Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otel'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2022 04:55

Didim Turizm Derneği (DİTUR) Geleneksel “Dostluk ve Dayanışma Yemeği” Akbük Maxeria Otelde düzenledi.Didimli turizmcileri ve Turizm Derneği üyelerini buluşturan, her yıl geleneksel olarak Didim Turizm Derneği tarafından sezon sonu organize edilen Dostluk ve Dayanışma Yemeği bu yıl Maxeria Blue Didyma Otelde düzenlendi. Geleneksel buluşmaya Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Garnizon Komutanı Ali Saçan, Didim Emniyet Müdürü Yunus Dinç, bazı siyasi parti, Oda ve STK temsilcileri ve Didimli turizmciler katıldı. Gecenin sunumunu Didim’e yerleşen duayen radyocu Melon Şapka ile aynı zamanda dernek üyesi de olan gazeteci Umut Kaşan birlikte yaptılar. Gecede sanatçı Seher Yaraş ve Emre Kısa sahne aldı. Gecenin geliri yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlarda Didim tanıtımında kullanılıyor.

Haberin Devamı


Yemekte konuşma yapan DİTUR Başkanı Mustafa Şentürk, geçtiğimiz Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenleri anarak başladığı konuşmasında “ Bildiğiniz üzere son iki yılımız pandeminin ve yakın bölgemizdeki savaşların gölgesinde geçti. Pandemi ve savaşlar bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik ve sosyolojik travmalar yarattı. Bu süreçte birçok sektör önemli sorunlarla boğuştu. Uluslararası turizm yöneticileri ve turizm politikacıları turizm sektörünün can çekiştiğini ve sektörün sonunun geldiğini tartışmaya başlamışlardı. Bununla beraber Pandemi süreci bizlere birçok şey de öğretti. Daha çok çalışmamız gerektiğini ve işimizi ne kadar çok sevdiğimizi fark etmemizi sağladı.

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu

Haberin Devamı

DAHA FAZLA İNSAN KİTLESİNE ULAŞMALIYIZ
Turizmde çeşitlilik, kalitenin artırılması, reklam ve tanıtım faktörlerinin öne çıkarılması; güvenlik ve profesyonellik gibi kavramlar olmazsa olmazımız oldu. Bütün bu deneyimler ışığında 2022 yılı turizm sezonunun iyi geçmesi turizm sektöründe tekrar özgüven kazandırdı ve geleceğe daha umutla bakmamızı sağladı. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, denizi ve güneşi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken İlçemizde turizm çeşitliliğini artırarak daha fazla insan kitlesine ulaşmalıyız. Buna örnek olarak bölgemizde öne çıkabilecek kültür turizmi, delta turizmi, sağlık turizmi, inanç turizmi, ekoloji ve tarım turizmi, su altı - dalış turizmi ve yaşlı turizmini sayabiliriz.

Bütün bu saydığımız turizm çeşitleri için turizm derneği olarak bundan önce olduğu gibi sizlerden aldığımız destek ve katkılarla yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda gerek direkt katılım gerekse dijital yollarla tanıtım faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğiz. Geçen yıl İzmir Fuarında Didim olarak çok iyi bir performans gösterdik. Didim’i bu yıl da her platformda elimizden geldiğinde tanıtmaya gayret edeceğiz dedi.

Haberin Devamı

Bizler turizmciler olarak ilçemizde turizm sezonunun uzatılması için stratejik bir yol haritasına ihtiyacımız vardır. Önceliklerimiz arasına termal sıcak suyun otellere verilmesi, Didim’in altıyapı sorununun tüm paydaşlarla beraber ivedilikle çözülmesi, bodrum havaalanına ulaşımın kolaylaştırılması için Didim-Akbük-Bodrum yolunun açılması, tur operatörleri ile görüşülerek turizm sezonunun uzatılması çalışmalarının yapılması gerekmektedir.

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu

Didimli Turizmciler “Dostluk Ve Dayanışma” yemeğinde Maxeria Otelde buluştu

Haberin Devamı

PANDEMİ DÖNEMİNİ EN AZ HASARLA ATLATTIK
Pandemi dönemi ve sonrasında sorunların aşılması amacıyla Aydın il Turizm Müdürlüğü, il Sağlık Müdürlüğü, Didim Kaymakamlığı ve Didim'deki turizm bileşenleri ile dernek olarak iş birliği içerisinde çalıştık. İş birliği içerisinde yaptığımız çalışmalar sayesinde pandemi dönemini en az hasarla atlattık.

