Da Vinci Robotik Cerrahi Ekol Hastanesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Da Vinci Robotik Cerrahi Ekol Hastanesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 14:14

Ekol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, üroloji, kadın hastalıkları, genel cerrahi, kulak burun boğaz cerrahileri başta olmak üzere birçok alanda kullanılabilen Da Vinci Robotik Cerrahi teknolojisini Ekol Hastanesi bünyesinde hastalarının hizmetine sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan ameliyatların hastanede daha az kalış süresi başta olmak üzere hastalara birçok kolaylık sağladığını belirten Opr. Dr. Mehmet Baz, “Ekol Hastanesi olarak her geçen gün hastalarımıza nasıl daha iyi hizmet verebiliriz düşüncesindeyiz. Bu anlamda hem hastalarımıza hem hekimlerimize cerrahi operasyonlarda büyük kolaylık sağlayacak olan Da Vinci Robotik Cerrahi’yi hastanemize getirerek kullanıma sunmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Da Vinci Robotik Cerrahi Ekol Hastanesinde

PROSTAT KANSERLERİNDE

Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Adnan Şimşir ise prostat kanserinin karşılaşılma oranı her geçen gün artan bir kanser türü olduğunu belirterek, erkekler arasında bazı kaynaklara göre birinci sırada görülen prostat kanseri tedavisinde de kullanılan Da Vinci Robotik Cerrahi’nin hem hastalara hem de hekimlere büyük kolaylıklar sağladığını söyledi. Da Vinci Robotik Cerrahi’nin başta üroloji olmak üzere birçok ameliyatta başarıyla kullanılabildiğini kaydeden Prof. Dr. Adnan Şimşir, en çok fayda sağladığı ameliyatlardan birisinin de prostat, kanseri ameliyatları olduğunu kaydetti.

 

ÜÇ ANA UNSUR

Haberin Devamı

Prostat kanseri cerrahisinde geride hiçbir kanser parçası bırakmamak, ameliyattan sonra hastanın cinsel hayatına devam edebilme özelliğinin korunması ve hastanın idrar kaçırmasının olmaması, sosyal hayatını çok etkilememesi yönünde üç temel unsurdan oluştuğunu belirten Şimşir, şu bilgileri verdi: k Ameliyattan sonra kanserli hücre bırakılmamalı: Prostatın anatomik olarak yerleşimini, bir kuyunun dibi gibi düşünebiliriz. Ulaşılması çok zor olan bir yerde bulunan prostata Da Vinci Robotik Cerrahi ile daha kolay ulaşılabiliyor ve prostatın bir bütün olarak çıkarılmasına olanak sağlıyor. k İdrar kaçırma olmaması sağlanmalı: Prostat kanser ameliyatlarından sonra hastaların bir kısmında idrar kaçırma ile ilgili problemler yaşanabiliyor. Açık cerrahiden sonra idrar kaçırma üç ay kadar devam etse de Da Vinci Robotik Cerrahi’de bu süre çok daha az oluyor.

Haberin Devamı

Cinsel hayatın etkilenmemesi: Sağlıklı bir erkekte ereksiyon problemleri yoksa, cinsel hayatın ömür boyu devam etmesi beklenir. Ancak prostat kanseri cerrahisinden sonra cinsel hayatta bir takım sorunlar yaşanabilir. Çünkü cinsel birleşme sırasındaki sertleşmeyi prostatın dış kapsülüne yapışık geçen sinirler sağlar ve bunlar gözle görülebilecek sinirler değildir. Dolayısıyla ameliyat sırasında bunların korunması Da Vinci Robotik Cerrahi’de açık cerrahiye göre daha sağlıklı oluyor.

AVANTAJLARI NELER?

Da Vinci Robotik Cerrahi’nin hem hasta hem hekim açısından açık cerrahiye göre daha konforlu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Adnan Şimşir, “Da Vinci Robotik Cerrahi, 16 kat büyütme ve 540 derece açıyla hareket kabiliyetiyle gerçekleşmektedir. Yaş kısıtlaması olmadan uygun hastalarda kullanılabiliyor. Ameliyat sonrası iyileşme dönemine baktığımızda, açık cerrahiye göre daha hızlı olduğunu görüyoruz. Cerrahi çok küçük bir keşiden yapılıyor ve prostat o keşiden bütün olarak çıkarılabiliyor. Ayrıca ameliyattan sonra idrar sondasının açık cerrahiye göre neredeyse yarısı kadar daha az süre vücutta kalması, yine önemli avantajlardan biri” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!