Değişim rüzgarı başlayacak kazanan Bodrum olacak

Güncelleme Tarihi:

Değişim rüzgarı başlayacak kazanan Bodrum olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 18:11

BODER Başkanlığı’na seçilen Ömer Faruk Dengiz, 280 kişilik bir sivil toplum kuruluşu olmak yerine, yarımadaya yayılan dernek olmak için çalışacaklarını söyledi, “Güçbirliği içinde sektörün sorunlarının çözülmesi için çalışacağız. Amacımız Bodrum’un kazanması” dedi.

Haberin Devamı

 

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ömer Faruk Dengiz, güçbirliği içinde sektörün sorunlarının çözülmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Amaçlarının Bodrum’un kazanması olduğunu belirten Dengiz, “19 Mayıs günü birlikte çıktığımız bu yolda, içimdeki Bodrum sevdasını anlattım. O günden sonra birçok arkadaşımla birlikte yürekten çalıştık. ‘Mavi Değişim’ adını verdiğimiz bir ekip olduk. Amacımız Bodrum’un kazanması. BODER’in sadece 280 kişilik bir STK olması yerine, yarımadaya yayılan dernek olması için çalışacağız. Artacak üye sayımızla birlikte BODER’e yakışan kurumsal bir binaya taşınmak için de gerekli adımları ilk günden atmaya hazırız. Bizim hayalimiz bu sektörün en önemli ihtiyacını karşılamak olacak. Bunu ve daha fazlasını hayata geçirmek için ilgili paydaşlara ulaşmaya hazırız. Kariyer Fuarları başta olmak üzere sektörel fuarları doğrudan Bodrum’a taşımak istiyoruz. Sektörün girdilerindeki fiyat istikrarını korumak için gerekli olan platformu öncelikle oluşturacağız. Danışma kurulumuzla sektörün deneyiminden ilham almaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Değişim rüzgarı başlayacak kazanan Bodrum olacak

YENİ ADIMLAR ATACAĞIZ
BODER olarak sektöre yeni vizyon kazandıracak proje ve işbirliklerini yaşama geçirmek istediklerini kaydeden Ömer Faruk Dengiz, “Değişen iş yapma süreçlerinde üyelerimize vereceğimiz mali ve hukuki danışmanlıklar için deneyimli kurumlarla işbirliği imkanlarımız şimdiden hazır. Sektörün dinamikleri arasında bürokrasiyle yakın ilişkiler de çok önemli. Ankara’ya BODER Temsilciliği kazandırmaya hazırız. Hedeflediğimiz pazarlara daha hızlı erişmek için özel destinasyonlara yönelik tanıtımlarımız da hazır. Benim ailem de turizme ev pansiyonculuğu ile başladı. Bu bilinçle bu alanda yeni adımlar atmaya hazırız. Sektöre yepyeni bir vizyon getirecek olan kadın girişimcilerimizin ihtiyacı olan donanımları da onlara kazandıracağız. Yorucu geçen sezonların ardından üyelerimizin ve çalışanlarımızın ödüllendirileceği programlar üzerinde çalışıyoruz. Çalışanlarımızın çocuklarının sektöre kazandırılması için geliştireceğimiz programlarla yepyeni ufuklar açacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Değişim rüzgarı başlayacak kazanan Bodrum olacak

PROJELERİN ARKASINDAYIZ
Seçim sürecinde gerçekleştirdikleri saha ziyaretleriyle birlikte aslında Bodrum turizminin ne kadar zengin potansiyele sahip olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade eden Dengiz, “BODER Başkanı olarak taahhüt ettiğim projelerin yaşama geçirilmesi için çalışacağım. Ziyaret ettiğimiz otellerde altyapı ve personel konusunda yaşadıkları sıkıntıları yerinde görerek daha iyi analiz ettik. Projelerimizi oluştururken de önem derecesine göre sıralama yaptık. Sadece otelin altyapısının değil, bulunduğu çevrenin de iyi olması gerek. Belediye, kamu kurumları ve mülki amirlerle iletişim kurarak çevreyle ilgili sorunları da çözmeyi hedefliyoruz” görüşünü dile getirdi.
Türk turizminin hassas dengelere sahip olduğunu vurgulayan Ömer Faruk Dengiz, “Global çaptaki turizmde de uçuş yasağı sonrasında sıkıntılar yaşandı. Pazar yavaş yavaş açılıyor. Uluslararası düzeyde güvenli turizm sertifikasına sahip olan işletmelerimiz sayesinde Türkiye hem güvenli, hem de seyahat etmeye değer bir ülke olarak görülüyor. Pandemi sürecinin hafiflemesiyle Rusya pazarından beklediğimiz hareketin ilk sinyallerini almaya başladık. Bodrum otelcileri iletişimsiz kalmaktan, uzun süredir sessiz bir yapıyla tek başına kalmaktan yoruldu. Satış-pazarlama konularında sorunlar yaşanıyor. İlk etapta aramızdaki diyaloğu ve bilgi akışını artırmayı hedefliyoruz. Pazarlama unsurlaranı güçlendirmemiz gerekiyor. Bir bütün içinde herkesin sisteme hazır olması lazım. Yereldeki tüm STK’ları ve sektör paydaşlarını gezerek fikir alışverişi yapmak istiyoruz. Hedefimiz, kurumlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve eksikleri tamamlayarak bir eylem planı oluşturabilmek. Seçim sürecinde yaşanan tatlı rekabetten de bir güzellik doğdu. İlk defa yüzde 86’lık katılımın gerçekleştiği seçim yaşadık. Üyelerimiz projeleri daha yakından inceledi. Üye sayısını da artırmayı da istiyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, çok seslilikten ve güç birliğinden yanayız” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

