Demirtaş: Hükümet'in basiretli politikalarıyla bu dönemi atlatacağına inanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Hükümetin basiretli politikalarıyla bu dönemi atlatacağına inanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 19:33

Demirtaş: Hükümet'in basiretli politikalarıyla bu dönemi atlatacağına inanıyoruz

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, olağanüstü hal ve yaşanan terör olaylarının da küresel ekonomideki bazı gelişmelerin de Türkiye ekonomisine etkisi olduğunu, Hükümet'in işbaşında olması ve olumlu yaklaşımlar ile piyasaların büyük bir panik havasına girmediğini söyledi. Demirtaş, “Önümüzdeki dönem ortalık güllük gülistanlık olmayacak. Ancak Hükümetimizin basiretli politikaları ile bu dönemi de atlatacağımıza inancımız tam" dedi.

İTO Başkanı Demirtaş, meclis toplantısında yaptığı konuşmada 15 Temmuz sonrası olağanüstü günler yaşandığını söyledi. İş dünyasının içinde de çok önemli isimler hakkında da soruşturmalar olduğunu belirten Demirtaş, “Temizlik devam ediyor. Ama bu örümcek ağının ülkemiz üstünden kalkması çok kolay olmayacakö dedi. Demirtaş, bir yandan FETÖ örgütü ile mücadeleye etmeye çalışırken diğer yandan da terör ile mücadele edildiğini söyledi. Gaziantep'de düğünde patlatılan bombaya dikkat çeken Demirtaş “Amaç belli, kardeş kavgası ve iç karışıklık. Buna karşılık bize düşen birbirimize daha sıkı sarılıp, terörün kardeşliğimizi bozmasına izin vermemek" dedi. Olağanüstü hal ve yaşanan terör olaylarının Türkiye ekonomisine de doğrudan etkisi olduğunu belirten Demirtaş ancak tek etkenin bu olmadığını, küresel ekonomideki gelişmelerin de etkilediğini söyledi. Her darbenin Türkiye ekonomisini en az 10 yıl geriye götürdüğünün bilindiğini dile getiren Demirtaş “Bu darbe girişiminden sonra ise ekonomimizde böyle oldu ya da olacak demiyoruz. Çünkü ekonomik dinamiklerimizin ne kadar sağlam olduğunu görüyoruz. Hükümetimizin işbaşında olması ve olumlu yaklaşımları ile piyasalar büyük bir panik havasına girmedi. Moddy's kredi notunu değiştirmedi. Ülkemizin yatırım yapılabilir özelliği sürüyor. Ekonomi yönetimi tarafından yerli ve yabancı yatırımcıların tereddütlerini gideren açıklamalar peş peşe geldi. Bu açıklamalar tansiyonu düşürdü. 15 Temmuz akşamı 3.05 seviyeleri çıkan dolar 18 Temmuz Pazartesi günü hemen 2.90 seviyelerine geriledi. Bugün 2.94 seviyelerinde. Unutmayalım hala ülkemiz, Türkiye 15 Temmuz darbesinin temizlik sancıları yaşanıyor. Ülkede 'OHAL' var. Bununla birlikte, finansal piyasalar şu an sakin. Haftanın uyarısı Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten geldi, '2016'da yüzde 4.5 büyüme hedefi tutmaz' dedi. Yani çok da umutlanmayalım, ortalık güllük gülistanlık olmayacak. Ancak Hükümetimizin basiretli politikaları ile bu dönemi de atlatacağımıza inancımız tam" dedi.

KÖRFEZ GEÇİŞİNDEKİ ADADA PLAJLAR YAPILSIN

Demirtaş, İzmir ekonomisi için yakın zamanda en önemli gelişmenin, İzmir ve çevresinde devam eden dev ulaştırma yatırımlarının bitirilmesi olacağını söyledi. İstanbul ve Yalova'yı birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü tamamlandığını, yine İstanbul'da 3. Köprü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) de 26 Ağustos Cuma günü açılacağını belirten Demirtaş, “Şimdi sıra yıllardır istediğimiz Körfezin iki yakasını bir araya getirecek, bir gerdanlık gibi olacak İzmir Körfez geçişinde.Sayın Başbakanımıza bu konuda güveniyoruz.

İzmir'e bu gerdanlığı kazandıracaktır. Ama adanın ihmal edilmemesi gerekir. Çünkü geçmişte var olan İzmir plajlarını orada yapabiliriz.Yazlığı olmayanlar bu adanın plajlarında denize girebilirödedi.

KAPATILAN OKULLARDAKİ MAĞDURİYETLERE TEPKİ

Meclis'te Ali Yılmaz ve Levent Bendeş, OHAL kapsamında kapatılan üniversiteler ve kolejlerdeki öğrenci ve öğretmenlerin mağdur olduklarını söyledi. Bu duruma tepki gösteren Yılmaz “Öğrenciler adeta sokağa atıldı. Öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin hiçbir günahı yok. İzmir'de iki üniversite devlet üniversitesine dönüştü ama öğrenciler ve öğretmenlerin hakları korunmamıştır. Kurunun yanında yaşın da yandığını, telafi edeceklerin söylüyorlar. Ama adım atılmıyorödedi. Bendeş de hiçsuçları olmadığı halde kapatılan okullarda okuyan öğrencileri ve ailelerin FETÖ'cü damgası yediğini söyledi. Bu öğrencileri ne siyasilerin ne medyanın sahip çıkmadığını belirten Bendeş “Bu insanlar kimin çocukları. Bizim çocuklarımız" dedi.

Utku BOLULU İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!