CHP'li kadınlardan güç birliği çağrısı

Güncelleme Tarihi:

CHPli kadınlardan güç birliği çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 15:57

CHP'li kadınlardan güç birliği çağrısı

Haberin Devamı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İzmir'de katıldığı panelde "İzmir'de gücünüzün kıymetini bilerek ve birbirinizden güç alarak mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Bir kişi bile kalsak yine umut var demektir. Biz gücümüzü birleştiriyorsak bu ülkede umut var demektir" dedi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları,  Cumhuriyet'in ilanının 95'inci yıl dönümü kapsamında "Cumhuriyet'in Hukuk Sisteminde Kadın" konulu bir panel düzenlendi. Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi'nde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse yaparken panele İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Kapatılan YARSAV Başkan Yardımcısı Hakim Murat Aydın konuşmacı olarak yer aldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ulusun kurtuluş mücadelesinin simgesi olduğunu belirterek, "Kadın gücümüzün çok az olduğu bölgeler var. İzmir'de gücünüzün kıymetini bilerek ve birbirinizden güç alarak mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Bir kişi bile kalsak yine umut var demektir. Biz gücümüzü birleştiriyorsak bu ülkede umut var demektir. İzmir'in bu gücü, bu direnci Anadolu'ya dalga dalga yayılır. Cumhuriyet hep var olacak. Atatürk'ün fikirlerini silip atmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Birlikten Cumhuriyet doğar o nedenle birlikte olalım. İyi ki varsın Atatürk, iyi ki varsın Cumhuriyet" dedi.

Kapatılan YARSAV Başkan Yardımcısı, Hakim Murat Aydın ise konuşmasında Osmanlı'dan günümüze kadınların verdiği hak mücadelesine değindi. Kadınların kendilerine verilenlerle yetinmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Aydın, "Kadınları büyük iktidardan uzak tutmak için küçük iktidarlar yaratırlar. Kadınlar bununla yetinmemeli, büyük iktidar için çabalamalı" dedi. Kadınların toplumsal alandan çekilmesinin yaratacağı tehlikeye de değinen Aydın, "Cumhuriyeti yıkmak isimleri kaldırmakla olmaz, laik bilimsel eğitimi ve kadının sosyal alandaki görünürlüğünü yok etmekle olurö diye konuştu. Konuşmasında Atatürk'ün kadını hep öne çıkarmaya, yanında tutmaya çalıştığına vurgu da yapan Aydın, “Kadınlar dayatılanın dışına çıkmalı, bakış açınızı değiştirin. 'Kaderimse çekerim değil değiştirebilirim' deyin" diyerek kadınlara erkeklerin arkasında değil, yan yana olmaları çağrısında bulundu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!