GELİŞİM VE DEĞİŞİM VURGUSU
Ömer Faruk Dengiz, yaşanan pandemiden ötürü tüm dünyanın değiştiğini ve her sektörün de bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu söyledi. Gelinen son noktada turizmin yön ve boyut değiştirdiğini belirten Dengiz, sektörün çözüm ortaklarını ve çalışanlarının korunması adına yönetim kurulu olarak ellerini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerini kaydetti. Ömer Faruk Dengiz, “Turizmin bu kapanmadan etkilenmesi kaçınılmazdı. Korumaya çalıştığımız binlerce çalışanımız var. Bizimle iş yapan sadece Bodrum’da binlerce insan, şirket söz konusu. En basitinden yakın çevremizde bizler için tarım ürünlerini sağlayan çiftçilerimiz vardı. Şimdi anlıyoruz ki, bu sektör her türlü yeniliğe olduğu kadar, her türlü krize de hazırlıklı olmak zorunda. İnsanlar artık toplu yerlere girip çıkmaktan korkar olduysa bize de düşen sorumluluklar var. Haziran, temmuz, ağustos diye bilinen klasik sezon tarifini nisanda başlatıp belki de noel tatiline kadar geniş bir sezon düşünmeliyiz. Bütün bu dönüşümleri değişime hazır ekipler yapar. Bizler de BODER’i bu yeni yaklaşımlara uygun olarak dönüştürmek istiyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM
Turizmin yaşadığımız koşullardan dolayı önemli ölçüde değişim göstereceğini öngören Ömer Faruk Dengiz, bu süreçte önceliği eğitime vermeye hazırlandıklarını söyledi. Dengiz, “Bodrum turizmine yön veren arkadaşlarımızla bu kez elimizi taşın altına birlikte koymaya hazırız. Bu masada güçlü bir ekibimiz, arkamızda da bu ekibin gerçekleştireceği güçlü projelerimiz var. Bunların en başında da ‘Bodrum Hotel Academy’ geliyor. Kendi binasına kavuşturmak istediğimiz BODER çatısı altında bir de mesleki eğitim ortamı yaratmak istiyoruz. Yerel yönetimlerin ve ilişkili mesleki sivil toplum kuruluşlarının desteğine açığız. Biz de onlarla elimizden gediğince birlikte olmaya hazırız. Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, meslek örgütleri ve daha onlarca sivil toplum kuruluşuyla işbirliği içinde olmaya her zamankinden daha fazla özen göstermek istiyoruz. Bodrum’u seven ve Bodrum’da iş yapan herkesle birlikte bu sorumluluktan kaçınmayacağız” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

KAPISI ÇALINMAYAN ÜYELERİMİZE
BODER’İ VE YÜREĞİMİZİ AÇIYORUZ
BODER Mavi Değişim Ekibi Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Yiğit Girgin de genel kurul sürecindeki ziyaretleri ve üzerinde çalışan projeleri değerlendirdi. Girgin, şu bilgileri verdi: “BODER üyesi olsun olmasın tüm meslektaşlarımızı tek tek ziyaret ettik. Kaymakamımız Bekir Yılmaz’a konuk olduk, merkezi hükümet ve ilgili otoriterlerle hangi işbirliği imkanlarını geliştirebileceğimizi konuştuk. Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a gittik. Kendisi de bir turizmci olan değerli meslektaşımızın bakış açısı önemliydi. Bize değerli katkılarda bulundu, inanıyoruz ki bulunmaya da devam edecek. Bodrum Ticaret Odası’nda her biri aynı zamanda BODTO üyesi olan meslektaşlarımız için neler yapabileceğimiz konusunda Başkan Mahmut Kocadon’la görüş alışverişinde bulunduk. Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez’le BODER’i ve paydaşı olan esnafımızı nasıl büyütebileceğimiz konularında kıymetli görüşme yaptık. Ziyaretlerimiz devam edecek. Bugüne kadar kapısı çalınmayan üyelerimize yüreğimizi ve BODER’imizi açıyoruz. Bir STK olarak Bodrum turizminin en kalabalık fotoğrafını çektireceğiz. Kimseyi de o fotoğrafın dışında tutmayacağız.”

 

PROJELERİMİZ SEKTÖRE GÜÇ KATACAK
BODER olarak birçok yeniliğe imza atmak istediklerini dile getiren Yiğit Girgin, ekledi: “İşletmelerin sürdürülebilirliği için kadın girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu donanımları ve yeni bir vizyon kazandırmayı amaçladığımız ücretsiz hayat boyu eğitim programları oluşturuyoruz. Mesleğe yeni girecek arkadaşlarımızı sektörle buluşturacak Kariyer Fuarı başta olmak üzere ihtisas fuarlarını Bodrum’a kazandıracağız. Sektörün ilgi alanındaki kritik konularda uzman iş ortakları ile düzenleyeceğimiz eğitim ve seminerlere ücretsiz katılım imkanı sağlamaya hazırız. Denetim, danışmanlık, finansal danışmanlık, vergi ve ilgili alanlarda hizmet sunan dünyanın önde gelen profesyonel danışmanlık şirketleriyle anlaşmak istiyoruz. Sektördeki ailelerin 16 yaş ve üzerindeki çocuklarına turizmi sevdirecek ve onları da bu alana kazandıracak programları güncel eğitimlerle özendireceğiz. Otellerimizin en çok ihtiyaç duyduğu araç-gereçler için uygun fiyat avantajlarının sunulması için platform oluşturacağız. Danışma Kurulumuz deneyimiyle bizlere bu süreçlerde yol gösterecek. Yıllardır hizmet binası olarak kullandığımız alan temsil ihtiyacını karşılamaktan uzak kalıyor. BODER’in kendine ait öz malı olan bir bina tahsisi için gerekli çalışmayı da yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!