Cildin düşmanı stres

Güncelleme Tarihi:

Cildin düşmanı stres
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2020 00:27

İzmirli ünlü güzellik uzmanı Neşe Demirtaş, stresin cilde yaptığı tahribata dikkat çekerek bundan korunma yollarını anlattı. Göz çevresi güzelliği hakkında merak edilen soruları cevaplayan Demirtaş güzellik ipuçları verdi.

Haberin Devamı

Stres cildi nasıl etkiliyor?


Cildin iç organlarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Güzellik Uzmanı Neşe Demirtaş, stres ve kötü yaşam şartlarının ciltten başlayarak bütün vücudun zarar görebileceğini söyledi. Demirtaş şöyle devam etti:

Stresle birlikte cilt de bir organımız olarak ciltte deformasyonlar ve çeşitli hastalıklar görülmeye başlayabilir. Leke, akne ve egzama gibi birçok istenmeyen durum cildin dengesi bozabilir. Bu durumda yapılabilecek en güzel şey cilt bariyerlerini güçlendirmek ve cildi hem dışarıdan hem de içeriden beslemektir.  Gıdamıza ve yaşam düzenimize dikkat ederek stresle baş etmeyi öğrenerek, uyku düzenine dikkat ederek bol su içerek cildi nemli tutarak ona gerekli vitamin ve mineralleri dengeli bir şekilde vererek onu çevre koşullarından da korumuş oluruz. Cilt insanların koruyucu giysisidir ve her sabah uyandığımızda yaz, kış demeden bakım uygulamalarını alışkanlık haline getirmeliyiz.

Haberin Devamı

Cildin düşmanı stres

 

GÖZ ÇEVRESİNDEKİ ELASTİN YAPI NASIL GÜÇLENİR

Göz çevresi cildini nemli tutmak ve göz çevresi için özel olarak üretilmiş kremlerden kullanmak, göz çevresi bakımı için ana koşuldur. Kırışıklıklar derinleşmeden ve kalıcı hale gelmeden evvel, en azından süreci yavaşlatmak için, sağlıklı bir beslenme programı uygulayabilir. Antioksidan fonksiyonu olan taze sebze meyve ve destekleyici gıdaları tüketmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Vitamin ve mineraller sayesinde cildin toparlanması ve elastikiyetini daha uzun süre muhafaza etmesi mümkündür. Mühim olan yaşlanmamak değil, kendimizle mutlu yaş almaktır. Göz çevresi ve göz altı kırışıklıklarını kontrol altında tutmak mümkündür. Kasları sıkılaştırmanın kolajen yapımızın cildi gergin ve canlı tutmanın ilk koşulu cildin kaybettiği vitaminlerini ona geri vermektir. Eğer geç yatıyor, yetersiz uyuyor ve tam da bu sebeple gece boyunca salgılanarak vücut hücrelerini yenileyen hormonların salınımına engel oluyorsanız; bundan ilk etkilenecek bölgenin göz çevresi olacağını bilin. Bu durum sadece göz çevresi kırışıklıklar olarak değil, göz altı morlukları ve torbalanmalar olarak da size geri dönecektir. Gün içinde yüzü soğuk suyla yıkamak da gözenekler üzerinde küçültücü ve tazeleyici etki yapar. Sadece kırışıklıklar için değil, cilt sağlığı ve güzelliğini muhafaza edebilmek için sıvı alımına özen göstermeliyiz. Cilt yeteri kadar su almadığında, esnekliğini yitirir, kurur, gözenekleri genişler ve kırışır. Doğru nefes almayı öğrenip bunu tüm yaşamınıza entegre ederek, yeterli oranda oksijen alıp, cildinizi uzun yıllar sağlıklı ve diri tutabilirsiniz. Cildi bozan, yaşlandıran ve kırıştıran en büyük etken aslında güneş ışınları ve strestir Serbest radikalleri tetikleyen güneş ışınlarından korunmanın en doğru yolu, ışınların dik geldiği saatlerde mümkünse dışarıda dolaşmamak; eğer güneşe çıkılacaksa da siperlikli şapkalar ve yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanmak gerekir. Tabii ki güneş gözlüklerini unutmayalım.

Haberin Devamı

Cildin düşmanı stres

 

GÖZLEMLER VE TEDAVİ PLANLARI

Bugüne kadar birçok arkadaşımıza cilt gençleştirme, ve sorunlu bir ciltle baş etmeyi beraberce başarmanın sevincini yaşadık. Tüm işlemlerde tedaviye inanmak ve gideceğiniz uzmana teslim olmanız gerekiyor. Sonrasında işmanlık maddi ve manevi yıkım İşin ehli ve bilinçli ellerin size dokunmasına izin verin. Sonrasında hem psikolojik yıkım ümidin 

KALICI MAKYAJ TRENDİ

Yüz şeklini belirleyen tek unsur kaştır diyoruz . Yanlış yapılan yüz şekline uygun olmayan yüz şeklinizi ve yüzünüzü çökük, yaşlı, negatif, yorgun, gösterebilir. Altın oran yüz şeklinizi ölçüm olarak baz alır. Özel bir ölçümdür sizi zinde dinamik genç gösterir.Ten rengine saç rengine göre uzman tarafından belirlenir .Yüz direkt görünen ve risk alınamayacak konumdadır onun için kendinizi uzman kişilere teslim ediniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!