Bu gecenin düzenlenmesinde derneğimize katkı veren ve katılan siz turizmci arkadaşlarıma ve bu mekânı bize karşılıksız açan Maxeria otel sahibi Hasan Aşkın'a ve otel personeline derneğimiz adına teşekkür ediyorum.
Son olarak, Bartın'da kaybettiğimiz madencilerimizin çocuklarına istemeleri halinde tatil masrafları Didim Turizm Derneği tarafından karşılanacaktır.” dedi.

Haberin Devamı

SEZON SONUNA KADAR 3 MİLYON BANDINA ULAŞMIŞ OLACAĞIZ

Konuşma yapan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “2020 yılının Mart ayında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi kriziyle karşı karşıya kaldık. Turizm açısından hayal kırıklığıyla sonuçlanan, derinden bir travmaya sokan, trajik sonuçları ortaya çıkartan bir sezondu. Sektör temsilcilerimizin tamamı özellikle tesis yatırımcılarımız, STK’larımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, paydaşlarımız ve basın mensuplarımız örnek dayanışma modelini inşa ederek, 2020’de umutlarımızı taze tuttuğumuz, 2021’e umutla baktığımız bir kapanışla sezonu tamamladık. 2021 yılında ise 2019 istatistiklerini yakalayan ve o istatistikleri geçen dünyada tek turizm şehri olmayı başardık.
2022 yılında 2 milyon turist hedefi koymuştuk ve 2 milyon 700 bin istatistiğini yakaladık. Tahmin ediyorum ki sezon sonuna kadar 3 milyon bandına ulaşmış olacağız. Didim 10 yıl içinde sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın sayılı turizm ilçelerinden biri olacak. Harika bir denize, insanlara ve iklime sahibiz. Bu avantajlarla birlikte geleceğe umutla bakıyoruz. Gelecek bizim. Didim’in hak ettiği noktaya ulaşması için elbirliğiyle turizm sektörünü yükseltmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Haberin Devamı

Gecede konuşma yapan Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise “2021 yılında Didim’de 328 bin misafirimize ev sahipliği yapmışken, 2022 yılının sadece 8 aylık periyodunda 538 bin misafirimize ev sahipliği yaptık. Performansımızı 8 aylık bir süre içerisinde bile yüzde 60 artırmış olduk. Bizler Didimliler olarak çok şanslıyız. Sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın en güzel kentlerinden birinde yaşıyoruz. Apollon, Milet, deniz ve tertemiz havasıyla Dünya mirasının en önemli kentlerinden birisinin son ev sahipleri olmalarının ayrıcalığını yaşıyoruz. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turizmin gerçek sahiplerine, paydaşlarına da teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Gecede Didim Turizm Derneği tarafından özel bir plaketle ödüllendirilen S.S. 18 nolu Didim Seyahat Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Savaş Cengiz ise “Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden ilçemiz Didim’in turizmcileri olarak bugün bu anlamlı gecede bir aradayız. Hem deniz kum güneş, hem de tarihi güzelliklerle her geçen yıl büyüyen ve gelişen Didim’in turizmine bizler de Didim Seyahat olarak 58 yıldır hizmet etmenin haklı onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi. Turizm sezonunda Didim’e gelen turist sayısının yüz binlerle ifade edilmeye başlanmasıyla kendilerinin de ulaşım hizmetlerini yeniden gözden geçirerek, günümüzün koşullarına uygun hale getirilmesini sağladıklarını ifade eden Cengiz, “Bu yıl ki turizm rakamları sevindiriciydi. Bizler Didim Seyahat olarak 1 Mayıs ile 30 Eylül tarihleri arasında Didim ile İzmir, İstanbul, Ankara ve Bodrum güzergâhlarında toplam 4 bin 62 sefer yaparak 162 bin 480 yolcu taşıdık. Hizmet ve kalite anlayışımızı her zaman en üst seviyede tutarak ilçemiz turizmine hizmet etmeye ve yolcularımızın daha güvenli ve konforlu seyahat etmelerini sağlamaya devam ediyoruz. Didim’in turizmde hak ettiği yere gelmesi için biz üzerimize düşeni,her zaman yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!