Dört mevsim Ilıca Hotel

Güncelleme Tarihi:

Dört mevsim Ilıca Hotel
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 15:09

Ilıca Hotel Spa&Wellness Resort Genel Müdürü Ebru Tuğgan, Çeşme’nin yazın deniz, kum, güneş ve eğlencesiyle; kışın da termali, doğal güzellikleri ve gastronomisiyle 12 ay tatil yapılacak benzersiz lokasyonlardan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE’nin batı kıyısında, Çeşme’de, Ege’nin masmavi suları ve huzur veren yeşilinin tam ortasında özel bir yarımadada yer alan Ilıca Hotel Spa&Wellness Resort, harika bir yaz sezonunun ardından kışa da hazır. Çeşme’de tatil yapmak isteyenler için yaz-kış açık olan tesis, zengin mineralli açık ve kapalı termal havuzunun yanı sıra thalasso terapi havuzu, sauna, Türk hamamı, fitness center, kaydıraklı kapalı havuz, bakım ve masaj hizmeti de veriyor. Çeşme ve Ilıca Hotel markasını ön planda tutma hedefiyle yola çıkan Genel Müdür Ebru Tuğgan’la konuştuk.

Dört mevsim Ilıca Hotel


* Ilıca Hotel’i tesis özellikleri açısından kısaca anlatır mısınız...
- Çeşme’nin kalbi Ilıca’da yer alan Ilıca Hotel, 310 odası, 3 bin 500 metrekarelik termal merkezi, çocuklar için tasarlanmış özel alanı ve kapalı aqua parkıyla Çeşme’de tatil planlayan misafirlerin yaz-kış ilk tercih edecekleri adres olma özelliğini taşıyor. Bölgenin en büyük kongre merkezi, 14 toplantı salonu ve ‘Workation’ adını verdiğimiz paylaşımlı çalışma alanlarıyla iş dünyasına da hizmet veriyoruz.
* Kış sezonunda misafirlere sunduğunuz olanaklarınız, termal özellikleriniz, tesis imkanlarınız ve hizmetleriniz neler?
- Termal sular anlamında zengin olan ve adını buradan alan Ilıca, Türkiye’nin en değerli kaynaklarından birine sahip. Bu sebeple bizler de Ilıca Hotel’de klasik termal uygulamaların dışına çıkarak, spa ile birleştirdiğimiz ‘termal wellness’ konseptini uygulamaya başladık. Termal merkezimizde 37-40 derece arasında zengin mineralli açık-kapalı havuzumuz mevcut. Thalasso terapi havuzumuz kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı oluyor, toksin atıcı, sindirim ve dolaşım sistemini düzenleyici özellikleri de bulunuyor. Sauna, kültürümüzde önemli bir yere sahip geleneksel Türk hamamı, fitness center, kaydıraklı kapalı çocuk havuzumuz da aynı alanda hizmet veriyor. Ayrıca misafirlerimize alanında uzman masör ve terapistler tarafından yapılan bakım ve masaj hizmeti de sunuyoruz.

Haberin Devamı

Dört mevsim Ilıca Hotel


* Konuklarınız kış sezonunda genellikle tedavi amaçlı mı, dinlenme amaçlı mı geliyorlar?
- Misafirlerimiz otelimizi genellikle dinlenme amaçlı tercih ediyor.
* Misafir portföyünüz açısından ne söyleyebilirsiniz? Ağırlıklı olarak yurt içinden mi, yurtdışından mı ziyaretçi alıyorsunuz?
- Misafirlerimiz kış sezonunda yurtiçi, yaz sezonunda yurtdışı ağırlıklı. Ilıca Kids Club adında bölgenin en nitelikli çocuk kulübüne, çocuklara özel tasarlanmış alanlara ve havuzlara sahip olduğumuz için genellikle çocuklu ailelerin ilk tercihiyiz diyebilirim.
* Jeotermal kaynaklar bakımından zengin olan Türkiye’yi termal turizmi açısından değerlendirirsek, sizce ülkemiz bu alanda istenen seviyeye geldi mi? Gelmediyse bunun nedeni ne olabilir?

Haberin Devamı

Dört mevsim Ilıca Hotel


- İstenen seviyeye bana göre henüz ulaşmadı. Türkiye coğrafi olarak dünyanın en önemli jeotermal kuşağı üzerinde yer alıyor. Konumu nedeniyle doğal termal su kaynak zenginliği ve potansiyeli açısından değerlendirildiğinde Avrupa’da birinci ülke olurken, dünya da ilk 7 ülke arasında. Bu termal zenginliği daha ön plana çıkaracak tanıtımlar, projeler ve stratejiler geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda yapmış olduğum tüm gözlemlere dayanarak söyleyebilirim ki iyi bir pazarlama stratejisiyle ülkemizin termal turizmini misafirlerimiz için vazgeçilmezleri arasına koyabiliriz.
* Sizce ülkemiz termal turizm konusunda yeteri kadar tanıtılıyor mu?
- Termal turizmi tanıtmanın en önemli unsurlarından biri doğru stratejiyle etkili biçimde pazarlama yöntemidir. Sağlık ve termal turizm konusunda pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin daha aktif olması gerekiyor. Bölgemizdeki termal kaynakların zenginliğini, natürel güzelliklerini ve insan sağlığı için şifa kaynağı olduğunu doğru iletişim kanallarıyla doğru kitlelere iletirsek daha büyük bir ilginin odağı olacağını düşünüyorum.
* 2022 için turizmi nasıl değerlendiriyorsunuz? 2022-2023 için hedeflerinizi öğrenebilir miyiz...
- 2022 hem dünya barışı anlamında, hem de ekonomik anlamda zor geçen bir yıl oldu. Turizm çok hassas bir sektör olduğu için bu tarz etkilere çok çabuk reaksiyon verebiliyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2022 Türkiye turizmi olarak beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Çeşme turizmi açısından kış dönemini termal tema ile ön planda tutmak ve böylece bölge turizmini 12 aya yaymak misyonumuz. Çeşme yazın deniz, kum, güneş ve eğlencesiyle; kışın da termali, doğal güzellikleri ve gastronomisiyle 12 ay tatil yapılacak benzersiz lokasyonlardan biri. Ilıca Hotel olarak gerek Çeşme markasını, gerek Ilıca Hotel markasını ön planda tutmak, Çeşme’nin değerlerini tanıtmak ve geliştirmek, bizleri tercih eden misafirlerimizin memnuniyetini sağlamak ve değişen tatil alışkanlıklarına göre hizmet anlayışımızı sürekli güncel tutmak öncelikli hedeflerimiz arasında geliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!