Dario Moreno Sanat Merkezi çocuklara kucak açtı

Güncelleme Tarihi:

Dario Moreno Sanat Merkezi çocuklara kucak açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 11:42

Dario Moreno Sanat Merkezi çocuklara kucak açtı

Haberin Devamı

KONAK Belediyesi'nin İzmir'in Karataş Semti'ndeki Tarihi Asansör Sokağı'nın girişinde restore ederek dünyaca ünlü İzmirli sanatçı Dario Moreno'nun adıyla açtığı 'Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi'nde haftanın her günü okul öncesi ile ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklar için farklı atölye çalışmaları düzenleniyor.

Müzikleriyle hafızalara kazınmış Dario Moreno'nun adını yaşatan merkezde birbirinden eğlenceli ve yaratıcı kurslar veriliyor. Kursların hafta içi bölümünde Atıklardan Kuklaya Kuklalardan Dramaya, Eğlenceli Matematik ve Beden Hareket Atölyesi yer alırken; cumartesi ve pazar günleri de Dans, Felsefe, Drama ve Yazı ile Yaratıcı Drama Atölyesi çalışmaları yapılıyor.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Verilen kurslar arasında yer alan Eğlenceli Matematik Atölyesi'nin öğretmeni Gökhan Ceylan, matematiğin aslında korku duyulan, kaygı duyulan bir alan olmadığını, bunu da eğlenceli yollarla çocuklara anlatmak istediklerini belirterek, "Burada çocuklara matematiğin eğlenceli bir şey olduğunu vermeye çalışıyoruz. Eğlenirken öğrenmeyi ve düşünmeyi amaçlayan çalışmalar yapıyoruz" dedi. Ceylan, kursların okul müfredatına destek ve takviye gibi düşünülmemesi gerektiğinin de altını çizdi. Derslerin son derece keyifli geçtiğini dile getiren kursiyer minikler de matematiğin hiç bu kadar eğlenceli olabileceğini düşünmediklerini söyledi. Minik kursiyerlerin anne ve babaları da böylesi güzel bir merkezin açılmasını sağlayan Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür etti. Sanat merkezinin büyük bir ihtiyacı giderdiğini dile getiren veliler de açılan ücretsiz kurslar sayesinde çocuklarının eğitici ve keyifli zaman geçirme fırsatı bulduğunu söyledi.

Üç kattan oluşan merkezde sadece çocuklar için değil, ziyaretçiler için de keyifli bir alan yer alıyor. Merkezin giriş katında Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ile yaptıkları takılar, ahşap işleri, tablolar, ebru desenli fularlar uygun fiyata satışa sunuluyor.

Ücretsiz olarak verilen kurslar hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen vatandaşlar Konak Belediyesi'nin 0 232 484 53 00 numaralı telefonundan dahili 2948 veya 2949'u tuşlayarak bilgi alabilir.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!