Dokuz Eylüllüler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylüllüler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 12:29

DOKUZ Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin girişimi ile öğrenciler, mezunlar, idari ve akademik birimlerin bir araya geldiği ve akademik takvimin başladığı dönemde yapılması kabul edilen "Dokuz Eylüllüler Günü" programının birincisi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman ve Dokuz Eylül Mezunlar Derneği Başkanı Ali Özalp'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan ve gelecek yıldan itibaren sürdürülerek gelenekselleşmesi planlanan "Dokuz Eylüllüler Günü" programı, Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen etkinlikle devam etti. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman, Rektör Yardımcıları Prof Dr. Türkay Baran ve Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Genel Sekreter Ahmet Cevdet Oral, Genel Sekreter Yardımcısı Fulya Tantaş, DEÜDER Başkanı Ali Özalp, DEÜDER Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Çakır ile üniversitenin çeşitli birimlerindeki dekanlar, dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.


Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Kasman, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 200 bini geçen mezunu ve 80 bine ulaşan öğrencisiyle Türkiye'nin önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu belirterek, mezunları arasında çok ciddi bir iletişim ağının oluşturulmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kasman, kendisiyle birlikte tüm üst yönetim kadrosunun Dokuz Eylül Üniversitesi'nden yetişmiş olduğunu dile getirmekten büyük keyif aldığını söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin gelişmesi ve büyümesi için gereken tüm desteği vereceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kasman, "Dokuz Eylül olarak marka üretme amacımız var. Çok dağınık olan finansal yapımızı bir çatı altında toplamaya çalışıyoruz. Bunun için çeşitli planlar ve projeler üretiyoruz. Bu kapsamda DEÜ logolu ürünler üretmeyi planlayan DEÜDER ile de ortak çalışmalar yapabiliriz. DEVAK'ı ayağa kaldırmak, canlandırmak da çalışmalarımız arasında yer alıyor Dokuz Eylül Üniversitesinin mezunu, mensubu ve yöneticisi olmaktan gurur duyuyorum, üniversitemizi bulunduğu noktadan ileriye taşıyacak her proje ve girişimi destekleyeceğiz" dedi.
DEÜDER Başkanı Ali Özalp, 34 yıl boyunca, İzmir'de birbirinden ünlü sanatçı, oyuncu, politikacı, bürokrat, iş ve bilim insanı yetiştiren DEÜ'nün ilk resmi "Dokuz Eylüllüler Günüö kutlamalarını başlattıklarını belirterek, "Amacımız, mezunlarımızı DEÜDER çatısı altında buluşturmak ve derneğimizin üye sayısını arttırarak gücümüze güç katmaktır. Üniversitemizin tanınırlığını artırarak, öğrencilerimize burs desteği sağlamak, yeni mezunlarımıza istihdam yaratmak çalışmalarımız arasında yer alıyor" dedi.

Haberin Devamı


Etkinlik kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun olan ünlü tiyatro oyuncusu Hakan Bilgin, öğrencilerle bir araya geldi. Ünlü Oyuncu Bilgin, başarıya ulaşmada en önemli faktörün farkındalığı fark etmek olduğunu belirterek, "Kendimi keşfettim. Farkındalığımı fark etmek için her şeyi denedim. Başkalarının farkındalığını fark etmek için çabalamak yerine kendimi geliştirdim. Bu konuda eğitimcilere de büyük görev düşüyor. Öğrenciler de bilgi akışını sürdürmek için öğretmenlerini sömürmesi gerekir. Ben 1984'te Dokuz Eylül Üniversitesi'ne girdim. İşletme bölümü mezunuyum. İzmir'de okumak çok büyük bir keyifti. Ben zamanımın büyük kısmını tiyatro çalışmalarına katılarak geçirdim. Kendimi bu yönde keşfettim" dedi.
Program kapsamında ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi'nde dekanlık, bölüm başkanlığı yapmış önceki öğretim üyelerinden Ordinaryus Prof. Dr. İlter Akat "Dokuz Eylül ve Aidiyet" konulu konuşma yaptı. Planlanan kortej yürüyüşü ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!