Çevre ve çocuk fotoğrafları ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Çevre ve çocuk fotoğrafları ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 14:33

Çevre ve çocuk fotoğrafları ödüllendirildi

Haberin Devamı

İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çevre ve Çocuk" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen "Çevre ve Çocuk" konulu fotoğraf yarışmasına 126 fotoğrafçı, 590 eseriyle katıldı. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanlarından oluşan jüri, Murat Bakmaz'ın eserini birinci seçerken, Emrah Abi ikinci, Sertaç Nurtan üçüncü oldu. Mustafa Demirbaş, Yüksel Çetin, Ekrem Önal mansiyon ödülüne layık görüldü. Ali Yenihayat, Ayşe Kuru Karakaş ve İsmail Eralp ise özel ödül aldı. Ayrıca 24 eser de sergilenmeye hak kazandı.
Yarışmasının ödül töreni Folkart Gallery'de yapıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan İzmir Vali Mustafa Toprak, doğayı korumanın, çevreyi geleceğe taşımanın önemine vurgu yaptı. Toprak, "Vatanı geleceğe tebliğ etmek bizim tekelimizdeyse çevremizi güzel kılmamız gerekiyor. Müdürlüğümüzün çalışmalarının yanı sıra üniversitelerimiz, okullarımız, sivil toplum kuruluşlarımız olsun hepsinin çalışmaları bizim için önemlidir. Çevre konusunda kentimizdeki bilinçlenme her geçen gün artmaktadır. Bu tür çalışmaların da devam etmesini bekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz" dedi. Folkart'a verdiği destekten ötürü teşekkür eden Vali Toprak, yarışmaya katılan herkesi tebrik etti.
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ise, "Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve içinde bulunduğu haftada hızla artan çevre kirliliğine ve diğer yandan yaşanabilir kentlerin oluşumunda çevrenin korunmasına dikkati çekmek amacıyla müdürlüğümüzce çeşitle etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda ilk ulusal fotoğraf yarışmamız geçtiğimiz yıl düzenlenmişti. 51 fotoğrafçı 243 eseriyle yarışmamıza katılmıştı. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yarışmaya ise 126 fotoğrafçı 590 eseriyle katıldı. İlginin artması hepimizi memnun etti" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından verildi. Mansiyon alan eserlere ise ödüllerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan takdim etti. Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak da, özel ödüle hak kazanan Ali Yenihayat'a ödülünü verdi. Vali Toprak ise, verdikleri destekten ötürü Metin Sancak'a teşekkür plaketi verdi.
Ödül töreninin ardından Vali Toprak ve beraberindekiler sergiyi gezerek, fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!