Dirinler'den yüzde 100 yerli imza

Güncelleme Tarihi:

Dirinlerden yüzde 100 yerli imza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 12:09

İZMİR'de 1952 yılından bu yana takım tezgahı ve pres imalatı yapan Dirinler Makine, Türk mühendislerince geliştirilen simultane hareket edebilen 5 eksenli işleme merkezini üretti.

Haberin Devamı


Drinns markası ile üretilen 5 Eksenli Gantry Tipi CNC Freze Tezgahı dün İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Dirinler Sanayi ve Makine A.Ş.'nin fabrikasındaki lansman ile sektör temsilcilerine tanıtıldı. Düzenlenen toplantıya CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ile sektör temsilcileri katıldı. Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin, tanıtımını yaptıkları 5 Eksenli Gantry Tipi CNC Freze Tezgahının Türk mühendislerinin ve teknisyenlerinin bir ürünü olduğuna dikkat çekerek “Savunma, enerji, havacılık, otomotiv gibi ağır sanayide kullanılabilir. Sektörlerin ihtiyaç duyduğu malzemelerin üretiminde hem zaman hem maliyet tasarruf sağlayacak. Yurtdışından 5 eksenli bir işleme merkezi satın almaya kalktığınızda, ‘Ne iş yapacaksın, şu belgeyi al, bu belgeyi al, başka ülkeye satmayacağına garanti ver’ gibi onur kırıcı sorularla karşılaşırsınız. Şimdi böylesine ihtiyaç duyulan bir makinayı Türk mühendisleri üretti. Bu makina, Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. En hassas toleranslarla parça işleyecek" dedi. Türkiye'nin teknolojiyi takip eden, bilgili, yeni fikirler üretebilen insanlara ihtiyacı olduğunu bunun için de mesleki eğitim merkezlerin büyük önem taşıdığını ifade eden Dirin, bu ihtiyacı karşılamak üzere bir süre önce Dirinler Akedemi’yi hayata geçirdiklerini söyledi.
Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Dirin ise Drinns markasıyla müşterilerine özel çözümler sunduklarını söyleyerek “Büyük millet olmanın şartlarından biri sanayileşmedir. Türk sanayicileri üretmeye devam ettikçe, geliştikçe ve ilerledikçe, ülkemizin de kalbi daha gür atmaya devam edecek. Kalfasından çırağına, satın almasından, tedarikçisine kadar emeği geçen Dirinler ekibine, Drinns markasını tercih ederek bizlere güvenenlere teşekkürü borç biliyoruz" dedi.
EBSO Başkanı Yorgancılar da yurtdışında sıklıkla üretilen bu makinaların, Türkiye'yi bir adım öteye taşıyacak, gelişimin önünü açacak üretim kapasitesine sahip olduğunu belirterek bu makineleri üreterek önemli bir başarıya imza atıldığını kaydetti. Lansmanın ardından ilk makina, Akana Mühendislik firmasına teslim edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!