Değişim ve gelişim zamanı

Güncelleme Tarihi:

Değişim ve gelişim zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2021 18:17

Küçük yaşlardan beri turizm sektöründe yetişen ve bugün Bodrum Very Chic Otel’in CEO’su olarak çalışmalarına devam den Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’da sektörün gelişmesi için değişim ve gelişimin şart olduğunu söyledi. Sektörün yaşadığı sorunların çözümü için Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği’nin (BODER) başkanlığına talip olduklarını belirten Dengiz, yaşama geçirecekleri projelerin tüm sektör paydaşlarına fayda sağlayacağını kaydetti.

Haberin Devamı


İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarına rağmen turizm sektörü çalışanlarının özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Ömer Faruk Dengiz, “Çocuk yaşlardan itibaren kendi aile işletmemizde farklı görevlerde çalıştım. Daha sonrasında bir yıl Oxford’da İngilizce eğitimi aldım. Sırasıyla London College of Business Management ve London Hotel School gibi saygın eğitim kurumlarını tamamlayarak ülkeme geri döndüm. Burada aile işletmemizin renovasyonunu tamamlayarak hizmet çıtasını yükseltmeye çalıştım. BODER’de zaten yıllardır yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Sektörde edindiğim deneyimler ve pandemi sürecindeki farkındalıklarım neticesinde Bodrum’da kalıcı ve iyi eserler bırakabilmek adına ‘mavi liste’ olarak BODER Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığımı açıkladım” dedi.

Haberin Devamı

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM OLACAK
Turizm sektöründe en önemli unsurun kaliteli insan kaynağı olduğunu, pandemi nedeniyle birçok deneyimli personelin meslek değiştirmek zorunda kaldığını vurgulayan Dengiz, şöyle devam etti: “Bodrum’da kaliteli yöneticiler ve uluslararası zincir oteller var. Burada önemli bir deneyim ve bilgi birikimi söz konusu. Hizmet sektöründe dünya çapında örnekleri Bodrum özelinde de uygulamak için gerekli girişimleri başlatacağız. Mevcut ihtiyaçlara çözüm getirecek en iyi sistemi entegre ederek personelin meslekteki bilgisini artırmak ve hizmet çıtasını yükseltmek öncelikli hedefimiz. Gençlerin eğitiminin yanı sıra kadın istihdamının da artırılması gerektiğini düşünüyorum. Kadın girişimcilik ve genç BODER programlarımızla sektöre yeni elemanlar kazandırmak, sürekli eğitimlerle bilgileri güncel tutmak istiyoruz.”

ORTAKLAŞA ÇÖZÜMLER GETİRİLMELİ
Pandemiyle birlikte olağan dışı olaylar yaşandığını da paylaşan Ömer Faruk Dengiz, “Yurtiçi ve yurtdışı seyahat sınırlamaları, mekanlardaki kapasite azaltımı gibi önlemler sektörü olumsuz etkiledi. Alınan kısa vadeli tedbirler çok etkili olamadı. Aşılama ülke genelinde artmalı. Devlet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri bir araya gelerek ortaklaşa orta ve uzun vadede kalıcı çözümler getirilmeli. Rusya ve Avrupa’dan ülkemize uçuş kısıtlaması devam ediyor. Şu anda Balkanlar’dan konuklar geliyor. Okulların kapanmasının ardından temmuz ayı itibariyle de yerli turist gelmesi söz konusu. Geç başlayan sezonun ekim-kasım ayına kadar uzatılmaması için aslında bir neden yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

 
PROJELER GÜÇ KATACAK
BODER olarak sektörde birçok yeniliğe de imza atmak istediklerini dile getiren Dengiz, projeler hakkında şu bilgileri verdi: “İşletmelerin sürdürülebilirliği için kadın girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu donanımları ve yeni bir vizyon kazandırmayı amaçladığımız ücretsiz hayat boyu eğitim programları oluşturuyoruz. Mesleğe yeni girecek arkadaşlarımızı sektörle buluşturacak ihtisas fuarlarını Bodrum’a kazandıracağız. Sektörün ilgi alanındaki kritik konularda uzman iş ortaklarıyla düzenleyeceğimiz eğitim ve seminerlere ücretsiz katılım olanağı sağlamaya hazırız. Denetim, danışmanlık, finansal danışmanlık, vergi ve ilgili alanlarda hizmet sunan dünyanın önde gelen profesyonel danışmanlık şirketleriyle anlaşmak istiyoruz. Sektördeki ailelerin 16 yaş ve üzerindeki genç çocuklarına turizmi sevdirecek ve onları sektöre kazandıracak programları güncel eğitimlerle özendireceğiz. Otellerimizin en çok ihtiyaç duyduğu araç-gereçler için uygun fiyat avantajlarının sunulması amacıyla oluşturacağımız platform fiyat istikrarını da beraberinde getirecek. Oluşturacağımız danışma kurulumuz deneyimiyle bizlere bu süreçlerde yol gösterecek. Yıllardır hizmet binası olarak kullandığımız alan temsil ihtiyacını karşılamaktan uzak kalıyor. BODER’in kendine ait öz malı olan bir bina tahsisi için gerekli çalışmayı yapacağız.”

Haberin Devamı

Başkan Aras’a ziyaret

Mavi Değişim Ekibi, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti, Bodrum turizminin ufkunu açacak projeler hakkında görüş alışverişi yaptı. Başkan adayı Ömer Faruk Dengiz, “BODER Değişiyor” başlığı altında topladıkları projeleri hakkında bilgi verdi, “Bunları Bodrum Belediyesi başta olmak üzere ilgili tüm STK ve yerel yöneticilerle birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Pandemi sürecinden çıkaracağımız dersler bu sektörün ve Bodrum’un geleceğine yön verecek” dedi.
Belediye Başkanı Aras da Bodrum için yapılacak her iyi ve olumlu girişime destek vereceklerini söyledi, şunları kaydetti: “Bodrum için yapılacak çok şey var. Biz de bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Bilindiği üzere Bodrum’da turizm benim de ailemin katkısıyla ev pansiyonculuğuyla başlayıp, dünyadaki en üst segment konukları dahi ağırlayacak düzeye geldi. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun için eğitimin önemi üzerinde çok ciddi çalışmak gerektiğine inanıyorum. Yeni süreçlere uyum konusunda zaman kaybetmemeliyiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!