını kaybetmeden siz değerli misafirlerimize sunabilmek. Bu konuda sürekli kendini yenileyen, doğadan aldığı ilhamı tabaklara yansıtabilen ve kendi içinde kendini besleyen bir mutfağımız söz konusu” dedi.

Haberin Devamı

DOĞAL VE ZENGİN MENÜ
İsmiyle uyumlu bir konsept ile müşterilerine hizmet veren Urla’nın yeni gözde mekanlarından olan GİA Urla Restoran’da alakart menüde servis, fırından yeni çıkmış 3 çeşit ekmek, reduction tereyağı ile başlıyor. 8 çeşit ana yemeğin bulunduğu menüye ise soğuk başlangıçlar, sıcak başlangıçlar ve tatlılar eşlik ediyor. Ana yemeklerden en gözdesi ise 8 saat fırınlanan dana kaburga, kök sebze terin ve kemik suyuyla servis ediliyor. Tüm bu lezzetler 12 kişilik ekip tarafından hazırlanıyor.

Ege’nin en seçkin lezzetleri Gia Restoran’da

Ege’nin en seçkin lezzetleri Gia Restoran’da

MÜŞTERİ TALEBİNE
GÖRE SEÇENEKLER
MİSAFİRLERİN isteği her şeyden önce geldiğini kaydeden Sezer Dermenci, “Misafirlerimizin alerjen durumlarına göre ya da vegan ve vejeteryan tercihlerine göre menümüzü hazırlayabiliyoruz. Kimyasal ve ithal ürünleri mutfağımızda asla kullanmıyoruz. Katı kuralları olmayan, Urla’dan faydalanan bir restoranız. Bizim için topraktan aldığımız ilham her şey” diye konuştu.

Haberin Devamı

İYİ SERVİS İYİ HİZMET
İyi servis, iyi hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini kaydeden Dermenci, “Mutfağımızda en önem verdiğimiz konulardan biri de sıfır atık. Bu anlamda menüleri yaparken bir birinin yerine geçebilecek ürünleri seçerek hazırlamaya çalışıyoruz. Birbirini tamamlayan ve destek olan ürünler bize fayda sağlıyor. Biz misafirlerimize sıradan bir yemek sunmak yerine bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Bu deneyimi yaşarken de hem keyif almalarını hem de doymalarını sağlamaya çalışıyoruz aynı zamanda doymalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!