Dünya Şampiyonası'nda üçüncü oldular

Güncelleme Tarihi:

Dünya Şampiyonasında üçüncü oldular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 12:40

Dünya Şampiyonası'nda üçüncü oldular

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Estetik Cimnastik grubu, Finlandiya'nın Helsinki kentinde düzenlenen 2017 Dünya Estetik Grup Cimnastik Şampiyonası'nda IFAGG Trophy kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

2008 yılından bu yana Estetik Grup Cimnastik Dünya Şampiyonası'na katılan Ege Üniversitesi Estetik Cimnastik grubu, Helsinki'de yapılan 2017 Estetik Grup Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda kadın ve erkek sporcuların birlikte yer aldığı IFAGG Trophy kategorisinde dünya üçüncülüğü başarısını elde etti. Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Kutlay ile öğretim yılı başından bu yana yaptıkları çalışmaları dünya üçüncülüğü ile taçlandıran öğrenciler İlayda Turgay (takım kaptanı), Eylül Kaplan, Eylül Kılınçkaya, Berk Çokay, Asya Sual ve Deren Arman Ege Üniversitesi'ne madalya sevinci yaşattı.

Ege Üniversitesi'nin şampiyonaya ilk kez 2008 yılında Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır'ın desteği ile katıldığını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Kutlay, "2008, 2013 ve 2016 yıllarında da şampiyonaya üniversite olarak katıldık ancak en iyi derecemizi 2017 yılında dünya üçüncüsü olarak elde ettik" dedi. Öğrencileri ve Yrd. Doç. Dr. Kutlayı'ı tebrik eden Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Ege Üniversitesi olarak sporun ve sporcuları desteklemeye her zaman devam edeceklerini belirtti ve başarılarının devamını diledi.

"UYUM BAŞARIYI GETİRDİ"

2008 yılında Türkiye'den ilk kez Estetik Grup Cimnastik Uluslararası Federasyonu'na hakem olarak katılan ve daha sonra vizelerini alan Yrd. Doç. Dr. Emine Kutlay, "Estetik Cimnastik, vücut zorluk ve hareketleri/hareket kombinasyonlarının müzik eşliğinde, yaratıcı fikirlerle, belirlenmiş kurallara uygun yapılan, giderek sevilen ve yayılan bir spor dalıdır. Dünya şampiyonasına katılma amacımız hiçbir zaman derece ya da madalya olmadı, öğrencilerimizin, estetik cimnastikte Finlandiya, Estonya, Rusya ve Japonya gibi köklü geçmişe ve başarıya sahip ülkelerin sporcuları ile bir araya gelmesini ve onları teknik açıdan gözlemlemelerini, uluslararası organizasyon ve yarışmacı seviyelerinin nasıl/neler olduğunu değerlendirmelerini hedefledik. Çoğunluğu birinci sınıfta olan takımımızla eğitim yılı başından bu yana yaptığımız düzenli, disiplinli çalışmalar meyvesini verdi ve dünya üçüncüsü olduk" sözleri ile yaşadıkları sevinç ve gururu dile getirdi.

Küçük yaşlardan bu yana spor ve dans geçmişine sahip takım üyelerinin Helsinki'de büyük bir uyum içinde mücadele etmesinin bu başarıyı getirdiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kutlay, farklı bölümlerde eğitim almalarına rağmen takım olarak dünya üçüncülüğünü elde eden öğrencilerinin gelecek için de başarı vadettiklerini ve de özellikle Estetik Grup Cimnastiğin Ulusal Federasyonu'na ve kurullarında hizmet edeceklerini sözlerine ekledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!