DAÜ mezunu İzmirliler yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

DAÜ mezunu İzmirliler yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 10:34

DAÜ mezunu İzmirliler yemekte buluştu

Haberin Devamı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) yüksek öğretim kurumlarından Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi Müdürlüğü, İzmirli mezunlarını düzenlediği yemekle bir araya getirdi.

İzmir'deki bir otelde gerçekleşen buluşmaya KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürü Derviş Ekşici, Türk Kültür Derneği Başkanı Mehmet Hakseven, 'Biz Dünyayız Platformu' kurucusu Muharrem Dayanç ve  İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı ile EGİKAD eski Başkanı Betül Elmasoğlu'da geceye katıldı.

İzmirli mezunların ve DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürü Derviş Ekşici'nin ardından konuşan DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, DAÜ'nün dünya genelinde yapılan en iyi üniversiteler arasında ilk 600 arasında, Türk Üniversiteleri arasında ise 7'nci sırada olduğunu söyledi.

DAÜ MEZUNU İLK BAKAN

KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin, 1979'da 105 öğrenciyle Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak eğitime başlayan ve 1985'te DAÜ adıyla devlet üniversitesine dönüşen üniversitenin bugün 11 fakülte, 6 yüksekokul, 100 ön lisans ve lisans, 81 yüksek lisans ve doktora programıyla eğitim vermeyi sürdürdüğünü söyledi. 106 ülkeden 20 bin öğrenci ve 35 ülkeden 1100 öğretim elemanıyla ve İngilizce eğitimle uluslararası kimlik kazandığını belirten Emin, "DAÜ, en eski, en köklü ve uluslararası kabul gören en prestijli üniversitelerimizden biridir. Uluslararası akreditasyon, denklik ve üyelik vizyonuyla dünyanın hatırı sayılır kurumlarındandır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Zeki Çeler de DAÜ mezunu ilk bakanımızdır" dedi.

DAÜ'LÜLERE DAÜ'YÜ ANLATMAYA GEREK YOK

1998 Yılında girdiği DAÜ Kuzey Kampüsü'ndeki İngilizce bölümüne giderken merdivenden düştüğü anı hiç unutamadığını belirten Bakan Zeki Çeler, DAÜ'lülere DAÜ'yü anlatmaya gerek olmadığını söyledi. Bakan Çeler, "Bir gün nerede olacağınızı hiç bilemezsiniz. Siyaset bilimi eğitimi alırkan hayalini kuruyordum ama bu kadar çabuk olacağını bilemiyordum. Siz DAÜ'lü mezunlar aranızdaki bağı daha da güçlendirin. DAÜ'lü olmak bir ayrıcalıktır" diye konuştu.

'Biz Dünyayız Platformu' kurucusu Muharrem Dayanç'ın da platform ile ilgili bilgi verdiği gece, Buket Tüzün Trio ile sürdü.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!