Dondurma sevgimiz, işimiz oldu

Güncelleme Tarihi:

Dondurma sevgimiz, işimiz oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 05:30

ALAÇATI’nın ünlü dondurmacılarından Gelato Fabbrica, birbirinden lezzetli çeşitleriyle beğeni topluyor. Gelato Fabbrica, pancar şekeri kullanılarak ürettiği dondurmalarıyla gerçek ev yapımı doğal lezzetleri barındırıyor. Gelato Fabbrica’nın kurucularından Ali Rıza Cankorur ve Elra Ağın Cankorur, “Biz dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu” diyor.

Haberin Devamı


* Sizi ve markanızı tanıyabilirmiyiz?
- Ben Ali Rıza Cankorur ve eşim Elra Ağın Cankorur mesleğimizi değiştirdik ve dondurmacı olduk. Eşim satranç antrenörü, ben de prodüksiyon şirketimde yönetmenlik ve yapımcılık yapmaktaydım. Artık ailecek bu işi yürütüyoruz.
* Yolculuğunuz nasıl başladı?
- Önce hobi gibi başlayan dondurma hikayemiz pandemiyle birlikte diğer işlerimizin azalmasıyla yoğunluk kazandı ve beklediğimizden daha iyi yerlere geldi. Dondurma sevgimiz bizi keyifle dondurma üreten birçok kişinin yanında yer almaya sevk etti. Yolumuz Çeşme’ye çıktığında kendimizi dondurma aşığı insanların içinde bulduk. 6’ncı şubemizi Alaçatı’da açtığımızda farklı bir yerde olduğumuzu hissettik. İstanbul’da ürettiğimiz dondurmalarımızı tüm dondurma severlere ulaştırmak üzere dükkanlarımıza sevk ediyoruz. Biz, dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu. Eşimin deyimiyle dondurma işi mutluluk işi.

Haberin Devamı

Dondurma sevgimiz, işimiz oldu


* Lezzetli dondurmanın sırrı sizce nedir?
- Lezzetli dondurma çocukluğumuzdaki hayal ettiğimiz dondurma bizim için. Çocukluğumuzdaki lezzetleri bulmak için çıktığımız yolda kullandığımız doğal ürünler ve sütler lezzetli dondurmanın sırrı. Dondurmalarımızı tamamen doğal meyve ve pancar şekeri kullanarak üretiyoruz. Sütü İstanbul’un kuzeyindeki mandıralardan ve manda çiftliklerinden, meyveleri mevsiminde gerçek doğal üretim alanlarından temin ediyoruz. Üretim reçetelerimiz tecrübelerimizi destekleyen sanatsal dokunuşlarla oluşturuldu ve Türk damak zevkine uygun hale getirildi.
* En çok sevilen çeşitleriniz hangileri?
- ‘En sevilen dondurmamız’ diye ayıramıyorum ama Çeşme ziyaretçilerimiz en çok damla sakızı, nutella, limon, karadut tercih ediyor. Bunun yanı sıra mangoipassion fruits gibi egzotik meyveleri de dondurma severlerle buluşturuyoruz. Bizde sade dondurma deyince herkesin aklına vanilya gelir. Bizde vanilya gerçek vanilya çubuklarından yapılır. Sütlü dondurmalarımız ise gerçek manda, keçi ve inek olmak üzere üç çeşit.
* Alışılmış tatların dışında sadece size özgü farklı lezzetleriniz var mı?
- Satsuma mandalina, lotus, passion fruits, boz fıstık ve balbadem. Diabet problemi olanlar için de şekersiz dondurma üretiyoruz.
* Sizce dondurma yemenin mevsimi olur mu? Yaz-kış yenir mi?
- Dondurma hem yaz, hem de kış aylarında keyifle yenebilecek bir ürün. Dükkanlarımız kışın da açık. Bu yıl Alaçatı’da ilk kışımızı yaşayacağız. Alaçatı şubemizi kışın da açık tutacağız.
* Favorinizi sorsak, hangi çeşit dondurma dersiniz?
- Benim favori dondurmam limon ve tarçın. Eşim ise Belçika çikolatalı dondurmayı seviyor.
* Dondurmanın eşlikçi olduğu diğer tatlılarınız neler?
- Biz Alaçatı’da sadece dondurma, bubble tea ve dondurmayla yapılan milkshake satıyoruz. Diğer dükkanlarımızda waffle da servis ediyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!