Ebso’dan Üniversite Sanayi İşbiriği İçin Yeni Öneri

Güncelleme Tarihi:

Ebso’dan Üniversite Sanayi İşbiriği İçin Yeni Öneri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 12:54

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI (EBSO) YÖNETİM KURULU SAYMAN ÜYESİ HÜSEYİN VATANSEVER, BEDEN GÜCÜNE DAYANARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÜRETİMİN, DİGİTAL İLETİŞİM, İNTERNET VE ROBOT TEKNOLOJİLERİYLE YÖNETİLİR HALE GELDİĞİNİ BELİRTEREK, DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ OLARAK NİTELENDİRİLEN BU YENİLİKÇİ SÜRECİN ISKALANMAMASI İÇİN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever, beden gücüne dayanarak gerçekleştirilen üretimin, digital iletişim, internet ve robot teknolojileriyle yönetilir hale geldiğini belirterek, Dördüncü Sanayi Devrimi olarak nitelendirilen bu yenilikçi sürecin ıskalanmaması için üniversite sanayi işbirliğini en üst seviyeye çıkarmak gerektiğini söyledi. Bu işbirliğini sağlama yönünde akademisyenler ile sanayiciyi internet ortamında buluşturacak bir portal önerisinde bulunan Vatansever, “Akademisyenler sözkonusu portalda Ar-Ge ve projelerini yayınlayabilecek. Böylelikle o konuda çalışma yapmak isteyen sanayi kuruluşları direkt olarak öğretim görevlisiyle iletişime geçebilecek” dedi.
İzmir Üniversiteleri Platformu ‘Haydi Proje Yapalım’Ortak Eylem Arama Toplantısı 12-13 Eylül tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirildi. EBSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever, İzmir’deki Üniversitelerin Rektörleri, Teknoloji transfer ofisi yetkilileri ile çok sayıda akademisyenin katıldığı toplantıda Üniversite- Sanayi işbirliği konusunda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Üniversite-Sanayi ilişkileri, kamu ve sanayi destekli projelerde İzmir Üniversitelerinin durumunu anlatan ve bu alandaki işbirliği imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Vatansever, “Ülkemiz bir yandan çift haneyi görmüş bir işsizlikle mücadele ederken, bir yandan da sanayimizi güçlendirecek, iş dünyamızı geliştirecek nitelikte çalışanlar bulamamanın sıkıntısıyla mücadele etmektedir” diye konuştu. Ekonomi ile istihdam arasındaki birleştirici gücün nitelikli eğitimden geçtiğini kaydeden Vatansever, “Üniversitelerimizde mesleki ve teknik bilgiyle donatılmış, kişisel yeteneklerini yaratıcılıkla geliştirmesi ve yenilikçi fikirler üretebilen çalışan adaylarının yetiştirilmesi güçlü bir sanayinin mutlak şartı haline geldi. Bunun için üniversite sanayi arasında sağlam bir işbirliği oluşturmalıyız” dedi.
“SANAYİCİSİZ OLMAZ”
Vatansever, EBSO’nun aktif olarak dahil olmadığı bir Üniversite -Sanayi işbirliği modelinin İzmir’ de gerçekleşmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Vatansever, “Sanayicilerin Ar-Ge ve proje çalışmalarına daha kolay ulaşabilmesi adına EBSO önderliğinde bir portal oluşturulmasını öneriyoruz. Portalda Üniversite öğretim üyeleri, akademisyenler, AR- Ge ve proje çalışmalarını yayımlayabilecek. Böylelikle o konuda çalışma yapmak isteyen sanayi kuruluşları direkt olarak öğretim görevlisiyle iletişime geçebilecek” diye konuştu.
İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Sözcüsü İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, EBSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever’e konuşmasının ardından plaket hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!