Düzenli cilt bakımı şart mı?

Güncelleme Tarihi:

Düzenli cilt bakımı şart mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 14:02

Hastaların genellikle düzenli cilt bakımının şart olup olmadığı yönündeki soruları sık sorduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Cansu Alakbarov, düzenli cilt bakımını hastalarına önerdiğini belirterek, evde yapılabilecek cilt bakımları konusunda da önemli tavsiyelerde bulundu. “Dermatoloji uzmanı bir hekim olarak düzenli cilt bakımını tüm hastalarıma öneriyorum” diyen Dr. Cansu Alakbarov, “Yapılan işlemin veya kullanılan ürünlerin etkisini artırmak için temiz bir cilde sahip olmak önemli. Düzenli medikal cilt bakımlarında bu temizliği derinlemesine yapıyor, cildi fazla yağ ve kirden arındırıyor, kullanılan uygun yapıdaki granülsüz içeriklerle ölü deriyi uzaklaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Evde cilt bakımını taneli-granüllü ürünlerle yapmanın oldukça yanlış bir davranış olduğunu belirten Alakbarov, “Granüllü ürünler deride hem tam temizlik sağlamaz hem de cilt bariyerine önemli ölçüde hasar verir. Ciltte ölü deriyi temizlemek amacıyla şeker, kahve telvesi, karbonat gibi ürünleri yüze uygulamak, ölü deriyi temizlemez. Aksine deride çiziklere ve bariyer hasarına neden olur. Cilt bariyeri hasarlandığında hassas, kızarmaya ve kurumaya meyilli derimiz olur. Bariyeri bozulmuş cilt, çevresel alerjik ve toksik etmenlere karşı daha savunmasızdır. Hem deri hastalıklarını hem de deri yaşlanmasını daha sık ve erken görürüz” dedi.

MASKE UYGULAMAK ÖNEMLİ

Derin temizlikten sonra maske uygulamanın önemine değinen Alakbarov, şu bilgileri verdi: “Bu durum için evde yapılan en önemli hatalardan biri, besin olarak tükettiğimiz maddelerin cilde maske amacıyla sürülmesidir. Maalesef bu gıdalardaki cildimiz için faydalı olabilecek içerikler derimiz tarafından emilemez; hatta asidik içerikler derimize hasar verir. Yüze yumurta, bal, sirke, diş macunu, domates, limon, yoğurt, pirinç unu kullanmak maalesef faydasızdır. Aynı şekilde aloe vera gibi bitkileri direk cilde sürerek nemlendirici etkisini göremeyiz. Aksine, egzemaya neden oluruz. Yüzümüz için evde uygulayabileceğimiz doğal ürün gül suyu olabilir.”

Haberin Devamı

HIZLI SONUÇ BEKLEMEYİN

Cilde yapılan bakımların sonucunun hızlıca görülemeyeceğini de kaydeden Alakbarov, “Cilt bakımı sonrası sabırlı olmak önemlidir. Cildimizin yenilenmesi en düşük ihtimalle 1-2 ayı bulabilir. Bu durumda cilt bakımını ihtiyaca göre ayda bir olacak şekilde düzenli aralıklarla yapmak sonuç verir. Düzenli olarak bakımları yapılmış ve ihtiyaca göre içeriklerle desteklenmiş cilt daha sağlıklı, canlı ve dayanıklı olur” ifadelerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!