Çocukta düzenli diş fırçalama

Güncelleme Tarihi:

Çocukta düzenli diş fırçalama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 19:51

Ağız ve diş sağlığı sorunlarınınülkemizde okul çağındakiçocuklarda sık görülenproblemlerin başında geldiğinibelirten Diş Hekimi Eren Alayvaz,ebeveynlerin ağız ve diş sağlığıkonusunda bilinçli olmasının,çocuğu doğrudan etkileyen birincietmen olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

OKUL çağındaki çocuklara düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmasının, aile içi eğitimle kalıcı olabileceğini kaydeden Diş Hekimi Eren Alayvaz, ağız ve diş sağlığı problemlerinin, çocuklarda büyüme ve gelişme bozukluklarının yanı sıra öğrenme ve konsantrasyon eksikliğine neden olacağını söyledi. Bu durumun çocuğun eğitim hayatını da olumsuz etkileyebileceğini belirten Dt. Eren Alayvaz, “Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için ağız ve diş sağlığına gereken önem verilmelidir. Okul çağındaki çocuklar, eğitim sorumlulukları gereği ağız ve diş sağlığını ihmal etme potansiyeline sahiptir. Ebeveynlerin, çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırması için her yemek sonrası hatırlatma yapmaları çok önemli” dedi.

AİLE ÖRNEK OLMALI

Çocukların diş fırçalama alışkanlığı kazanmaları için ailenin örnek olması gerektiğini vurgulayan Eren Alayvaz, şu bilgileri verdi: “Çocukların okul çantalarına mutlaka diş macunu, diş fırçası ve gargara koyulmalı ve dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği mutlaka özenle gösterilmelidir. Ebeveynler, çocuklara ağız ve diş sağlığı konusunda en önemli örnektir. Anne ve baba ağız ve diş sağlığına ne kadar önem verirse, çocuk da o oranda dikkat edecektir. Okul çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı için düzenli hekim kontrolüne gitmesi, hekim ile ilişkisinin güçlenmesi ve bilinçlenmesi, ilerleyen yaşlarda problem yaşamamasını ve daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!