CHP'li kadınlar, kadına şiddete karşı yürüdü

Güncelleme Tarihi:

CHPli kadınlar, kadına şiddete karşı yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 11:03

CHP'li kadınlar, kadına şiddete karşı yürüdü

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Çeşme İlçe Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kadına şiddetin insanlık suçu olduğuna inandığını belirtirken, CHP Çeşme İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülseli Saatli, her türlü şiddete karşı susmayacaklarını söyledi.

Çeşme Çarşısı girişinde toplanan CHP'li kadınlar, erkeklerin de desteği ile Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan ve Çeşme Kent Konseyi Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül de yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşün sonunda konuşan CHP Çeşme İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülseli Saatli, 25 Kasım tarihinin, kadınlara yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü olarak, 1999 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edildiğini hatırlatarak, "Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada, kadın olmak ortak paydasında, dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Kadınlar dünyanın her yerinde sınıfsal, temel insan haklarına yönelik her türlü şiddete ve cinsel sömürüye maruz kalıyor. Oysa biz kadınlar biliyoruz ki, doğanın bize verdiği annelik içgüdülerimizle, toplumun yapılanmasında, barış içinde yaşanmasında yapı taşlarıyız. Dünyanın her tarafında kadınlar, aynı haklar için, aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı oluşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz" dedi.

"KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇU"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da cinsiyet ayrımcılığının ve kadına şiddetin günümüzde üst seviyelere çıktığını vurgulayarak, "Kadın erkek eşitliğinin bu kadar bozulduğu bir tabloda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği değeri, o dönemde Avrupa'da bile olmayan hakları, bugün maalesef kadınlarımız yeteri kadar savunamadı. Erkeğin kadına şiddetini ben insanlık suçu olarak nitelendiriyorum. Hiç kimsenin, insana da karşı cinse de kendi hemcinsine de hayvana da doğaya da şiddetin olmaması gerektiği inancındayım. Belediyemiz olarak, göreve ilk geldiğimizde yaptığımız toplu sözleşmeye de, kadına yapılan şiddeti, bırakın tespiti, duysak dahi, altı ay boyunca maaşını şiddet gören eşe ödeyeceğimizi sözleşme maddesi olarak koydurduk. Şiddetin en az olduğu yerlerden birisi Çeşme'dir. Ama birazı bile, insanın tüylerini diken diken yapar. Yaşamı, aşımızı, sevincimizi, acımızı paylaştığımız kadınlara şiddete kesinlikle karşı çıkmalıyız" diye konuştu.

Açıklamaların ardından, etkinliğe katılanlar Atatürk Anıtı önünde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!