Doğalgaz abonelik bedelinde yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz abonelik bedelinde yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2019 12:43

Doğalgaz abonelik ve güvence bedelinde 01 Ocak 2020 itibariyle yeni düzenlemiş bedeller geçerli olacak.

Haberin Devamı

 

 
31 Aralığa kadar geçerli olacak kampanya kapsamında doğalgaza abone olmak isteyen vatandaşlar abonelik bedelini 12 taksite, güvence bedelini ise 6 taksite kadar istedikleri sayıda kredi kartına taksitlendirebilecekler.


Sadece Nüfus Cüzdanı ile Abonelik
İzmirliler, 14 faklı bölgede bulunan abone merkezlerine giderek sadece nüfus cüzdanlarının fotokopisi ile abonelik işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni bir kampanya başlattıklarını belirten İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, “Eylül ayından başlamak üzere aralık ayı sonuna kadar geçerli olacak kampanya ile abonelik ve güvence bedelini kredi kartına taksitlendirerek doğalgaza geçmek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir kolaylık getirdik. 01 Ocak 2020 itibariyle abonelik ve güvence bedelleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanacak olan zamlı tarife ile alınacaktır. İşlemlerini yaptıracak olan vatandaşlarımızın bu tarihi geçirmemelerini öneririm” dedi.

Haberin Devamı


Kutu sökümü hızla devam ediyor
2018 yılında önünde doğalgaz servis kutusu bulunup içinde hiç abone bulunmayan binaların kutu söküm işlemlerinin başlatılacağını açıkladıklarını hatırlatan Genel Müdür Yetik, “2019 yılı Ocak ayı itibariyle oluşturduğumuz 6 ekiple, İzmir’i 3 bölgeye ayırarak kutu söküm işlemlerini başlattık. Bu süre içerisinde hiç abone olmayan 9736 adet servis kutusunda abonelik işlemi yapıldı. Alınan toplam abone sayısı 20.307 adettir. Bilgilendirmelere rağmen abonelik işlemlerini yaptırmayan 2705 binanın servis kutusu söküm işlemleri gerçekleştirildi ”dedi.
2020 yılında da kutu söküm işlemlerinin devam edeceğini belirten Yetik, içinde hiç abone bulunmayan binalarda en azından bir abonelik işleminin yapılması durumunda kutunun sökülmeyeceğini ifade etti.

 

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!