Çeşme'de STK'lardan belediyeye destek

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede STKlardan belediyeye destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 10:36

Çeşme'de STK'lardan belediyeye destek

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesindeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ortak yaptıkları açıklamada Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Çeşme hakkında bazı basın organlarında yer alan olumsuz haberlere tepki gösterdi.

Çeşme Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Gülseli Saatli, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği Başkanı Hasan Karakaya, Çeşme Rotary Derneği Başkanı Suzan Çırağ, Çeşme Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal'ın okuduğu açıklamada Türkiye'nin ve dünyanın önemli destinasyonlarından biri olan Çeşme'nin son günlerde kirlilikle ilgili asılsız iddiaların hedefinde olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve sosyal gerginlik ortamından en çok etkilenen sektörlerden biri turizm sektörüdür. Tüm bunlara rağmen, Çeşmemiz, plajları, kumu, denizi ve eğlence anlayışıyla halkımızın en çok tercih ettiği tatil beldelerinden biri olmayı sürdürmektedir. Ancak Çeşmemize karşı sert, asılsız ve karalayıcı bir kampanya yürütülmektedir. Geçtiğimiz kış yaşanan talihsiz deniz kazasının ardından, sezon öncesi belediyemizce farklı kurumlara gerekli analizler yaptırılmış ve insan sağlığını tehdit eden bir unsur bulunmadığını bildiren raporlar kamuoyuyla paylaşılmıştır. Başkanımız Sayın Muhittin Dalgıç, seçim çalışmalarından itibaren herkesin plajlardan ucuz ve kaliteli biçimde yararlanması için plajların belediyeye devredilmesi gereğini defalarca vurgulamış, gerekli girişimlerde bulunmuştur. Bu konuda sonuç alınamamasına rağmen, plajların temizliği ve denetimleri belediye ekiplerince titizlikle sürdürülmektedir. Serbest piyasa şartlarında, İstanbul'da, Antalya'da, Borum'da olduğu gibi Çeşmemizde de her gelir düzeyinde vatandaşımızın bütçesine uygun, otel, restoran ve eğlence imkanı olmakla birlikte, Çeşme esnafımızın sunduğu güzellikler çerçevesinde emsallerine oranla misafirlerine daha ekonomik hizmet sağlamaktadır. Bu çerçevede meyve veren ağaç taşlanır anlayışıyla, hemşehrilerimiz, esnafımız, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bu çirkin iddiaların karşısındayız."

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!