Diş kaybında beklemeden implant tedavisi mümkün

Güncelleme Tarihi:

Diş kaybında beklemeden implant tedavisi mümkün
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 17:50

Diş Hekimi Gülenay Tutar, geleneksel yöntemlerde diş çekimi yapıldıktan ortalama 3-6 ay sonra diş implantı yapılabilindiğini belirterek, günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte artık eksik dişlerin yerine implant tedavisinin beklemeden yapılabilindiğini söyledi.

Haberin Devamı

Eskiden diş kaybından sonra implantın yerleştirilmesi için belirli bir süre beklendiğini söyleyen Dt. Gülenay Tutar, “Aynı şekilde implant sonrasında da dişlerin görünür kısımlarının yerleştirilmesi için 4-6 ay kadar daha yine bekliyorduk. Ama son 10 yıl içinde olan hızlı gelişmeler sayesinde artık diş kaybı ile aynı günde implantların uygulanması mümkün hale geldi. Aynı şekilde uygulamaya dişsiz başvuran bir birey uygulamadan hemen sonra istediği gülüşe sahip olabiliyor” dedi.

KİŞİYE ÖZEL PLANLAMA

Diş hekimlerine başvuran hastaların işlem öncesi gerekli klinik ve radyolojik değerlendirmeleri yapıldıktan sonra hastanın yaşı, diş ve diş eti sağlığı, sigara kullanımı, diş sıkma gibi alışkanlıkları dikkate alınarak hastaya uygun planlama yapıldığını söyleyen Tutar, “İmplant üzerine yerleştirilecek diş için bilgisayar destekli planlama ile üretim aşamasına geçip hastamızın yüzüne, gülüşüne ve diş eti durumuna uygun yapıyı elde ediyoruz. Ayrıca işlem sırasında kullanılacak implant ve dişlerin seçimi de tedavinin başarısını etkiliyor. Bu teknik sayesinde implant uygulaması sonrası aylarca beklemeye gerek kalmadan operasyondan hemen sonra hastamızın yemek yemesi, konuşması ve özgürce gülümseyebilmesi mümkün oluyor” ifadelerinde bulundu.

MUTLU BİR GÜLÜMSEME

Haberin Devamı

Gülüş tasarımı hakkında da bilgiler veren Dt. Gülenay Tutar, şunları söyledi: “Kişiye özel olarak yapılan gülüş tasarımı yeni bir estetik gülüş hazırlıyor. Özellikle iş hayatında daha mutlu bir şekilde gülümsemek isteyen ve dişlerindeki bozukluklardan rahatsız olanlar tarafından tercih edilen bu yöntem kişilere işlem sonrası istedikleri gülümsemeyi kazanmalarına yardımcı oluyor. Gülüş tasarımı yapılırken porselen lamine veneerlerle, estetik kompozit dolgularla, bonding yöntemiyle ve beyazlatma işleminden yararlanılıyor. Burada hasta beklentisi çok önemlidir. Bu yüzden iyi bir analiz yapılmalıdır ve hastanın isteğine göre bir tedavi planlanmalıdır. Ayrıca hastanın yaşı, yüz şekli, çene yapısı da planlamayı etkileyen önemli faktörler arasındadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!