Çeşme'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yıl dönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173üncü yıl dönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 16:50

Çeşme'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yıl dönümü kutlandı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yıl dönümü törenle kutlandı. Törende konuşan Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, "Vicdansızların karşısındayız" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı'nda resmi tören düzenlendi. Törene, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, Çeşme Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Üsteğmen Önder Bulut, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Cemil Derici, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Çeşme Emniyet Teşkilatını Güçlendirme Derneği Başkanı Murat Erdoğan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çeşme Şube Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Kent Konseyi Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül, polis memurları, emekli polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşurnda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Çeşme  İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Emniyet Teşkilatı'nın 10 Nisan 1845'te kurulduğunu hatırlatıp, "Türk polisi, dünya ülkelerindeki polis teşkilatları arasında, her zaman en üst seviyede yer almıştır. Türk polisimizin, faili meçhul olayları çözmedeki başarısı, atış kabiliyeti, cesareti, her zaman birinci olmasını sağlamıştır. Bu, ölçülmüş, değerlendirilmiş ve dünyaca bilinen bir gerçektir. Bunun bilinmesini isterim. Bilindiği üzere ülkemiz, büyük bir terör sürecinden geçiyor. Dış güçler, özellikle askerimizi, polisimizi, insanlarımızı zora sokan bazı dış güçler ve terör örgütleri, devamlı surette, bizlerin en zayıf olduğu anı bekliyorlar. Fakat biz kesinlikle, jandarmamızla, sahil güvenliğimizle, adliyemizle, savcılarımızla, hakimlerimizle, mülki amirlerimizle, 24 saat sizlerin güvenliğini sağlayan şerefli Türk polislerimizle, bunlara müsaade etmeyeceğiz. Özel harekat, asayiş, trafik polislerimizle, 24 saat sizlerin huzur ve güvenliği için buradayız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından polis giysileri giymiş bir ilkokul öğrencisi, İstiklal Marşı'nı şiir olarak okudu. Kız öğrenci, törene katılanlardan yoğun alkış aldı. Resmi törenin sona ermesinin ardından, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı'nda bir kokteyl verdi. Kokteylde, özel olarak hazırlanan pasta, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev tarafından kesildi. Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü törenleri, şehit polisler anısına Hacı Memiş Ağa Merkez Camisi'nde mevlüt okunması ve lokma dağıtılması ile tamamlandı.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!